Buy Sell

We buy valuables at their true value.

Get an instant offer for your valuables from our experienced appraisers, ensuring the highest possible price.

Online Evaluation form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Το Ζαφείρι

 

Το ζαφείρι είναι ένας από τους σπουδαιότερους πολύτιμους λίθους το όνομά του προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη Σάπφειρος, που σημαίνει ‘μπλε πέτρα. H δύναμη του ζαφειριού δεν είναι μόνο συμβολική! Πρόκειται για το δεύτερο πιο σκληρό ορυκτό (8 Mohs) στη φύση μετά το διαμάντι! Είτε ως φυσικό ορυκτό είτε ως συνθετικό, το ζαφείρι συμβάλλει συχνά , ως εργαλείο, στη δημιουργία κατασκευών σε διάφορες επιστήμες, ενώ χρησιμοποιείται μέχρι και σε δορυφορικά συστήματα στην  τεχνολογία και στην επικοινωνία (NASA κτλ.).

 

Ο μπλε πολύτιμος λίθος  και τα χαρακτηριστικά του.

 

Πρόκειται για την ποικιλία μπλε χρώματος και με ποιότητα πολύτιμου λίθου του κορουνδίου, ενός οξειδίου του αργιλίου που είναι το σκληρότερο γνωστό ορυκτό μετά το διαμάντι. Βρίσκεται στη φύση σε διπυραμιδικούς κρυστάλλους,  με πολύ οξείες γωνίες διαφανείς έως ημιδιαφανείς ή συνήθως σε πρίσματα. Το χρώμα του μπορεί να είναι ομοιόμορφο ή να παρουσιάζει ζωνώσεις. Αν και το μπλε είναι το τυπικό χρώμα του ζαφειριού, είναι αποδεκτοί με αυτό το όνομα και άλλοι τύποι με άλλα χρώματα (εκτός από το ρουμπίνι που ανήκει στην ‘οικογένεια’ του κορουνδίου) όπως : Κίτρινο, Ροζ, Μωβ, Πορτοκαλί και Πράσινο. Θεωρούνται επίσης ως ζαφείρια και τα άχρωμα κορούνδια. Το μπλε συνήθως τροποποιείται από  τις αντανακλάσεις άλλων χρωμάτων που επηρεάζουν την αξία του ζαφειριού.

sapphire-oragold.gr-ring

Οι πιο περιζήτητες πέτρες (ζαφείρια) είναι οι μωβ, βιολετί και τα ζαφείρια με πράσινες αποχρώσεις! Υπάρχει και ένας άλλος τύπος ζαφειριού μεγάλης αξίας, είναι το λεγόμενο ‘Ζαφείρι Αστέρι’ (Star Sapphire). Aυτό περιέχει βελονοειδή εγκλείσματα, συνήθως ρουτιλίου, που παρουσιάζουν το οπτικό φαινόμενο του ‘αστερισμού’ (αστέρι με έξι κορυφές που περιστρέφεται με την κίνηση του καθοδικού φωτός)  όταν πέσει το φως πάνω σε μια γυαλισμένη και κομμένη τέτοια πέτρα (Ζαφείρι με καμπουσόν κοπή / cabochon cut).

 

Προέλευση του ζαφειρού

 

Τα σημαντικότερα κοιτάσματα  ζαφειριών είναι τύπου δευτερογενών αποθέσεων και βρίσκονται στη Μιανμάρ, στη Μαδαγασκάρη, στην Αυστραλία (απ’ όπου προέρχεται και το μεγαλύτερο ζαφείρι…’το Μαύρο Αστέρι του Κουίνσλαντ’ …733 καρατιών!!!) , στην Ταϊλάνδη, στη Σρι Λάνκα ,στην Ινδία, στην Τανζανία, στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν και στην Κίνα.

 

Συνθετικά – Απομιμήσεις κουρουνδίων ( Ζαφείρι – Ρουμπίνι).

Οι συνθετικές πολύτιμες πέτρες είναι ανόργανα υλικά που η κατασκευή τους έχει γίνει μερικώς  ή ολικώς από τον άνθρωπο. Οι φυσικές τους ιδιότητες , η χημική σύσταση και η ατομική δομή των συνθετικών είναι ακριβώς οι ίδιες με τις αντίστοιχες φυσικές πολύτιμες πέτρες. Επιστημονικά εργαστήρια έχουν επιτύχει τη σύνθεση και την κατασκευή μεγάλου αριθμού πολύτιμων πετρών για εμπορικούς (ως πιο φθηνά από τα φυσικά) και επιστημονικούς σκοπούς.

Εκτιμήστε τώρα online το κόσμημα σας, μέσω της online εκτίμησης.

Η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να παράγει συνθετικά ζαφείρια και ρουμπίνια που μοιάζουν τέλεια με τα αληθινά! Τα συνθετικά ζαφείρια και ρουμπίνια δημιουργήθηκαν το 1907. Συνθετικά σμαράγδια, όμως, δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά το 1935, από τον Αμερικανό χημικό Κάρολ Κάθαμ. Το πρώτο συνθετικό σμαράγδι ενός καρατιού που δημιούργησε, εκτίθεται στο Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν. Οι απομιμήσεις αυτές έχουν την ίδια σκληρότητα με τα φυσικά ρουμπίνια και γι’αυτό τις καθιστά  εξαιρετικά χρήσιμες στην κατασκευή ειδών ακριβείας , όπως είναι τα λέιζερ και τα ρολόγια.

Τα ρολόγια έχουν κινούμενα μέρη από σκληρά πετράδια (πχ. συνθετικά ρουμπίνια) ή χαλαζία ,και  παρουσιάζουν μεγαλύτερη ακρίβεια από τα φτιαγμένα με πιο μαλακά μέταλλα και κράματα. Και αυτό γιατί τα σκληρά πετράδια φθείρονται πιο αργά. Φυσικά τα ρολόγια αυτά είναι πιο ακριβά όταν φέρουν αυτά τα υλικά ( π.χ Ζαφείρι Κρύσταλλο Τζάμι ,στα Ρολόγια!).

Αγοράζουμε άμεσα τον πολύτιμο λίθο σας προσφέροντάς σας άμεσα μετρητά

 

Μέθοδοι σύνθεσης : Verneuil ή Flame Fusion  ,Flux Melt,Skull Crucible και Υδροθερμική μέθοδο.

Μέθοδοι Επεξεργασίας φυσικών  :   Heating, Oiling, Irradiating, Coating, Impregnating, HPHT, Electrolysis, Resonance Tech, etc.

Σε πολλές περιπτώσεις τα ζαφείρια (της αγοράς) θερμαίνονται μεταξύ 50013thC  και 1800 13thC  για να αυξηθεί η ένταση του χρώματος, επεξεργασία  που είναι αποδεκτή από το διεθνές εμπόριο, αλλά θα πρέπει να καταγράφεται και να πιστοποιείται πάντα! Σε κάποιες περιπτώσεις πετυχαίνουν και την αλλαγή χρώματος με την ίδια διαδικασία.

Υπάρχουν κάποιες απομιμήσεις Ζαφειριού όπως ο Μπλε Ζωισίτης ή το Μπλε Γυαλί, αλλά οι πιο αποδοτικές απομιμήσεις είναι τα συνθετικά ζαφείρια.

Δείτε τους ακριβότερους πολύτιμους λίθους που πουλήθηκαν ποτέ.

 

Ζαφειρένιες …. Ιστορίες

 

neckless-sapphire-oragold.gr

Κατά το παρελθόν,  σε πολλούς πολιτισμούς έχει καταγραφεί  μια ιδιαίτερη πίστη στις ιδιότητες του  πολύτιμου λίθου που ακούει στο όνομα Ζαφείρι. Οι αρχαίοι Έλληνες προσπαθούσαν να φορούν κοσμήματα με ζαφείρια κατά τις επισκέψεις τους σε μαντεία (με στόχο τη θεϊκή καθοδήγηση-προστασία!) , οι Βουδιστές θεωρούσαν ότι η χρήση τους τούς οδηγούσε σε πνευματική επιφοίτηση, ενώ οι Εβραίοι πίστευαν ότι οι Δέκα Εντολές είχαν γραφτεί αρχικά πάνω σε μεγάλες ‘ζαφειρένιες’ πλάκες.

Τον  Μεσαίωνα το ζαφείρι (Κορούνδιο) ξεχώριζε στις προτιμήσεις των λαών καθώς πίστευαν ότι το μπλε (κυανό) χρώμα του συμβόλιζε τον ουρανό (άρα πιθανόν και τον Παράδεισο!) ενώ οι βασιλείς των Χριστιανών επεδίωκαν να φορούν δαχτυλίδια με ζαφείρι, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο εξασφάλιζαν την προστασία από τους εχθρούς τους! Κατά την αρχαιότητα,  οι Πέρσες  πίστευαν ότι ο κόσμος μας στηρίζεται πάνω σε ένα τεράστιο στρογγυλό ζαφείρι που δίνει (αντανακλά) στον ουρανό το χαρακτηριστικό του μπλε (κυανό) χρώμα.

Γενικά, το ζαφείρι συμβολίζει  τη διαύγεια του πνεύματος, τη σοφία και την πνευματικότητα. Να αναφέρουμε επίσης ότι, κατά το παρελθόν, για πολλούς ηγέτες της εποχής, τα ζαφείρια είχαν συνδεθεί έντονα με αξίες όπως η τιμή και η αφοσίωση. Πιθανόν, και σε αυτά τα χαρακτηριστικά να οφείλεται σε κάποιες περιπτώσεις η επιλογή ενός ζαφειριού, αντί για διαμάντι, ως μονόπετρο (δηλ. ως δώρο επετείου) από κάποια ζευγάρια στις μέρες μας.

Ορμώμενοι από αυτές τις αξίες στην ΟRAGOLD αναγνωρίζουμε το ‘βάρος’ κάθε πέτρας και με διακριτικότητα και σεβασμό συνεργαζόμαστε άψογα με κάθε πελάτη μας.

  Comments Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.

   Comments Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble