Buy Sell

We buy valuables at their true value.

Get an instant offer for your valuables from our experienced appraisers, ensuring the highest possible price.

Online Evaluation form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Η νέα ταινία ‘Ναπολέων’, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2023, έφερε τη θρυλική προσωπικότητα του Ναπολέοντα ζωντανά στη μεγάλη οθόνη. Ο Ναπολέων Βοναπάρτης, γνωστός και ως ο μικρός Κορσικανός, υπήρξε ένας από τους πιο εμβληματικούς ηγέτες στην ιστορία. Με την αποφασιστικότητά του και τον εκτελεστικό του τρόπο, κατάφερε να διευρύνει τα σύνορα της Γαλλίας. Επίσης, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική και τη στρατηγική της εποχής του. Διαβάστε την κριτική του Guardian για την ταινία. Μια από τις πιο αναγνωρίσιμες ενέργειες του Ναπολέοντα ήταν τα χρυσά νομίσματα που εξέδωσε, γνωστά και ως Ναπολεόνια. Αυτά τα νομίσματα φέρουν τη φιγούρα του Ναπολέοντα και αντιπροσωπεύουν τη σπουδαία ιστορική αξία αυτού του πολυπρόσωπου ηγέτη. Όπως η νέα ταινία, έτσι και τα Ναπολεόνια, μας μεταφέρουν σε μια εποχή που ο Ναπολέων μεσουρανούσε στην Ευρώπη.

 

Τι είναι τα Ναπολεόνια

 

Τα χρυσά γαλλικά φράγκα είναι μια εμβληματική συλλεκτική σειρά νομισμάτων που εκδόθηκε από τον Ναπολέον Βοναπάρτη. Έμειναν στην ιστορία ως Ναπολεόνια, καθώς απεικονίζουν στην εμπρόσθια όψη τους τον περίφημο Γάλλο αυτοκράτορα του 19ου αιώνα. Αυτά τα νομίσματα συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο πολύτιμα και συναρπαστικά νομίσματα που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Τα χρυσά ναπολεόνια κυκλοφόρησαν σε διάφορες αξίες, ανάλογα με την αξία του χρυσού που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή τους. Τα πιο γνωστά είναι τα 20 χρυσά φράγκα , τα οποία περιέχουν 900 βαθμούς καθαρού χρυσού. και αναγνωρίζονται για την πολυτέλεια και την υψηλή τιμή τους. Η ιστορία των χρυσών νομισμάτων του Ναπολέοντα, τα έχουν καταστήσει αντικείμενο πόθου για συλλέκτες, ιστορικούς και λάτρεις της τέχνης. Αυτό οφείλεται εν πολλοίς στην ηγετική του προσωπικότητα. Οι χαρακτηριστικές εικόνες που απεικονίζουν τον Ναπολέοντα σε διάφορες στιγμές της ζωής του, προσδίδουν στα νομίσματα γοητεία και ιστορική αξία.

 

Χρυσά γαλλικά φράγκα: η αξία τους σήμερα

 

Η αξία των χρυσών γαλλικών φράγκων ποικίλει, επηρεαζόμενη από πολλούς παράγοντες, όπως η κατάσταση διατήρησης, η σπανιότητα και η ιστορική σημασία. Όμως, ανεξαρτήτως της αξίας τους, τα χρυσά Ναπολεόνια διατηρούν μια αισθητική ομορφιά and γοητεία που τα καθιστούν αναντικατάστατα κομμάτια της παγκόσμιας ιστορίας. Σήμερα, τα χρυσά Ναπολεόνια συνεχίζουν να γίνονται αντικείμενο επιθυμίας για συλλέκτες και επενδυτές, καθώς η συνδυαστική αξία τους περιλαμβάνει τόσο την ιστορική όσο και την οικονομική τους σημασία. Είναι απόδειξη της μεγαλοπρέπειας και της ανεξίτηλης επίδρασης που είχε ο Ναπολέοντας στην Ευρωπαϊκή ιστορία και τον πολιτισμό. Στη σημερινή εποχή η αξία των χρυσών γαλλικών νομισμάτων είναι εξαιρετικά υψηλή.

 

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των χρυσών γαλλικών φράγκων

 

Ναπολέων γαλλικά φράγκα

 

Τα νομίσματα που κυκλοφόρησαν την εποχή που διοικούσε ο αυτοκράτορας Ναπολέων απεικονίζουν την κεφαλή του στην εμπρόσθια όψη (είτε με δάφνινο στεφάνι ή χωρίς) και αναγράφουν έναν από τους παρακάτω χαρακτηρισμούς: “Bonaparte” (Βοναπάρτης), “Premier Consul” (Πρώτος Ύπατος) ή “Napoléon Empereur” (Αυτοκράτορας Ναπολέων). Οι ονομαστικές αξίες των νομισμάτων είναι 5, 10, 20, 40, 50, και 100 γαλλικά φράγκα. Οι πίσω όψεις κατά κύριο λόγο αναγράφουν την ονομαστική αξία του νομίσματος περιτριγυρισμένη από ένα δάφνινο στεφάνι ή το θυρεό. Επιπλέον είναι χαραγμένη η φράση “République Française” ή “Empire Français” καθώς και η χρονολογία της έκδοσης.

 

Τα πιο εμπορικά γαλλικά χρυσά νομίσματα

 

Μεταξύ των πιο γνωστών και εμπορικών γαλλικών νομισμάτων είναι τα: 10 χρυσά γαλλικά φράγκα Ναπολέων Γ’, 20 χρυσά γαλλικά φράγκα Ναπολέων Γ’, 40 γαλλικά φράγκα Ναπολέων Α’ και 50 χρυσά γαλλικά φράγκα Ναπολέων Γ’. Ενημερωθείτε για όλα τα χρυσά νομίσματα που αγοράζουμε καθώς για τις τιμές τους στο www.oragold.gr . Ελάτε σε επαφή μαζί μας για άμεση συναλλαγή.

 

Πόσο κοστολογούνται τα Ναπολεόνια σήμερα;

 

Γενικά, τα Ναπολεόνια μπορούν να αξιολογηθούν από μερικές εκατοντάδες ευρώ έως αρκετές χιλιάδες, ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση. Επιπλέον, οι σπάνιες εκδόσεις και τα νομίσματα σε άριστη κατάσταση μπορεί να έχουν ακόμα υψηλότερη τιμή. Ο πλήρης προσδιορισμός της αξίας ενός χρυσού νομίσματος απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία από εμπειρογνώμονες στον τομέα. Εάν κατέχετε χρυσά Ναπολεόνια και σκέφτεστε να τα πουλήσετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε καταξιωμένους ειδικούς που προσφέρουν δωρεάν εκτίμηση και αναλυτική αξιολόγηση του χρυσού νομίσματος.

 

Στην ORAGOLD αναγνωρίζουμε την υψηλή αξία των χρυσών γαλλικών νομισμάτων και προσφέρουμε άμεσα μετρητά για την αγορά τους. Εάν έχετε κάποιο χρυσό γαλλικό νόμισμα στη διάθεσή σας και θέλετε να μάθετε την τιμή του, μιλήστε μαζί μας. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για δωρεάν εξατομικευμένη εκτίμηση του δικού σας χρυσού νομίσματος και μάθετε περισσότερα για την αγορά χρυσών νομισμάτων.

  Comments Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.

   Comments Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble