Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Οι τιμές του χρυσού είναι σχεδόν σταθερές στις πρώτες συναλλαγές της Πέμπτης στις ΗΠΑ και έχουν ανακτήσει τις μέτριες απώλειες κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά από κάποια ευνοϊκά οικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ και την Ευρωζώνη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Αυγούστου για τον χρυσό σημείωσαν τελευταία άνοδο 0,90 δολάρια στα 1.804,30 δολάρια και το ασήμι του Σεπτεμβρίου στο Comex σημείωσε τελευταία πτώση 0,10 δολάρια στα 25,155 δολάρια ανά ουγγιά.

Η έκθεση που δημοσιεύθηκε μόλις για τις αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ έδειξε πτώση κατά 51.000, στις 419.000, η οποία ήταν υψηλότερη από τις 350.000 νέες αιτήσεις που αναμένονταν.

Οι επενδυτές την Πέμπτη επικεντρώθηκαν επίσης στην τακτική συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η ΕΚΤ άφησε αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική και δήλωσε ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να τρέχει πολύ κάτω από το ποσοστό-στόχο της τράπεζας. Η ΕΚΤ δήλωσε ότι θα διατηρήσει τη νομισματική πολιτική ήπια και ίσως αρκετά πιο ήπια μέχρι να επιτευχθεί το ποσοστό-στόχος του πληθωρισμού 2,0%. Η ΕΚΤ δήλωσε επίσης ότι θα εντείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. Η πρόεδρος της ΕΚΤ Λαγκάρντ δήλωσε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις έχουν πρόσφατα υποχωρήσει.

Τα παραπάνω δύο δεδομένα ευνοούν τις τιμές και την αγορά των πολύτιμων μετάλλων.

Οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές ήταν ως επί το πλείστον υψηλότερες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες δείχνουν προς σταθερότερα ανοίγματα όταν ξεκινήσει η ημερήσια συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη. Οι αισιόδοξες εκθέσεις εταιρικών κερδών των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα έχουν ενισχύσει τις ελπίδες των επενδυτών.

Στις βασικές εξωτερικές αγορές σήμερα, ο δείκτης του δολαρίου των ΗΠΑ είναι σταθερότερος, αφού την Τετάρτη έφτασε στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 3,5 μηνών. Οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό πετρέλαιο Nymex είναι σταθερότερες και διαπραγματεύονται γύρω στα 71,00 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές του πετρελαίου έχουν σημειώσει ανάκαμψη αυτή την εβδομάδα μετά την πτώση τους τη Δευτέρα. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου διαμορφώνεται σήμερα στο 1,29%.

Άλλα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ που αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη περιλαμβάνουν τον εθνικό δείκτη δραστηριότητας της Fed του Σικάγο, τις πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών, τους πρόδρομους οικονομικούς δείκτες και την έρευνα της Fed του Κάνσας Σίτι για τη μεταποίηση.

τιμές χρυσού

Από τεχνικής άποψης, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού έχουν χάσει το μικρό συνολικό βραχυπρόθεσμο τεχνικό τους πλεονέκτημα, καθώς η ανοδική τάση των τιμών στο ημερήσιο ραβδόγραμμα έχει αναιρεθεί. Ο επόμενος ανοδικός στόχος είναι να κλείσουν πάνω από το υψηλότερο σημείο του Ιουλίου στα 1.835,00 δολάρια. Ο επόμενος βραχυπρόθεσμος καθοδικός στόχος των επενδυτών είναι να ωθήσουν τις τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης κάτω από 1.775,00 δολάρια.

τιμές ασημιού

Οι επενδυτές του αργύρου έχουν το σταθερό συνολικό βραχυπρόθεσμο πλεονέκτημα, καθώς οι τιμές αυτή την εβδομάδα είδαν μια πτωτική καθοδική “διάσπαση” από ένα πλάγιο εύρος συναλλαγών. Ο επόμενος ανοδικός στόχος των επενδυτών του αργύρου είναι να κλείσουν οι τιμές των προθεσμιακών συμβολαίων του Σεπτεμβρίου πάνω από τα 26,00 δολάρια ανά ουγγιά. Ο επόμενος καθοδικός στόχος τιμής είναι το κλείσιμο των τιμών κάτω από $23,825. 

Πηγή: Kitco News

 

  Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.

   Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble