Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Αν αναρωτιέστε ποια είναι η αξία των ασημένιων σκευών σας σήμερα, τότε αυτό το άρθρο απευθύνεται σε εσάς. Στις μέρες μας, ασημένια σερβίτσια δεν κατέχουν την ίδια θέση στη διακόσμηση ενός σπιτιού, όπως συνέβαινε παλαιότερα. Αντιθέτως, κάποτε τα ασημένια είδη ήταν απαραίτητα για τη δημιουργία ενός νέου νοικοκυριού.

 

Γιατί τα ασημένια σκεύη δεν είναι πλέον εμπορικά;

 

Οι καιροί αλλάζουν, το ίδιο και οι συνήθειες και φυσικά η μόδα. Πριν από κάποιες δεκαετίες όταν ένα νέο ζευγάρι αποφάσιζε να παντρευτεί, συνήθιζε να δέχεται ακριβά δώρα από την οικογένεια και τους φίλους του. Μεταξύ των πιο δημοφιλών επιλογών για τέτοιου είδους περιστάσεις, ήταν και τα ασημένια σκεύη. Σε ένα σπίτι δηλαδή συνήθως υπήρχε το επίσημο ασημένιο σερβίτσιο, ο ‘καλός’ ασημένιος δίσκος σερβιρίσματος, ενδεχομένως και κάποιο σετ από περίτεχνα κηροπήγια φτιαγμένα από ασήμι.

 

Ωστόσο, οι νέες τάσεις της μόδας επιτάσσουν τα νέα σπίτια να είναι πιο λιτά και πιο μίνιμαλ και όχι ‘φορτωμένα’ με περιττά αντικείμενα διακόσμησης. Αυτό οδήγησε σε μείωση της ζήτησης για αγορά ασημένιων σκευών.

 

Ένας ακόμη παράγοντας που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον περιορισμό της αγοράς ασημένιων σκευών ήταν η οικονομική κρίση. Η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος συνετέλεσε στο να αποφεύγονται οι πολυτελείς και υψηλού κόστους αγορές. Συνεπώς, έπεσε η δημοτικότητα και η ζήτηση για ασημένια σκεύη.

 

Γιατί δεν προτιμούν πλέον οι νέοι τα ασημένια σκεύη; 

 

Οι νέοι σήμερα έχουν άλλες προτεραιότητες και άλλες προτιμήσεις. Είναι πιο σύνηθες για ένα σύγχρονο ζευγάρι να λάβει ως δώρο ένα προϊόν τεχνολογίας (πχ μια τηλεόραση), παρά έναν ασημένιο δίσκο. Οι σύγχρονες αντιλήψεις θέλουν περισσότερο χρηστικές και έξυπνες αγορές.

 

Ποια είναι η αξία των ασημένιων σκευών που βρίσκονται στα σπίτια;

 

Παρ’όλα αυτά, τα ασημένια σκεύη δεν έχουν εξαφανιστεί. Βρίσκονται συνήθως χωρίς να χρησιμοποιούνται, μέσα σε ντουλάπια και αποθηκευτικούς χώρους ή σε παλαιότερα νοικοκυριά. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως έχουν ακόμη αξία καθώς το ασήμι είναι ένα μέταλλο που δεν αλλοιώνεται εύκολα και διατηρεί τις ιδιότητες του. 

 

Η αξία των ασημένιων σκευών που βρίσκονται στα σπίτια από παλαιότερες εποχές εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Οι πιο σημαντικοί είναι οι παρακάτω:

 

Η κατάσταση του ασημένιου σκεύους

Η κατάσταση ενός ασημένιου σκεύους είναι ιδιαίτερα σημαντική, ειδικά όταν πρόκειται για vintage αγγλικά σκεύη, καθώς αυτά είναι συχνά περιζήτητα από συλλέκτες και ενδιαφερόμενους για την ιστορία και την κομψότητα τους. Φθορές όπως γρατζουνιές, τσακίσματα ή οξειδώσεις μπορούν να μειώσουν σημαντικά την αξία τους. Μια καλή συντήρηση και φροντίδα είναι κρίσιμες για τη διατήρηση της αισθητικής και λειτουργικότητάς τους

 

Ο σχεδιασμός και το στυλ

Ο σχεδιασμός και το στυλ ενός ασημένιου αντικειμένου είναι κρίσιμοι παράγοντες για την αξία του, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε vintage αγγλικά σκεύη. Τα σκεύη με περίπλοκα χαρακτικά, λεπτομερείς διακοσμήσεις και ιστορικά σύμβολα ή μοτίβα που αντικατοπτρίζουν τα κοινωνικά και καλλιτεχνικά ρεύματα της εποχής τους, προσδίδουν μια μοναδικότητα που εκτιμάται ιδιαίτερα από συλλέκτες και ειδικούς. Τέτοια αντικείμενα, εάν διατηρούνται σε καλή κατάσταση, μπορούν να εκτιμηθούν σημαντικά στην αγορά λόγω της τέχνης και της ιστορίας που φέρουν.

 

Η ιστορική ή πολιτιστική σημασία

Σε πολλές περιπτώσεις, η ιστορική ή πολιτιστική σημασία ενός αντικειμένου μπορεί να αυξήσει την αξία του. Για παράδειγμα, ασημένια αντικείμενα από σημαντικούς δημιουργούς ή που συνδέονται με ιστορικά γεγονότα μπορεί να έχουν υψηλότερη αξία.

 

Για να γίνει σωστή εκτίμηση των ασημένιων σκευών θα πρέπει να μιλήσετε με ειδικούς που λαμβάνουν υπόψη όλους τους παραπάνω παράγοντες. Στην ORAGOLD γίνεται επιπλέον έλεγχος στους βαθμούς, δηλαδή στην καθαρότητα σε ασήμι, αλλά και στο βάρος του εκάστοτε αντικειμένου.

 

Πόσο έχει ανέβει η τιμή του ασημιού; 

 

Τα τελευταία χρόνια η τιμή του ασημιού έχει παρουσίασει ραγδαία αύξηση ελκύοντας το ενδιαφέρον επενδυτών αλλά και συλλεκτών. Παρ ‘όλο που υπάρχουν ορισμένες διακυμάνσεις ανά περιόδους (όπως συμβαίνει με όλα τα πολύτιμα μέταλλα), η τιμή συνεχώς ανεβαίνει. Συγκεκριμένα στις 24 Απριλίου 2024 η τιμή έφτασε το ύψος ρεκόρ των 875 € ανά κιλό! 

 

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως η αξία των ασημένιων σκευών αυξάνεται, όποτε και μπορείτε να πετύχετε υψηλότερες τιμές κατά την πώληση τους.

 

Δείτε γιατί το ασήμι υπερτερεί του χρυσού στο άρθρο της Investopedia.

 

Συνήθως πόσοι βαθμοί ειναι τα ασημένια μου σκεύη;

 

Η καθαρότητα του ασημιού μετριέται συνήθως σε βαθμούς, οι οποίοι υποδεικνύουν το ποσοστό ασημιού που περιέχει ένα ασημένιο αντικείμενο. Αυτός ο βαθμός είναι σημαντικός για την εκτίμηση της αξίας των ασημένιων σκευών, καθώς δείχνει πόσο καθαρό ασήμι περιέχουν. Συνήθως, τα ασημένια αντικείμενα έχουν σφραγίδες που υποδηλώνουν τους βαθμούς τους, όπως 800, 825, 850, 900, 925 και 950.

 

Όσο υψηλότερος είναι ο βαθμός, τόσο πιο πολύτιμο είναι το αντικείμενο. Όταν δεν υπάρχει σφραγίδα στο σκεύος τότε ενδέχεται να είναι επάργυρο, δηλαδή απλώς επικαλυμμένο με λεπτό στρώμα ασημιού.

 

Πως μπορώ να τα εκτιμήσω; 

 

Εάν θέλτε να μάθετε την αξία των ασημένιων σκευών σας, μιλήστε σήμερα με τους ειδικούς της ORAGOLD. Η εκτίμηση γίνεται με ενδελεχή έλεγχο και απόλυτο σεβασμό στα αντικείμενά σας. Μπορείτε να έρθετε σε ένα από τα καταστήματά μας, αλλά και να συμπληρώσετε τη φόρμα εκτίμησης ασημένιων σκευών για μια online εκτίμηση.

 

Ποια ειναι η διαδικασία και πως υπολογίζεται η αξία; 

 

Αρχικά ελέγχουμε αν υπάρχει σφραγίδα που να υποδηλώνει τους βαθμούς του σκεύους και ζυγίζουμε το σκεύος. 

 

Μόλις έχει βεβαιωθεί ότι το σκεύος είναι ασημένιο, είναι σημαντικό να εξακριβωθεί η χρονολογία κατασκευής και ο κατασκευαστής, δημιουργός του αντικειμένου. Κατόπιν εξετάζουμε την προέλευση του αλλά και το σχέδιο του αντικειμένου. Τέλος ελέγχουμε την κατάσταση του αντικειμένου και την αισθητική του.

 

Θα πληρωθώ άμεσα;

 

Ναι, εφόσον επιθυμείτε να προχωρήσετε στην πώληση του σκεύους σας, θα λάβετε αμέσως την αξία του σε μετρητά. Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται στα καταστήματα ORAGOLD είναι 100% νόμιμες. Φροντίστε να έχετε μαζί σας την ταυτότητα ή το διαβατήριο σας για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

  Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.

   Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble