Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Η επένδυση σε χρυσό αποτελεί μια σπουδαία στρατηγική για τους επενδυτές που θέλουν να αυξήσουν την περιουσία τους με την πάροδο του χρόνου και χωρίς ρίσκο. Κάθε υγιές χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει ένα ποσοστό του συνολικού του πλούτου σε χρυσό. Σε αυτό το άρθρο θα απαντήσουμε στα πιο συχνά ερωτήματα που αφορούν στις επενδυτικές επιλογές του πολύτιμου μετάλλου.

 

Τι ποσοστό της περιουσίας μου πρέπει να επενδυθεί σε χρυσό;

 

Μια επένδυση σε χρυσό μπορεί να είναι επωφελής για πολλούς λόγους. Μπορεί να σας βοηθήσει να αντισταθμίσετε τις αρνητικές επιπτώσεις του πληθωρισμού, να διαφοροποιήσετε το χαρτοφυλάκιό σας και επιπλέον σας προσφέρει άμεση ρευστότητα. Γενικά, δεν πρόκειται για ένα περιουσιακό στοιχείο που παράγει εισόδημα με τον ίδιο τρόπο που δύνανται να το κάνουν οι μετοχές ή τα ομόλογα. Επομένως, η επένδυση στο πολύτιμο αυτό μέταλλο πρέπει να έχει μια διαφορετική προσέγγιση σε σύγκριση τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία.

 

Οι ειδικοί συνιστούν να περιορίσετε την επένδυσή σας σε χρυσό στο 10% ή λιγότερο, του συνολικού χαρτοφυλακίου σας. Το εύρος μεταξύ 1% και 10%, ωστόσο, συχνά ποικίλλει με βάση το εκάστοτε επενδυτικό προφίλ. Συμπερασματικά, δεν θα μπορούσαμε να ορίσουμε ένα συγκεκριμένο μέγιστο ή ελάχιστο ποσό στην επένδυση σε χρυσό. Κάθε περίπτωση χαρτοφυλακίου είναι διαφορετική. Διαβάστε στο νέο άρθρο της Investopedia χρήσιμες πληροφορίες για την επένδυση σε χρυσό.

 

Πόσο χρυσό μπορείς να αγοράσεις με 1000 €;

 

Η τιμή του χρυσού μεταβάλλεται και δεν είναι σταθερή, τουλάχιστον για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ιστορικά, η τιμή του είναι ανοδική παρουσιάζοντας τις μεγαλύτερες αυξήσεις κατά τα δέκα τελευταία χρόνια. Μελετώντας την πορεία του χρυσού, οι επενδυτές μπορούν να αποκτήσουν γνώσεις για τα μοτίβα και τις τάσεις και να προβούν στις κατάλληλες κινήσεις εξετάζοντας τις ιστορικές τιμές του. Για παράδειγμα, οι επενδυτές μπορούν να εντοπίσουν μακροπρόθεσμους κύκλους ή διακυμάνσεις στις τιμές του χρυσού που θα μπορούσαν να παράσχουν ενδείξεις για μελλοντικές κινήσεις τιμών ή συσχετισμούς με άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.

 

Επιπλέον, μπορούν να εξετάσουν τη διακύμανση του χρυσού σε διαφορετικές περιόδους και πώς ανταποκρίθηκε σε ιστορικά γεωπολιτικά ή οικονομικά γεγονότα. Συνεπώς, δεν υπάρχει σαφής απάντηση στη συγκεκριμένη ερώτηση. Μπορείτε όμως να παρακολουθείτε συνεχώς την τιμή του χρυσού από το site της ORAGOLD. Δείτε ποια ήταν η πορεία του χρυσού το 2023 και για ποιους λόγους αξίζει να επενδύσετε μέσα στο 2024.

 

Πόσο καιρό πρέπει να κρατήσω τον χρυσό;

 

Η πώληση χρυσού είναι μια προσωπική απόφαση που εξαρτάται από τους οικονομικούς σας στόχους και τις περιστάσεις. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη “κατάλληλη στιγμή” για πώληση. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν αποφασίσετε. Εάν χρειάζεστε μετρητά ή επιθυμείτε να μειώσετε το μέγεθος της περιουσίας σας, η πώληση χρυσού μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Εάν δεν βιάζεστε όμως να πουλήσετε και θέλετε να πετύχετε την καλύτερη δυνατή τιμή, τότε καλό είναι να περιμένετε την κατάλληλη στιγμή.

 

Ανεξάρτητα από το πότε θα αποφασίσετε να προχωρήσετε σε πώληση χρυσού, φροντίστε να πραγματοποιήσετε ενδελεχή έρευνα για να επιτύχετε την καλύτερη δυνατή συμφωνία. Θέλετε να μάθετε ποια είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος για να πουλήσετε το χρυσό σας; Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας. Η έμπειρη ομάδα μας διαθέτει πολυετή εμπειρία στην αγοραπωλησία χρυσού. Μετατρέψτε εύκολα και γρήγορα το χρυσό σας σε μετρητά σε ένα κατάστημα ORAGOLD.

 

 

Είναι έξυπνη στρατηγική η επένδυση σε χρυσό;

 

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στην επένδυση του πολύτιμου μετάλλου του χρυσού. Η διαφοροποίησή του από τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία οφείλεται στη σπανιότητά του. Δεν μπορεί δηλαδή να παραχθεί, όπως τα χαρτονομίσματα, αντιθέτως η ποσότητά του είναι συγκεκριμένη στον πλανήτη μας. Συνεπώς δεν μπορεί να υποτιμηθεί λόγω υπερπροσφοράς όπως συμβαίνει με το δολάριο ή το ευρώ. Έτσι, ο χρυσός μπορεί να λειτουργήσει ως αντισταθμιστής έναντι του πληθωρισμού, επιτρέποντάς σας να διατηρήσετε τον πλούτο σας.

 

Λαμβάνοντας υπόψιν και τη διαρκή αύξηση της τιμής του, συμπεραίνουμε πως η επένδυση σε χρυσό αποτελεί μια εξαιρετικά κερδοφόρα στρατηγική. Μπορείτε να αποκτήσετε χρυσό είτε σε μορφή νομισμάτων είτε σε μορφή ράβδων. Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε να απευθύνεστε σε πιστοποιημένους επαγγελματίες για τις αγορές και τις πωλήσεις σας.

 

Ό,τι κι αν επιλέξετε, στην ORAGOLD διαθέτουμε τεράστια συλλογή που περιλαμβάνει τα πιο εμπορικά χρυσά νομίσματα αλλά και τυποποιημένες μπάρες χρυσού. Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας online.

 

 

 

Tags:

  Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
  Tags:

   Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble