Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Κατά τη διάρκεια του 2023, ο χρυσός πέτυχε το υψηλότερο ετήσιο κλείσιμo όλων των εποχών. Καταγράφηκε η τιμή-ρεκόρ των 2.150 δολαρίων ανά ουγγιά. Είναι γνωστό πως η πορεία του χρυσού είναι σταθερά ανοδική, ιδιαίτερα σε περιόδους γεωπολιτικής αστάθειας. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια καταγράφονται ιδιαίτερα υψηλές τιμές και το ενδιαφερόν των επενδυτών είναι συνεχώς αυξανόμενο.

 

Τι θα γίνει με τον χρυσό το 2024; 

 

Ανέκαθεν ο χρυσός λειτουργούσε ως “ασφαλές καταφύγιο“, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης και χρηματοοικονομικής αστάθειας. Τα τελευταία χρόνια, δεδομένων των οικονομικών και πολιτικών συνθηκών, οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι οι τιμές του χρυσού θα αυξηθούν κι άλλο το 2024. Οι άνθρωποι αναζητούν ένα ασφαλές μέσο για να αποθηκεύσουν την περιουσία τους και να διαφυλάξουν την ισορροπία του χαρτοφυλάκιού τους.  Τη στιγμή που ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας συνεχίζεται και η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς κλιμακώνεται, η οικονομική αβεβαιότητα παραμένει η πιο έντονη των τελευταίων δεκαετιών. Συνεπώς οι προβλέψεις για τις τιμές του χρυσού το 2024 είναι ιδιαίτερα ευοίωνες και προβλέπεται νέα άνοδος, εν μέσω συνεχιζόμενων γεωπολιτικών εντάσεων. Σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg, μεγάλες τράπεζες και ιδρύματα αναμένουν ότι οι τιμές του χρυσού θα κυμαίνονται κατά μέσο όρο μεταξύ 1.950 και 2.200 δολαρίων ανά ουγγιά το 2024.

 

Ποια θα είναι η τιμή του χρυσού σε 5 χρόνια;

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, η τιμή του χρυσού θα φτάσει τα 2.200 δολάρια μέχρι το τέλος του 2024 και στη συνέχεια τα 2.400 δολάρια μέχρι τα μέσα του 2025. Ο χρυσός θα ανέλθει στα 2.500 δολάρια εντός του έτους 2026, στα 2.700 δολάρια το 2027, στα 3.000 δολάρια το 2028 και στα 3.400 δολάρια το 2029.

 

Θα είναι πολύτιμος ο χρυσός στο μέλλον;

 

Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή του χρυσού. Ωστόσο, η αξία του χρυσού έχει ιστορικά δει μακροπρόθεσμα κέρδη και πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η τιμή του είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Άρα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο χρυσός να έχει μεγαλύτερη αξία σε πέντε χρόνια από ό,τι αξίζει σήμερα.

 

Είναι καλή ιδέα να επενδύσω σε χρυσό;

 

Χρυσός 1 ουγγιά

Η επένδυση σε χρυσό έχει πολλά οφέλη για τον επενδυτή με κυριότερο τη σταθερότητα. Σαφώς υπάρχουν κι άλλες μορφές επένδυσης που μπορούν να αποφέρουν μεγαλύτερες αποδόσεις κερδών από τον χρυσό. Για παράδειγμα, αρκετοί επενδυτές στρέφονται στην αγορά μετοχών. Ωστόσο, το ρίσκο είναι πολύ πιο υψηλό και οι αποδόσεις δεν είναι πάντα κερδοφόρες. Ο χρυσός αντίθετα, είναι αποδεδειγμένα μια σταθερή επένδυση που μπορεί να διαφυλάξει την περιουσία του επενδυτή και έχει μια διαρκώς ανοδική απόδοση. Συνεπώς, αν θέλετε να διατήρεσετε την αξία των χρημάτων σας και να αποφύγετε το ρίσκο, αξίζει να επενδύσετε σε χρυσό.

 

Σε ποιες μορφές χρυσού μπορώ να επενδύσω;

 

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους επενδυσης σε χρυσό είναι η αγορά χρυσών νομισμάτων. Μπορείτε να προμηθευτείτε χρυσές λίρες ή άλλα χρυσά νομίσματα, η αξία των οποίων διατηρείται υψηλή και αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου. Στην ORAGOLD μπορείτε να βρείτε πληθώρα χρυσών νομισμάτων, να ενημερωθείτε για τα χαρακτηριστικά και τις τιμές τους και να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας. Μια άλλη μορφή χρυσού στην οποία μπορείτε να επενδύσετε είναι οι μπάρες ή αλλιώς ράβδοι χρυσού. Πρόκειται για τυποποιημένα προϊόντα με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Είναι καλή στιγμή για αγορά χρυσού;

 

Ο χρυσός είναι μια δημοφιλής επένδυση όταν ο πληθωρισμός είναι υψηλός. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το πολύτιμο μέταλλο αντιμετωπίζεται ως ένα σχετικά σταθερό ως προς τις τιμές, ‘ασφαλές καταφύγιο’. Ουσιαστικά λειτουργεί ως πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο όταν αυξάνεται το κόστος των καταναλωτικών αγαθών και υπηρεσιών και στη συνέχεια μειώνεται η αγοραστική δύναμη. Επιπλέον, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι η τιμή του χρυσού θα εξακολουθήσει να ανεβαίνει, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να αγοράσετε χρυσό.

 

Ο χρυσός θα ανεβαίνει πάντα μακροπρόθεσμα;

 

Η τιμή του χρυσού μπορεί να παρουσίασει μικροδιακυμάνσεις σε βραχυχρόνιο επίπεδο, αλλά τα ιστορικά δεδομένα δείχνουν μια ανοδική πορεία. Είναι πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή του χρυσού. Κατά κύριο λόγο, οι εξελίξεις στον γεωπολιτικό και οικονομικό στίβο έχουν άμεση επίδραση στην τιμή του χρυσού. Επομένως, καμιά εκτίμηση δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα “τι μέλλει γενέσθαι”. Παρ’ όλα αυτά, οι εξελίξεις δείχνουν πως η τιμή του χρυσού θα εξακολουθήσει να ανεβαίνει.

 

Ποιο είναι το μέλλον του χρυσού μετάλλου;

 

Οι ειδικοί και οι οικονομικοί αναλυτές είναι αισιόδοξοι για το μέλλον του χρυσού. Η πορεία του χρυσού θα συνεχίσει να αποτελεί κίνητρο για σταθερή οικονομική επένδυση. Η αξία του προβλέπεται πως θα εξακολουθήσει να ανεβαίνει χρόνο με το χρόνο. Παρακολουθήστε live την τιμή του χρυσού και ενημερωθείτε από τους ειδικούς της ORAGOLD σχετικά με την επένδυση σε χρυσό. Ελάτε σε ένα από τα καταστήματά μας ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας συμπληρώνοντας την online φόρμα επικοινωνίας.

  Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.

   Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble