Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Τραβούν τα βλέμματα σαν μαγνήτες και εντυπωσιάζουν τους πάντες με τη λάμψη και την υψηλή τους αξία. Ο λόγος για τα πολύτιμα και λαμπερά διαμάντια που δεν χάνουν την αίγλη τους όσα χρόνια κι αν περάσουν. Κατά καιρούς, έχουν έρθει στο φως της διασημότητας ιδιαίτερα περιζήτητα και πανάκριβα κομμάτια που άφησαν ιστορία με τα αστρονομικά τους ποσά αλλά και την απαράμιλλη ομορφιά τους. Μερικά από τα πιο εκλεπτυσμένα κοσμήματα είναι φτιαγμένα από σπάνια διαμάντια. Το διαμάντι είναι ορυκτό που βρίσκεται στη φύση και μπορεί να χρειαστεί έως και 3 δισεκατομμύρια χρόνια για να σχηματιστεί. Για αυτό το λόγο θεωρείται εξαιρετικά πολύτιμο. Ενώ όλα τα διαμάντια είναι μοναδικά, ορισμένες μορφές είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστες. Ας αναλύσουμε λοιπόν σε τι οφείλει τη μοναδικότητά του κάθε σπάνιο διαμάντι.

 

Ποια είναι τα τρία πιο σπάνια διαμάντια;

 

Το κόκκινο διαμάντι Moussaieff

 

Ελάχιστοι συλλέκτες παγκοσμίως έχουν αντικρίσει ιδίοις όμμασι ένα κόκκινο διαμάντι. Πρόκειται για εξαιρετικά σπάνια, περιζήτητα κομμάτια και σαφώς ορισμένα απ’ αυτά είναι από τα πιο ακριβά στον κόσμο. Γνωστά και ως Fancy Reds, καλύπτουν μια ποικιλία αποχρώσεων που κυμαίνεται από πορτοκαλοκόκκινο έως καφέ-κόκκινο. Η πλειονότητα των κόκκινων διαμαντιών στον κόσμο προέρχεται από το ορυχείο διαμαντιών Argyle στην Αυστραλία. Το κόκκινο διαμάντι Moussaieff, 5.11 καρατίων είναι το μεγαλύτερο και πιο σπάνιο διαμάντι στον κόσμο.

 

Το μπλε διαμάντι της Ελπίδας

 

Αναμφισβήτητα, τα υπέροχα μπλε διαμάντια είναι τα δεύτερα πιο σπάνια στην αγορά. Αποτελώντας μόνο το 1% όλων των χρωματιστών διαμαντιών που εξορύσσονται στον κόσμο, τα μπλε διαμάντια συνδέονται συχνά με τους βασιλείς. Η ταξινόμηση χρωμάτων κυμαίνεται από ένα πολύ αχνό μπλε έως ένα φανταχτερό ζωηρό μπλε. Το παρακάτω μπλε διαμάντι των 45.52 καρατίων είναι το περίφημο Hope Diamond. Πρόκειται για ένα σπάνιο διαμάντι που ανακαλύφθηκε το 17ο αιώνα στην Ινδία και είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά στον κόσμο.

 

Το πράσινο διαμάντι της Δρέσδης

 

Η λίστα των σπανίων διαμαντιών ολοκληρώνεται με τα ανυπέρβλητα πράσινα διαμάντια. Λόγω του όγκου των τεχνητά ενισχυμένων πράσινων διαμαντιών στην αγορά, η διαπίστωση του φυσικού τους χρώματος είναι το κλειδί για τον προσδιορισμό της αξίας τους. Το πράσινο διαμάντι της Δρέσδης είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στον κόσμο. Το βάρος του είναι 41 καράτια και πήρε το όνομά του από την πόλη Δρέσδη όπου φιλοξενήθηκε ως έκθεμα για περισσότερο από δύο αιώνες. Θέλετε να μάθετε κι άλλες χρήσιμες πληροφορίες; Μάθετε πως δημιουργούνται τα διαμάντια και για ποιον λόγο είναι τόσο πολύτιμα και ακριβά.

 

Ποιο είναι το πιο ακριβό διαμάντι;

 

Όταν πρόκειται για σπάνια χρωματιστά διαμάντια, η αξία τους μπορεί να εκτοξευτεί και να αγγίξει πολλά εκατομμύρια δολάρια. Στην κορυφή της λίστας μας με τα ακριβότερα στον κόσμο βρίσκεται το θρυλικό Koh-I-Noor. Με βάρος 105,6 ct, το πιο ακριβό διαμάντι στον κόσμο έχει σχήμα οβάλ. Βουτηγμένη στο μυστήριο και τον μύθο, η πέτρα πιστεύεται ότι εξορύχθηκε στην Ινδία περίπου το 1300. Η διαμάχη πίσω από τον πολύτιμο λίθο έγκειται στους ισχυρισμούς ότι η Βρετανία τον έκλεψε από την Ινδία που δικαιωματικά της ανήκε. Δικαίως ή αδίκως, η Βρετανία απέκτησε την πέτρα το 1850 και το 1852, ο πρίγκιπας Αλβέρτος παρήγγειλε να κοπεί από 186 σε 105,6 καράτια για να αυξηθεί η λάμψη της. Σε οβάλ κοπή είναι επίσης γνωστό ως Mountain of Light και Diamond of Babur. Η αξία του είναι ανυπολόγιστη, ωστόσο εκτιμάται ότι αγγίζει τα 400 εκατομμύρια δολάρια! Διαβάστε στο άρθρο του Independent την αμφιλεγόμενη ιστορία του Koh-I-Noor.

 

Σε ποιον ανήκει το Koh-I-Noor;

 

Ο πολυσυζητημένος πολύτιμος λίθος βρίσκεται μέχρι και σήμερα στην κατοχή της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Ανήκει στην τεράστια συλλογή των βασιλικών πολύτιμων λίθων και έχει κοσμήσει στέμματα βασιλέων. Σήμερα, μπορεί κάποιος να το θαυμάσει στο Jewel House του Λονδίνου καθώς βρίσκεται σε έκθεση ανοιχτή για το κοινό.

 

Τι ισχύει για τα μαύρα διαμάντια; Είναι σπάνια;

 

Μια άλλη μεγάλη κατηγορία ξεχωριστών διαμαντιών είναι αυτή των μαύρων διαμαντιών. Σε σύγκριση με τα πιο σπάνια fancy χρωματιστά διαμάντια, τα φυσικά μαύρα διαμάντια είναι σχετικά προσιτά και συγκρίσιμα σε τιμή με τα άχρωμα διαμάντια. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα η τιμή τους είναι χαμηλότερη από τα ευρέως διαδεδομένα άχρωμα διαμάντια. Ωστόσο τα φυσικά μαύρα διαμάντια είναι αρκετά πιο σπάνια από αυτά που κατασκευάζονται σε εργαστήρια.

 

Η αξία των διαμαντιών

 

Όποια χρώμα κι αν έχουν τα διαμάντια δεν παύουν να διατηρούν την αξία τους. Η ομάδα ειδικών της ORAGOLD είναι η πλέον πεπειραμένη για να αναγνωρίσει την πραγματική αξία των διαμαντιών σας. Απευθυνθείτε σε εμάς για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με τους πολύτιμους λίθους. Είτε θέλετε να πουλήσετε κάποιο κόσμημα είτε απλώς να ενημερωθείτε για την αξία του, εντελώς δωρεάν, είμαστε εδώ για εσάς συμπληρώνοντας τη φόρμα εκτίμησης διαμαντιών.

  Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.

   Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble