Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Η μεγάλη άνοδος στις τιμές του χρυσού και του ασημιού αυτό το καλοκαίρι είναι μόνο η αρχή στην αγορά των μετάλλων, σύμφωνα με την καναδική τράπεζα CIBC (Canadian Imperial Bank of Commerce).

Προβλέψεις για τιμές χρυσού και ασημιού

Σε αναφορά που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, αναλυτές του CIBC αναβάθμισαν τις προβλέψεις για το χρυσό και το ασήμι για το 2021. Οι αναλυτές ανέφεραν πως στο τρίτο τρίμηνο του 2021 οι τιμές του χρυσού θα φτάσουν στα 1925$ ανά ουγγιά. Κατά μέσο όρο θα ξεπεράσουν τα 2000$ στο τέταρτο τρίμηνο.

Οι προβλέψεις της CIBC για τις τιμές του χρυσού κυμαίνονται στα 2300$ ανά ουγγιά το 2021, στα 2200$ ανά ουγγιά το 2022, στα 2100$ το 2023 και στα 2000$ ανά ουγγιά το 2024.

“Τα συνεχόμενα χαμηλά επιτόκια σε συνδυασμό με το αυξανόμενο δημόσιο χρέος και τη γεωπολιτική αβεβαιότητα των επερχόμενων εκλογών δίνουν όλα μια σημαντική ώθηση στις εκτιμήσεις για τις τιμές” αναφέρουν οι αναλυτές.

Σχετικά με το ασήμι, η καναδική τράπεζα προβλέπει να φτάσει στα 25$ στο τρίτο τρίμηνο ενώ να ξεπεράσει τα 28$ ανά ουγγιά στο τέταρτο τρίμηνο.

Πιο συγκεκριμένα, η CIBC εκτιμά πως το ασήμι θα φτάσει τα 32$ ανά ουγγιά το 2021, τα 31$ το 2022, τα 30$ το 2023 και τα 28$ το 2024.

“Παρ’ όλο που έχει αποδώσει πολύ ικανοποιητικά τα τελευταία χρόνια, το ασήμι έχει ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές απόδοσης για τους επενδυτές του, δεδομένου ότι η αγορά του είναι σχετικά μικρότερη από αυτή του χρυσού” αναφέρουν οι αναλυτές.

Τι πρέπει να παρακολουθούν όσοι επενδύουν σε χρυσό

Οι αναλυτές επισημαίνουν πως όσοι επενδύουν σε χρυσό θα πρέπει να παρακολουθούν τα επιτόκια σαν κρίσιμο παράγοντα επιρροής των τιμών σε βάθος χρόνου. Οι προβλέψεις για τιμές χρυσού και ασημιού επηρεάζονται επίσης και από τις ενέργειες των κεντρικών τραπεζών. Προσθέτουν πως αναμένουν οι κεντρικές τράπεζες να κάνουν ενέσεις ρευστότητας στις αγορές προκειμένου να τονωθεί η οικονομία.

“Ενώ φαίνεται να είμαστε στη μέση ένα ακόμη κύκλου με σημαντική αβεβαιότητα γύρω από τη διάρκεια και την ένταση μιας παγκόσμιας ύφεσης, τα πραγματικά επιτόκια κάτω από 2% παραμένουν εδώ και πιθανό να παραμείνουν και στο κοντινό μέλλον”, λένε οι αναλυτές. “ Οι τιμές του χρυσού και του ασημιού έχουν ήδη αντιδράσει θετικά αλλά υπάρχει ακόμη χώρος για περισσότερη άνοδο εάν η ιστορία συνεχίσει να επαναλαμβάνεται.’

Η τράπεζα ακόμη προβλέπει πως η περαιτέρω αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου θα επηρεάσει θετικά τις τιμές του χρυσού και του ασημιού.

“Το αμερικανικό δολάριο εξακολουθεί να είναι υπό πίεση λόγω του COVID-19 ενώ πρόκειται να παρθούν επί πλέον μέτρα τόνωσης της οικονομίας τους επόμενους μήνες. Η περίοδος κυριαρχίας του αμερικανικού δολαρίου φαίνεται να έχει τελειώσει τουλάχιστον για την ώρα, καθώς η χώρα έχει να αντιμετωπίσει βαρύ χρέος, υψηλή ανεργία και συνεχή εμπορική αβεβαιότητα” επισημαίνουν οι αναλυτές.

Πηγή: kitco.com

© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

 

  Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.

   Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble