Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Σε έναν κόσμο γεμάτο ομόλογα με αρνητική απόδοση, ο χρυσός θα συνεχίσει να αποτελεί αξιόπιστο εναλλακτικό περιουσιακό στοιχείο και προβλέπεται να τραβήξει ακόμη πιο έντονα το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών μέσα στο 2020, σύμφωνα με αναλυτή της αγοράς.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη με την Kitco News, ο Ole Hansen ανέφερε ότι το παγκόσμιο χρέος αυξάνεται με τέτοιο ρυθμό που προκαλεί ανησυχία στις δυτικές κεντρικές τράπεζες και ο χρυσός θα μπορούσε να δημιουργήσει μια λύση σταθερότητας.

“Έχουμε δει κάποιες θετικές ενδείξεις σχετικά με το χρυσό από ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες και πιθανό να στραφούν σύντομα σε αγορές χρυσού” αναφέρει ο Hansen. “Πολλοί βλέπουν τον χρυσό σαν μια άγκυρα σταθερότητας μέσα σε ένα κόσμο γεμάτο οικονομική αβεβαιότητα”

Ο Jens Weidman, πρόεδρος της γερμανικής Bundesbank είπε πως ο χρυσός είναι θεμέλιο σταθερότητας για το διεθνές νομισματικό σύστημα, φράση που έγινε πρωτοσέλιδο σε πολλές εφημερίδες. Τον Οκτώβριο, η γερμανική κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε σε επίσημη έκθεση πως ο χρυσός ενισχύει τον ισολογισμό μιας κεντρικής τράπεζας και ταυτόχρονα παρέχει αίσθημα ασφάλειας.

Στην πράξη, το 2018 η Πολωνία ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό έθνος που αγόρασε χρυσό σε 20 χρόνια. Συνολικά αγοράστηκαν 16,4 τόνοι χρυσού εκείνη τη χρονιά. Η κεντρική τράπεζα ακολουθώντας αυτή την τάση αύξησε τα αποθέματά της περισσότερο από 100 τόνους το 2019.

Ο Hansen είπε πως η αγορά χρυσού από τους Πολωνούς σηματοδοτεί μια νέα ευρωπαϊκή τάση.

“Κάποια κράτη δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τα αρνητικά επιτόκια που πραγματικά καταστρέφουν τον πλούτο τους”, αναφέρει. “Είτε είστε μια κεντρική τράπεζα είτε ιδιωτικός επενδυτής, ο χρυσός είναι ένα ελκυστικό περιουσιακό στοιχείο σε ένα κόσμο γεμάτο αρνητικά επιτόκια”

Αλλά δεν είναι μόνο η ζήτηση των κεντρικών τραπεζών που ενισχύει την ανοδική πορεία του χρυσού. Ο Hansen δήλωσε πως παραμένει θερμός υποστηρικτής του χρυσού αφού η τιμή ξεπερνάει τα 1380 $ ανά ουγγιά.

Παρ’ όλο που ο χρυσός έχει κολλήσει μεταξύ στήριξης στα 1450 $ και αντίστασης στα 1500 $, ο Hansen υποστηρίζει πως εξακολουθεί να βλέπει δυναμική στην αγορά του κίτρινου μετάλλου του χρόνου.

Φόβοι για μια νέα ύφεση στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποτελέσουν σπίθα για άνοδο στην τιμή του χρυσού το επόμενο έτος.

“Ακόμη πιστεύουμε ότι το χαμηλότερο σημείο στην οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται αρκετά μακριά”, αναφέρει. “Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ είναι καθησυχασμένη σχετικά με τη νομισματική πολιτική και μια πιθανή επιβράδυνση της οικονομίας”

Ο Hansen δήλωσε πως νέες απειλές για ύφεση θα αναγκάσουν την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να χαμηλώσει περαιτέρω τα επιτόκια, που σημαίνει ότι θα εξασθενήσει το δολάριο και θα ανέβει το κίτρινο μέταλλο.

 

Του Neils Christensen

Για την Kitco News.

Tags:

  Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
  Tags:

   Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble