Buy Sell

We buy valuables at their true value.

Get an instant offer for your valuables from our experienced appraisers, ensuring the highest possible price.

Online Evaluation form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Τα εμβληματικά κοσμήματα Bvlgari έχουν αναγνωριστεί ως κορυφαίες πολυτελείς δημιουργίες.

Βασιλείς, μεγιστάνες του πλούτου και διάσημοι ηθοποιοί μεταξύ των οποίων η Αντζελίνα Τζολί, η Σοφία Λόρεν, η Ίνγκριντ Μπέργκμαν και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ έχουν επιλέξει πανάκριβα κολιέ, σκουλαρίκια και βραχιόλια Bvlgari για τις εμφανίσεις τους. Για την Τέιλορ, ο τότε σύζυγος της Ρίτσαρντ Μπάρτον δήλωσε “Εγώ έμαθα στην Ελίζαμπεθ την μπύρα κι εκείνη μου έμαθε την Bvlgari” χαρίζοντάς της το εικονιζόμενο σμαραγδένιο δαχτυλίδι.

bvlgari δαχτυλίδι σμαράγδι

Ποια είναι η ιστορία του διάσημου οίκου Bvlgari;

Στις 18 Μαρτίου 1857 γεννιέται στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας ο Σωτήριος Βούλγαρης από τους γονείς Γεώργιο Βούλγαρη και Ελένη Στρουγγάρη. Η οικογένεια θα αποκτήσει συνολικά 11 παιδιά όμως ο Σωτήριος είναι το μοναδικό που θα επιζήσει στα δύσκολα χρόνια της τουρκοκρατίας.

Μαθαίνοντας την τέχνη του χρυσοχόου από τον παππού και τον πατέρα του, γυρίζουν στα χωριά της Ηπείρου για να πουλήσουν σε υπαίθριες αγορές και πανηγύρια τις περίτεχνες δημιουργίες τους.

Το 1873 το μαγαζί που είχε φτιάξει ο πατέρας του καίγεται σε μια καταστροφική πυρκαγιά αλλά η οικογένεια με πολύ δουλειά και επιμονή ανοίγει σχεδόν αμέσως ένα καινούριο κατάστημα. Παρ’ όλα αυτά οι δυσκολίες και οι συνεχείς λεηλασίες στο χωριό δε θα σταματήσουν, με αποτέλεσμα η οικογένεια να πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει την πατρίδα της το 1877.

Η οικογένεια μετακόμισε στην Κέρκυρα και ο πατέρας Γεώργιος Βούλγαρης ανοίγει αμέσως μαγαζί το οποίο όμως θα κλείσει πολύ γρήγορα. Επόμενος σταθμός είναι η Νάπολη της Ιταλίας. Και πάλι όμως θα αναγκαστούν να φύγουν και από εκεί λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας της περιοχής.

Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, τα ηνία της επιχείρησης παίρνει πλέον ο γιος Σωτήριος Βούλγαρης και ανοίγει το πρώτο κατάστημα στη Ρώμη.

Βούλγαρης Σωτήριος: ο ιδρυτής της αυτοκρατορίας

Το 1884 αποτελεί χρονιά ορόσημο για τον οίκο Bvlgari γιατί τότε ιδρύεται το εμβληματικό κατάστημα της Via dei Condotti το οποίο διατηρεί την αίγλη του μέχρι και σήμερα.

bvlgari κατάστημα της Via dei Condotti

Ο Έλληνας επιχειρηματίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, πηγαίνει στο Σεν Μόριτζ της Ελβετίας για να πουλήσει τα εμπορεύματά του, κάνοντας με αυτό τον τρόπο τα κοσμήματά του γνωστά στην αφρόκρεμα της Ευρώπης.

bvlgari καταστήματα

Μέσα σε ένα χρόνο θα καταφέρει να ανοίξει συνολικά 5 καταστήματα σε όλη την Ιταλία.

Το 1905 παίρνει την απόφαση να αποσυρθεί σιγά σιγά, βάζοντας τους δύο γιους του στη δουλειά. Ο ίδιος επικεντρώνεται στις προσωπικές του δημιουργίες και κατασκευάζει υπέροχα κομψοτεχνήματα που έχουν τρομερή απήχηση στο κοινό.

bvlgari κολιέ

Θα κλείσει τα μάτια του το 1932 και θα ενταφιαστεί στη Ρώμη ως Έλληνας. Τα παιδιά του Σωτήρη Βούλγαρη παίρνουν την ιταλική υπηκοότητα προκειμένου να επιβιώσουν επιχειρηματικά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η εταιρεία Bvlgari πωλείται το 2011 στον όμιλο Louis Vuitton στο ποσό των 4,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Εάν θέλετε να πουλήσετε κάποιο κόσμημα Bvlgari επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για την αξία και την τιμή του.

Αγοράζουμε κοσμήματα Bvlgari στις πιο υψηλές τιμές της αγοράς και αναγνωρίζουμε πλήρως την εμπορευματική τους αξία.

Ενημερωθείτε γύρω από την αγορά χρυσού και κοσμημάτων.

Κατάστημα Νέας Ερυθραίας:
Ελευθερίου Βενιζέλου 62Β
Νέα Ερυθραία, Τ.Κ. 14671
Τηλέφωνο: 210 6250 384

Κατάστημα Κηφισιάς:
Λεωφόρος Κηφισίας 230
Κηφισιά, Τ.Κ. 14562
Τηλέφωνο: 210 8018 844

© Copyright law prohibits the illegal use/appropriation in any way, with severe civil and criminal penalties for the violator.

Tags:

  Comments Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
  Tags:

   Comments Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble