Αγορά Πώληση
Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Στο παρελθόν οι πολύτιμοι λίθοι διαχωρίζονταν σε πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους ως εξής:

 

Πολύτιμοι λίθοι:

 

Διαμάντι, Ρουμπίνι, Ζαφείρι, Σμαράγδι και σε μερικές περιπτώσεις ο Αλεξανδρίτης και ο Χρυσοβήρυλλος.

 

Ημιπολύτιμοι λίθοι:

 

Περίδοτo, Γρανάτης , Αμέθυστος, Τοπάζι, Φυσικό Ζιρκόν, Λάπις, Λάζουλι.

Όλοι όμως οι λίθοι έχουν μια εξαιρετική μαγεία και ομορφιά που τους κάνει ξεχωριστούς και μοναδικούς έχοντας ο καθένας τα δικά του χαρακτηριστικά. Πολλές φορές συναντούμε στην αγορά ημιπολύτιμους λίθους εξαιρετικά σπάνιους και πολύ ακριβούς για τα δεδομένα τους και πολύτιμους λίθους με την ίδια αξία ή και μικρότερη.

Κατά συνέπεια, με την πάροδο του χρόνου, ο προσδιορισμός και ο διαχωρισμός των λίθων σε πολύτιμους και ημιπολύτιμους  ήταν ασαφής και δημιουργούσε πρακτικά προβλήματα στις συναλλαγές και στην αγορά. Θεωρήθηκε λοιπόν ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για την ύπαρξη και την διαφοροποίηση των δυο αυτών κατηγοριών με αποτέλεσμα να καταργηθεί  διεθνώς (από τη γεμολογική κοινότητα) ο διαχωρισμός τους  κι έτσι δημιουργήθηκε μια και μοναδική κατηγορία, οι πολύτιμοι λίθοι.

Όλοι αυτοί οι λίθοι, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, χρησιμοποιούνται στην αγορά από την κοσμηματοποιία για οποιοδήποτε διακοσμητικό σκοπό. Πολύτιμα επίσης ονομάζονται και κάποια άλλα, οργανικής προέλευσης, υλικά όπως το μαργαριτάρι, το κοράλλι, το κεχριμπάρι και κάποια απολιθώματα τα οποία  χρησιμοποιούνται κατά περίπτωση.

 

Εάν διαθέτετε διαμάντια ή άλλους πολύτιμους λίθους επικοινωνήστε με την ORAGOLD σήμερα, για να λάβετε την υψηλότερη τιμή της αγοράς.

Για ορισμένες κατηγορίες υλικών όπως φυσικά γυαλιά, κόκκαλα ,ξύλα δεν υπάρχει ακόμη η σχετική ονοματολογία (κατηγορία) έτσι ώστε να ενταχθούν στα ‘διακοσμητικά’ υλικά, παρόλο που επί σειρά ετών αυτά τα υλικά χρησιμοποιούνταν για διάφορες διακοσμητικές εφαρμογές και κατασκευές. Στις μέρες μας φυσικά, εκτός από τους φυσικούς πολύτιμους λίθους υπάρχουν πληθώρα συνθετικών, υψηλής τεχνολογίας, υλικών που πλέον χρησιμοποιούμε  ευρέως.

Από τα πολύ παλιά χρόνια οι πέτρες που χρησιμοποιούσαν οι τεχνίτες – κατασκευαστές χρυσοχόοι ήταν αυτές που διέθεταν μεγάλη σκληρότητα και ανθεκτικότητα, ενώ οι πιο ‘μαλακές’ πέτρες αγοράζονταν συνήθως από ερασιτέχνες συλλέκτες.

Θα μπορούσε να εκπλαγεί κανείς, αν άκουγε ξαφνικά, ότι το Ρουμπίνι με το βαθύ κόκκινο χρώμα του  και το υπέροχο μπλε Ζαφείρι είναι στην ουσία το ίδιο ορυκτό και ανήκουν και τα δύο στην ίδια ‘οικογένεια ‘ κρυσταλλογραφικά! Το ορυκτό αυτό, του οποίου η κόκκινη ποικιλία  ονομάζεται Ρουμπίνι , ενώ η μπλε-πράσινη-κίτρινη-διαφανής κλπ. ονομάζεται  Ζαφείρι, είναι το Κορούνδιο. Όταν το Ρουμπίνι παρουσιάζει προσμίξεις και στερείται διαύγειας, ονομάζεται σμυρίδα, που ως γνωστόν αποτελεί ένα πολύ καλό λειαντικό μέσο.

 

Ιστορικές αναφορές – Συνθετικοί λίθοι

rubin-oragold.gr

Τα πρώτα μεγάλα προβλήματα στο εμπόριο πολύτιμων λίθων άρχισαν στις αρχές του 19ου αιώνα, όταν τα μακροχρόνια πειράματα που πραγματοποιούσαν οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο άρχισαν να αποδίδουν. Το 1902 το πρώτο συνθετικό ρουμπίνι ήταν πλέον γεγονός και ακολούθησαν και τα ζαφείρια διαφόρων χρωμάτων, καθώς επίσης και οι σπινέλιοι. Γύρω στο 1930 πρωτοεμφανίστηκε το πρώτο συνθετικό σμαράγδι, ενώ μετά το τέλος του 2ου παγκόσμιου πολέμου, άρχισαν να κατασκευάζονται προϊόντα συνθετικών πολύτιμων λίθων που δεν είχαν φυσικά αντίστοιχα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, όλο το βάρος των επιστημόνων είχε πλέον επικεντρωθεί στην κατασκευή του συνθετικού διαμαντιού, στόχος όμως πολύ δύσκολος λόγω της ιδιομορφίας της σύνθεσης και της ανάπτυξης του. Από το 1880 έως το 1955 η αμερικάνικη εταιρία GENERAL ELECTRIC κατάφερε να κατασκευάσει τα πρώτα συνθετικά διαμάντια.

Τα πρώτα συνθετικά διαμάντια είχαν μέγεθος μικρού κόκκου άμμου, αποκλειστικά για βιομηχανική χρήση, αλλά με το πέρασμα του χρόνου  το μέγεθος και η ποιότητα συνεχώς βελτιώνονταν.Σήμερα, συνθετικά διαμάντια κατασκευάζονται σε ευρεία κλίμακα και σε πολλά μεγέθη. Η τεχνολογία γύρω από τα συνθετικά διαμάντια έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια και επιτρέπει πλέον σε εκατοντάδες εταιρείες να παράγουν όλο και μεγαλύτερες ποσότητες σε πολύ συντομότερο χρόνο.

earings-diamonds-oragold.gr

Όσον αφορά τη βιομηχανική χρήση των διαμαντιών ο νικητής είναι αδιαμφισβήτητα τα συνθετικά διαμάντια. Είναι γνωστό ότι περίπου το 30% των ορυκτών φυσικών διαμαντιών χρησιμοποιείται στην κοσμηματοποιία και το υπόλοιπο  70% στη βιομηχανία. Φιλμ συνθετικών διαμαντιών ελαχίστου πάχους χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία: από τα κινητά τηλέφωνα έως τα ιατρικά μηχανήματα και τους κινητήρες των αυτοκινήτων.

Η γνώση και η εξειδίκευση των ανθρώπων της ORAGOLD πάνω στον τομέα τους  δεν επιτρέπουν καμία σύγχυση ή αμφιβολία όσον αφορά την εκτίμηση στα αντικείμενά σας.

    Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
    Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
    recaptcha
    Protected by reCAPTCHA

      Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
      Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
      recaptcha
      Protected by reCAPTCHA
      chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
      Κλείσιμο open bubble