Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Κάλπικες λίρες: Τι να προσέξετε

Οι χρυσές λίρες αποτελούν μια σταθερή αξία στο χρόνο. Από τότε που κατασκευάστηκαν οι πρώτες λίρες έως σήμερα, εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο πωλούν και αγοράζουν χρυσές λίρες για επενδυτικούς σκοπούς.

Χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή στην αγορά των χρυσών νομισμάτων καθώς κυκλοφορούν κίβδηλες (κάλπικες)  λίρες οι οποίες διαφέρουν απειροελάχιστα από τις γνήσιες χωρίς όμως να συγκεντρώνουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας γνήσιας χρυσής λίρας Αγγλίας.

Η χρυσή λίρα Αγγλίας

κάλπικες λίρες χρυσή λίρα αγγλίας πώς να τις ξεχωρίσετε

Οι πρώτες λίρες εμφανίστηκαν το 1489 και έκτοτε αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της οικονομίας της Αγγλίας και όχι μόνο.

Δείτε την σημερινή τιμή της χρυσής λίρας .

Παραδοσιακά, η λίρα απεικονίζει τον εκάστοτε βασιλιά ή βασίλισσα στη μπροστινή όψη και τον Άγιο Γεώργιο που σκοτώνει το δράκο στην πίσω όψη. Βεβαίως, έχουν κυκλοφορήσει και επετειακές εκδόσεις με το οικόσημο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (θυρεός)  στην πίσω όψη.

διαφορές κάλπικων λιρών με τις γνήσιες

χαρακτηριστικά χρυσής λίρας

Τα χαρακτηριστικά της χρυσής λίρας Αγγλίας

Μια γνήσια λίρα έχει βάρος 7.99 γραμμάρια, 916 καθαρότητα, 22.05 χιλιοστά διάμετρο και 1.52 χιλιοστά πάχος. Οποιαδήποτε απόκλιση από τις παραπάνω τιμές αφορά κάλπικη λίρα.

Βήματα για τον έλεγχο γνησιότητας της λίρας

 • Ζυγίστε το νόμισμα

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια ζυγαριά ακριβείας για να διαπιστώσετε το ακριβές βάρος της λίρας (δεν ενδείκνυνται ζυγαριές κουζίνας, απαιτούνται επαγγελματικές ζυγαριές υψηλής ακρίβειας) . Σύμφωνα με τις οδηγίες, μια απόκλιση της τάξης των 3 χιλιοστών είναι δικαιολογημένη και δε σημαίνει απαραίτητα ότι η λίρα σας είναι κάλπικη.

Εάν έχετε αμφιβολίες για τη γνησιότητα της λίρας σας, επισκεφτείτε ένα κατάστημα Oragold. Θα σας πιστοποιήσουμε άμεσα και υπεύθυνα τη γνησιότητα και θα σας ενημερώσουμε για την τρέχουσα τιμή της. Επικοινωνήστε μαζί μας.

 • Μετρήστε τις διαστάσεις

Το πάχος και η διάμετρος του νομίσματος είναι πολύ συγκεκριμένες. Σιγουρευτείτε ότι η λίρα σας δεν παρουσιάζει αποκλίσεις από τις σωστές αναλογίες. Μπορείτε πολύ εύκολα να εξακριβώσετε τις διαστάσεις της χρυσής Αγγλικής λίρας με το, φίλερ ελέγχου νομισμάτων, το οποίο μπορείτε να το προμηθευτείτε πολύ εύκολα από την αγορά .

 • Έλεγχος ήχου

Εάν χτυπήσετε με κάποια δύναμη τη γνήσια λίρα σε μια σκληρή επιφάνεια (πχ μάρμαρο) θα πρέπει να ακούσετε έναν αρκετά υψηλό ήχο. Μπορείτε να κάνετε τη σύγκριση με ένα σίγουρα γνήσιο νόμισμα για να καταλάβετε την διαφορά ή να απευθυνθείτε σε ειδικούς που μπορούν να ξεχωρίσουν τις διαφορές στον ήχο από την πείρα τους.

Στην Oragold γνωρίζουμε καλύτερα από όλους τις χρυσές λίρες Αγγλίας. Είμαστε σε θέση να εξακριβώσουμε τη γνησιότητά τους και να σας προσφέρουμε τις υψηλότερες τιμές της αγοράς, ελάτε για μία δωρεάν εκτίμηση !

Θα μας βρείτε στη Νέα Ερυθραία και στην Κηφισιά στις παρακάτω διευθύνσεις:

Κατάστημα Νέας Ερυθραίας:
Ελευθερίου Βενιζέλου 62Β
Νέα Ερυθραία, Τ.Κ. 14671
Τηλέφωνο: 210 6250 384

Κατάστημα Κηφισιάς:
Λεωφόρος Κηφισίας 230
Κηφισιά, Τ.Κ. 14562
Τηλέφωνο: 210 8018 844

© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

  Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.

   Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble