Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Τα χρυσά νομίσματα Κύπρου κρύβουν ένα κομμάτι της νεότερης σύγχρονης ιστορίας του νησιού. Εάν έχετε κι εσείς ένα χρυσό νόμισμα Κύπρου στην κατοχή σας, τότε γνωρίζετε πως έχει μεγάλη αξία.

Οι κατηγορίες των κυπριακών χρυσών νομισμάτων

Τα κυπριακά χρυσά νομίσματα κυκλοφορούν σε δύο εκδοχές: οι χρυσές λίρες και τα χρυσά ευρώ. Κάθε μια από αυτές μπορεί να αξιολογηθεί με ακρίβεια και απόλυτο επαγγελματισμό από τους ειδικούς της Oragold.

Μάθετε τα πάντα για την αγορά χρυσών νομισμάτων.

Χρυσή Λίρα Μακάριος

Ο Μακάριος αποτέλεσε αρχιεπίσκοπος της ορθόδοξης αυτοκέφαλης Εκκλησίας Κύπρου από το 1950 έως το 1977. Θεωρείται σπουδαία προσωπικότητα της σύγχρονης ιστορίας ενώ ήταν και ο πρώτος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 1960 έως το 1977.

Σε όλες τις εκδόσεις της χρυσής λίρας απεικονίζεται ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος στην εμπρόσθια όψη. Η πίσω όψη απεικονίζει είτε το δικέφαλο αετό είτε το νησί της Μεγαλονήσου.

5xryses-lires-makarios-oragold.gr

 

50-xrises-lires-makarios-50-gold-pounds-makarios-oragold.gr

Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2008 που η χώρα εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλαξε το νόμισμα της σε ευρώ, ξεκίνησε η έκδοση των χρυσών κυπριακών ευρώ.

Κυπριακά Χρυσά Νομίσματα: χρυσά κυπριακά ευρώ

20 χρυσά Ευρώ 50η επέτειο της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου

20-xrisa-euro-50-epeteios-tis-kentrikis-trapezas-kiprou-20-gold-euro-50-anniversary-og-the-central-bank-of-cyprus-oragold.gr

Το 2013 με αφορμή την 50χρονη επέτειο της κεντρικής τράπεζας Κύπρου, εκδόθηκε ένα συλλεκτικό και ιδιαίτερο νόμισμα που συμβολίζει την ειρήνη και την ελπίδα.

Ο καλλιτέχνης Γιώργος Σταματόπουλος σχεδίασε στην εμπρόσθια όψη το έμβλημα της κυπριακής δημοκρατίας και στην οπίσθια όψη ένα νεαρό κορίτσι το οποίο κρατώντας ένα κλωνάρι ελιάς κοιτάζει το μέλλον με ελπίδα και όνειρα.

Το νόμισμα έχει βάρος 7,98 γραμμάρια, πάχος 1,5 χιλιοστά και διάμετρο 22,05 χιλιοστά. Έχει 917 καθαρότητα σε χρυσό και αποτελεί σπουδαία ευκαιρία για κάποιον που θέλει να ρευστοποιήσει την αξία του.

20 χρυσά Ευρώ 50η επέτειο της Δημοκρατίας της Κύπρου

20-xrisa-euro-50-epeteios-tis-dimokratias-tis-kiprou-20-gold-50-anniversary-of-the-republic-of-cyprus-oragold.gr

Η μοντέρνα αισθητική του συλλεκτικού νομίσματος το καθιστά ένα σύγχρονο κομψοτέχνημα. Στη μπροστινή όψη φαίνεται το έμβλημα της κυπριακής δημοκρατίας ενώ στην πίσω όψη απεικονίζεται το περιστέρι σύμβολο της ειρήνης καθισμένο στα κλαδιά ενός δέντρου. 

Έχει βάρος 7,98 και 917 καθαρότητα σε χρυσό. Η διάμετρος του είναι 22,05 και το πάχος του 1,5 χιλιοστά.

Αγοράζουμε κυπριακά χρυσά νομίσματα στις πιο υψηλές τιμές της αγοράς και είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε με σεβασμό και ακρίβεια τα δικά σας νομίσματα. Επικοινωνήστε μαζί μας για μια δωρεάν και άμεση εκτίμηση ή επισκεφθείτε ένα από τα καταστήματά μας. 

© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

  Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.

   Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble