Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Η δημοτικότητα και η μοναδικότητά της

Η Rolex επικεντρώθηκε αρχικά στην ποιότητα των μηχανισμών των ρολογιών της. Η αδιάκοπη αναζήτηση της χρονομετρικής ακρίβειας οδήγησε γρήγορα στην επιτυχία της. Ο λόγος που η εταιρεία έγινε πολύ σύντομα δημοφιλής είναι η απίστευτα υψηλή ποιότητα και η ανθεκτικότητα των προϊόντων της. Τα Rolex αντέχουν στον χρόνο για δεκαετίες λόγω της στιβαρής κατασκευής τους. Χαρακτηριστικά όπως η στεγανότητα, η πιστοποίηση χρονομέτρου, ο μηχανισμός αυτόματου κουρδίσματος και η ένδειξη ημερομηνίας είναι σήμερα στάνταρ σε ένα Rolex. 

Τι ήταν η Rolex πριν τη Rolex;

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1905 ως Wilsdorf and Davis από τον Hans Wilsdorf και τον Alfred Davis στο Λονδίνο. Στο ξεκίνημα τους, οι Wilsdorf και Davis εργάζονταν στο Λονδίνο και εισήγαγαν τους ελβετικούς μηχανισμούς του Hermann Aegler στο Ηνωμένο Βασίλειο και τους τοποθετούσαν σε νέα ρολόγια. Στη συνέχεια τα πουλούσαν σε κοσμηματοπώλεις που χάραζαν τα ονόματά τους στο καντράν. Μπορείτε ακόμη και σήμερα να βρείτε πρώιμα ρολόγια της Wilsdorf and Davis, με το σήμα κατατεθέν “W&D” στο εσωτερικό του πίσω μέρους. 

Έπειτα, το 1908, η εταιρεία κατοχύρωσε την επωνυμία Rolex ως εμπορικό σήμα των ρολογιών της και έγινε Rolex Watch Co. Ltd. το 1915. Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, η Rolex κατασκεύαζε ρολόγια χειρός που δίνονταν σε στρατούς σε όλο τον κόσμο. Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η εταιρεία μετέφερε την έδρα των δραστηριοτήτων της στη Γενεύη λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 1920, ο Hans Wilsdorf κατοχύρωσε τη Montres Rolex SA στη Γενεύη ως τη νέα επωνυμία της εταιρείας (montre είναι η γαλλική λέξη για το ρολόι) και αργότερα έγινε Rolex SA, δηλαδή ανώνυμη εταιρεία. Από το 1960, η εταιρεία ανήκει στο Ίδρυμα Hans Wilsdorf, ένα ιδιωτικό οικογενειακό καταπίστευμα.

Wilsdorf και Davis

Πώς πήρε το όνομά της;

Το όνομα “Rolex” δεν προήλθε από το επώνυμο των ωρολογοποιών, αντίθετα, ο Wilsdorf είπε ότι το όνομα του ήρθε ενώ επέβαινε σε ένα ιππήλατο λεωφορείο, όταν ένα “τζίνι ψιθύρισε Rolex στο αυτί του”. Ο Wilsdorf ήθελε ένα σύντομο όνομα που θα ήταν εύκολο να το θυμάται κανείς, να μπορεί να προφερθεί σε οποιαδήποτε γλώσσα και να είναι σύντομο ώστε να χωράει στο καντράν ενός ρολογιού. 

Το πρώτο ρολόι της εταιρείας.

Ο Wilsdorf έστρεψε την προσοχή της εταιρείας σε μια πρόκληση: τη διείσδυση σκόνης και υγρασίας κάτω από το καντράν και την κορώνα, η οποία κατέστρεφε το μηχανισμό. Για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, το 1926 ένας τρίτος κατασκευαστής παρήγαγε ένα αδιάβροχο και ανθεκτικό στη σκόνη ρολόι χειρός για τη Rolex, δίνοντάς του το όνομα “Oyster”. Το αρχικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που αποδίδεται στους Paul Perregaux και Georges Peret, και επέτρεπε στο ρολόι να ρυθμίζεται διατηρώντας παράλληλα την προστασία από την εισροή νερού, αγοράστηκε – δεν εφευρέθηκε – από τη Rolex και προωθήθηκε σε μεγάλο βαθμό. το ρολόι διέθετε μια ερμητικά κλειστή κάσα που παρείχε βέλτιστη προστασία στον μηχανισμό.

Ως επίδειξη, η εταιρεία βύθισε μοντέλα Oyster σε ενυδρεία στις βιτρίνες των κύριων σημείων πωλησης της. Το 1927, η Βρετανίδα κολυμβήτρια Mercedes Gleitze κολύμπησε στην σήραγγα της Μάγχης με ένα Oyster στο κολιέ της, και έγινε η πρώτη πρέσβειρα του brand. Για να γιορτάσει το κατόρθωμά της, η Rolex δημοσίευσε μια ολοσέλιδη διαφήμιση στο πρωτοσέλιδο της Daily Mail για κάθε τεύχος για έναν ολόκληρο μήνα, διακηρύσσοντας την επιτυχία του ρολογιού κατά τη διάρκεια της κολύμβησης που διήρκεσε πάνω από δέκα ώρες.

Ποιο είναι το πιο διάσημο Rolex;

Το Submariner είναι ίσως το πιο αναγνωρίσιμο ρολόι του brand. Το ρολόι-εργαλείο που κατασκευάστηκε από την εταιρεία για να αντέχει στις υποβρύχιες δραστηριότητες των δυτών, αποτελεί, από την κυκλοφορία του το 1953 μέχρι και σήμερα, ένα από τα πιο σημαντικά ρολόγια της αγοράς. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σχεδιαστικά στοιχεία των πρώτων σχεδίων που κυκλοφόρησαν, εξακολουθούν να είναι παρόντα και στο τελευταίο μοντέλο. Η Rolex είναι μια εταιρεία που εστιάζει στην εξέλιξη και όχι στην επανάσταση, το οποίο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το σημερινό Submariner, εξακολουθεί να μοιάζει πολύ με το πρώτο Submariner του 1953. 

Τι συμβολίζει ένα Rolex;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα άτομο μπορεί να επιλέξει να εισέλθει στον premium κόσμο της ιδιοκτησίας ενός Rolex. Η ιστορική μάρκα είναι πολιτιστικής, συμβολικής και οικονομικής αξία και αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες και αναγνωρισμένες μάρκες στον κόσμο. Αποτελεί σύμβολο κύρους, χλιδής και τάξης και η κληρονομιά της συνδέει τη μάρκα με μερικούς από τους πιο σημαντικούς και ισχυρούς ανθρώπους του περασμένου αιώνα.

Ποιο είναι το κόστος ενός Rolex;

Το φθηνότερο ρολόι είναι το Oyster Perpetual Reference 276200 που κοστίζει περίπου 4.855 και το ακριβότερο μπορεί να πωληθεί καινούργιο μέχρι και 75.000. Τα περισσότερα ρολόγια που πωλούνται, όμως, είναι μεταξύ 7.000-12.000 ευρώ. Το ακριβότερο Rolex που πωλήθηκε ποτέ ήταν το Paul Newman Daytona σε δημοπρασία έναντι 17,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αν διαθέτετε ένα ρολόι Rolex και σκέφτεστε να το πουλήσετε, στα καταστήματα της ORAGOLD με σεβασμό στη μοναδικότητα του ρολογιού σας, αναλαμβάνουμε με υπευθυνότητα και τεχνογνωσία την εκτίμηση και την αγορά επώνυμων ρολογιών που έχετε στην κατοχή σας.

© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

  Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.

   Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble