Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Οι Ακριβότεροι Πολύτιμοι Λίθοι

Αναρωτιέστε πόσο μπορεί να κοστίζει ένα διαμάντι, τι τιμή έχει ένα ρουμπίνι ή πόσο αξιολογείται ένα σμαράγδι; Στο ερώτημα αυτό η απάντηση δεν είναι απλή. Η τιμή των πολύτιμων λίθων είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων και η σωστή εκτίμηση πραγματοποιείται μόνο από ειδικούς εμπειρογνώμονες.

Μάθετε περισσότερα για την αγορά πολύτιμων λίθων και την εκτίμησή τους.

Υπάρχουν όμως και ορισμένα πολύτιμα ορυκτά των οποίων η τιμή ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της φαντασίας! Άλλα έχουν γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες για την αστρονομική τιμή τους και άλλα έχουν δημοπρατηθεί για πολλές χιλιάδες δολάρια.

Αυτοί είναι οι 5 πιο ακριβοί πολύτιμοι λίθοι του κόσμου

5. Κόκκινος Βήρυλλος (Red Beryl) – 10.000 $/ καράτι

βήρυλλος-αγορά πολύτιμων λίθων

Ο όρος βήρυλλος δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό. Πρόκειται όμως για έναν εξαιρετικά σπάνιο πολύτιμο λίθο που ανακαλύφθηκε πρώτη φορά το 1904 από τον Maynard Bixby. Βρίσκεται μόνο σε μια τοποθεσία, στα όρη Wah Wah στη Γιούτα. Για να αντιληφθείτε πόσο σπάνιο είναι αυτό το ορυκτό, αναλογιστείτε ότι τα ρουμπίνια, είναι 8.000 φορές περισσότερα!

4. Αλεξανδρίτης (Alexandrite) – 12.000 $/ καράτι

αλεξανδρίτης-αγορά πολύτιμων λίθων

Ο αλεξανδρίτης ανακαλύφθηκε στα Ουράλια όρη τη δεκαετία του 1830 και πήρε το όνομά του προς τιμήν του Αλέξανδρου Β’, τότε μελλοντικού τσάρου της Ρωσίας. Είναι διάσημος για τα πολλά και ιδιαίτερα χρώματα που παίρνει ανάλογα με τη γωνία που αντανακλά πάνω του το φως. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι περιέχει ένα σπάνιο συνδυασμό από χρώμιο, σίδηρο και τιτάνιο.

3. Ιαδεΐτης (Jadeite) – 20.000 $/ καράτι

ιαδεΐτης-αγορά πολύτιμων λίθων

Αυτή είναι η πιο ακριβή και η σπανιότερη ποικιλία του νεφρίτη. Αν και μπορεί να βρεθεί σε πολλά χρώματα, η σύνδεσή του με το πλούσιο-σμαραγδένιο χρώμα του “αυτοκρατορικού νεφρίτη” εξακολουθεί να είναι η πιο δημοφιλής. Έχει χρησιμοποιηθεί στην οπλοποιία, στην κοσμηματοποιία και στη γλυπτική σε πολιτισμούς όπως των Κινέζων και των Μαορί.

2. Μουσγκραβίτης (Musgravite) – 35.000 $/ καράτι

μουσγκραβίτης-αγορά πολύτιμων λίθων

Ένας εξαιρετικά σπάνιος πολύτιμος λίθος είναι ο μουσγκραβίτης. Ανακαλύφθηκε πρώτη φορά στη Νότια Αυστραλία αλλά έχει βρεθεί και σε άλλα μέρη του πλανήτη όπως είναι η Ανταρκτική, η Γροιλανδία και η Μαδαγασκάρη σε πολύ μικρές όμως ποσότητες. Από το 2005 υπάρχουν μόλις 8 δείγματα αυτού του ορυκτού σε όλο τον κόσμο.

1. Oppenheimer Μπλε Διαμάντι (Oppenheimer Blue Diamond) – 3.93 εκ. $/ καράτι

oppenheimer Μπλε διαμάντι-αγορά πολύτιμων λίθων

Οι πιο ακριβοί πολύτιμοι λίθοι στον κόσμο είναι τα χρωματιστά διαμάντια, με το συγκεκριμένο μπλε διαμάντι να ξεχωρίζει καθώς κοστίζει μια αμύθητη περιουσία. Το Oppenheimer μπλε διαμάντι ανήκει στην κατηγορία vivid blue και πήρε το όνομά του από τον πρώην ιδιοκτήτη του Philip Oppenheimer. Είναι κομμένο σε ένα ορθογώνια κοπή και εντυπωσιάζει σίγουρα κάθε θεατή του.

Εάν θέλετε να συζητήσουμε σχετικά με τους πολύτιμους λίθους επικοινωνήστε μαζί μας. Ενημερωθείτε για την αγορά πολύτιμων λίθων σε ένα από τα καταστήματά μας.

Tags:

  Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
  Tags:

   Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble