Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Το Ενεχυροδανειστήριο είναι πιστωτικό ίδρυμα ή γραφείο που χορηγεί έντοκα δάνεια, τα οποία εξασφαλίζονται με ενέχυρο. Πρόκειται για έναν πολύ παλιό τρόπο δανεισμού, ο οποίος προϋπήρχε των τραπεζών και πραγματοποιείται μέχρι και σήμερα. Η διαδικασία δανεισμού με ενέχυρο ξεκινά με τον δανειζόμενο να προσκομίζει τα αντικείμενα που θέλει να δώσει ενέχυρο στον δανειστή. Ύστερα από τη σύναψη συμφωνίας για το ποσό του δανείου, τα αντικείμενα φυλάσσονται από τον δανειστή μέχρι ο δανειζόμενος να επιστρέψει το δάνειο πλέον του τόκου και να πάρει πίσω τα αντικείμενά του. Το ενεχυροδανειστήριο ως επίσημος θεσμός συναντάται στην Ελλάδα από τις αρχές του 1930. Στις μέρες μας, λειτουργούν στη χώρα μας αποκλειστικά ιδιωτικά ενεχυροδανειστήρια, μολονότι ο θεσμός του κρατικού ενεχυροδανειστηρίου συμπλήρωσε σχεδόν 80 χρόνια ζωής πριν την οριστική διακοπή λειτουργίας του.

Αναδρομή στο παρελθόν

Το 1931, ύστερα από σχετική εισήγηση του τότε υπουργού Εθνικής Οικονομίας Παναγή Βουρλούμη, προτείνεται σχέδιο νόμου για τη δημιουργία Κρατικού Ενεχυροδανειστήριου. Ο σκοπός της ίδρυσης του συγκεκριμένου θεσμού θα ήταν διπλός: αφενός η προστασία των πολιτών από τους τοκογλύφους και αφετέρου η παροχή μικροπιστώσεων στους πολίτες που αδυνατούσαν να λάβουν δάνειο από την τράπεζα. Η έναρξη λειτουργίας του Κρατικού Ενεχυροδανειστήριου πραγματοποιήθηκε το 1934, ενώ η απρόσκοπτη λειτουργία του συνδυάστηκε με την πολύτιμη οικονομική αρωγή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα συνεχίστηκε ως το 2012. Ύστερα από την εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από τη Eurobank, το ενεχυροδανειστήριο λειτούργησε υπό την αιγίδα της τράπεζας για μικρό χρονικό διάστημα, πριν αποφασιστεί η οριστική του διακοπή.

 

Κρατικό ενεχυροδανηστείριο Αθηνών.

Το κτίριο στη Σταδίου 18 που στέγαζε μεταξύ 1939-1970 το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το Κρατικό Ενεχυροδανειστήριο

Τι πρέπει να προσέξετε

Η απόφασή σας να δώσετε ενέχυρο κάποιο πολύτιμο προσωπικό σας αντικείμενο πρέπει σαφώς να καλύπτεται από το αίσθημα βεβαιότητας για το ενεχυροδανειστήριο που θα επιλέξετε. Αρχικά, είναι υψίστης σημασίας να καταλήξετε σε ενεχυροδανειστήριο αναγνωρισμένο από το κράτος. Στην περίπτωση αυτή, εξασφαλίζεται η νομιμότητα και η φερεγγυότητα της συναλλαγής σας. Η Oragold λειτουργεί ως ενεχυροδανειστήριο για περισσότερα από 25 χρόνια και διαθέτει Επίσημη Κρατική Άδεια με αριθμό 14665853417/2018. Έπειτα, είναι απαραίτητη η σύναψη ιδιωτικού γραπτού συμφωνητικού μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, γεγονός που καθιστά απαραίτητη τη συμβολή ενός ειδικευμένου εμπειρογνώμονα που θα εκτιμήσει επαγγελματικά το ενέχυρό σας προσδιορίζοντας την αντικειμενική του αξία.

Η εγγυημένη επιλογή της Oragold

Η ενεχυρίαση αποτελεί για εμάς πολύ σοβαρή υπόθεση γι’ αυτό στοχεύουμε στη δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων ασφάλειας και εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες που θέλετε αναφορικά με την ενεχυρίαση στην Oragold. Σε ό,τι αφορά τη φύλαξη των πολύτιμων αντικειμένων σας, σας εγγυόμαστε πως τα ενέχυρά σας παραμένουν απόλυτα ασφαλή, φυλασσόμενα σε θυρίδες υψίστης ασφαλείας, σε κεντρική τράπεζα. Εξάλλου, για να έχετε την ευελιξία επιλογής, επικοινωνούμε μαζί σας λίγες μέρες πριν εκπνεύσει το Ιδιωτικό Συμφωνητικό Εξώνησης ώστε να επιλέξετε αν επιθυμείτε να παραλάβετε το ενέχυρό σας ή να επεκτείνετε το συμβόλαιο, πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες σας. 

Άμεση καταβολή χρημάτων

Βασική αρχή που οφείλει να διέπει τη λειτουργία ενός νόμιμου, σωστής λειτουργίας ενεχυροδανειστήριου είναι η άμεση παροχή του χρηματικού ποσού που αντιστοιχεί στο ενέχυρό σας. Στην Oragold σας εξασφαλίζουμε την άμεση παροχή μετρητών είτε την άμεση μεταφορά του συμφωνηθέντος ποσού στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Η διαδικασία διαρκεί περίπου πέντε λεπτά και είναι καθόλα νόμιμη και απολύτως διαφανής. Η πολυετής εμπειρία μας, μας οδηγεί να θέτουμε ως κύριο στόχο τη δημιουργία πολυετών σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας κλείνοντας online ραντεβού για να σας εξηγήσουμε άμεσα και απλά όλη τη διαδικασία της ενεχυρίασης.

© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

  Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.

   Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble