Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Τα νομίσματα, χρυσά και ασημένια είναι αντικείμενα με ιδιαίτερη αξία, άλλοτε για την ιστορία που κουβαλάνε και άλλοτε την σπανιότητα που τα χαρακτηρίζουν. Η συλλεκτική αλλά και η επενδυτική τους αξία είναι πόλος έλξης για χιλιάδες ανθρώπους στον κόσμο.

Τα καταστήματα της ORAGOLD  διαθέτουν έμπειρους εκτιμητές νομισμάτων οι οποίοι εξετάζουν τα  νομίσματα σας και σας προτείνουν τις υψηλότερες τιμές της αγοράς. Με προσήλωση και σεβασμό εκτιμούμε καθημερινά νομίσματα κάθε εθνικότητας και σας δίνουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για την αγορά χρυσών νομισμάτων.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την αξία του νομίσματος σας είναι οι εξής:

 • To πολύτιμο μέταλλο
 • Την συλλεκτική του αξία
 • Την κατασταση στην οποία βρίσκεται

 

Πολύτιμο μέταλλο

 

συλλεκτικά νομίσματα πραγματική αξία πολύτιμο μέταλλο

 

Τα τρία κλασικά μέταλλα που χρησιμοποιούνται στην νομισματοκοπία είναι ο χρυσός, το ασήμι και ο χαλκός. Ωστόσο, σπάνια χρησιμοποιούνται στην καθαρή τους μορφή.

Οι πρώτες κοπές νομισμάτων στη Μ. Ασία  χρησιμοποιούσαν ήλεκτρο, ένα φυσικό κράμα χρυσού και ασημιού που η περιεκτικότητά του σε χρυσό ποικίλει ανάμεσα σε 30% και 80%.

Ωστόσο, ο χρυσός, λόγω της μαλακότητάς του, αποτελεί ένα δύσκολο μέταλλο για την κοπή ολοστρόγγυλων νομισμάτων με αποτέλεσμα να πρέπει να ενωθεί με άλλα μέταλλα όπως χαλκό, νικέλιο ή πλατίνα για να αποκτήσει την απαραίτητη σκληρότητα.

Στην ORAGOLD τα νομίσματα δεν τα εκτιμούμε μόνο με βάση την αξία του μετάλλου τους, αλλά και με βάση την συλλεκτική τους αξία. Συμπληρώστε την δωρεάν online εκτίμηση και μάθετε την αξία του νομίσματος σας

 

Συλλεκτική Αξία

 

συλλεκτικά νομίσματα συλλεκτική αξία πώληση

Ιδιαίτερη συλλεκτική αξία έχουν οι λίρες «proof», οι οποίες κόβονται σε περιορισμένο αριθμό με σκοπό να αποτελέσουν δείγματα αλλά και για αναμνηστικές εκδόσεις.

Από το 1979 η παραγωγή λιρών «proof» έγινε πιο συστηματική με σκοπό τη διάθεσή τους στο κοινό.

Πρόκειται για νομίσματα εξαιρετικής ποιότητας, τα οποία είναι στιλβωμένα με συγκεκριμένη τεχνική, ούτως ώστε να έχουν εξέχουσα και λαμπερή εμφάνιση.

Μία από τις σπανιότερες λίρες είναι η επετειακή λίρα «proof» για τα 500 χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης λίρας το 1489, η οποία απεικονίζει τη Βασίλισσα Ελισάβετ τη 2η να κάθεται στο θρόνο.

Η τιμή της συγκεκριμένης λίρας εκτιμάται ότι μπορεί και να αγγίζει ακόμα και τις 2.000 ευρώ.

Συλλεκτικά νομίσματα – Κατάσταση

 

συλλεκτικά νομίσματα κατάσταση

 

Συλλεκτικά νομίσματα – Όλα είναι θέμα κατάστασης

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένα νόμισμα καθορίζει την τιμή που μπορεί να φτάσει. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε η υπάρχει συγκεκριμένη κλίμακα αξιολόγησης.

Υπάρχουν ειδικοί οίκοι αξιολόγησης όπως οι PCGSNGC οι οποίοι κατατάσσουν τα νομίσματα και εκτιμούν την αξία τους σε σχέση με την σπανιότητα που εμφανίζουν, ενώ πιστοποιούν και τη γνησιότητά τους.

Η κλίμακα διεθνούς αξιολόγησης κυμαίνεται από το 0 έως και το 70 αριθμός που πιστοποιεί τον ύψιστο βαθμό ποιότητας και συλλεκτικής αξίας.

 

Συλλεκτικά νομίσματα – Κλίμακα αξιολόγησης

– Ακυκλοφόρητα ( MS ): Καινούργια, όπως έχουν βγει από το νομισματοκοπείο. Ωστόσο, με δεδομένη τη μαζική τους παραγωγή είναι πάντοτε τέλειες ως προς τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.

– Σχεδόν ακυκλοφόρητα ( AU ): Σχεδόν καινούργια, πολύ κοντά στην κατάσταση που ήταν όταν βγήκαν από το νομισματοκοπείο.

– Εξαιρετικά καλή κατάσταση( EF ): Εμφανίζουν μερικά σημάδια καθώς έχουν διατεθεί σε ευρεία κυκλοφορία.

 Πολύ καλή κατάσταση ( VF ): Μικροφθορές με όχι καλή χάραξη του ανάγλυφου σχεδίου στην επιφάνια του νομίσματος.

– Καλή κατάσταση ( F ): Λάθη στην κοπή ή στο τύπωμα του σχεδίου στην επιφάνεια.

Υπάρχουν και ορισμένες ακόμα κατηγορίες, οι οποίες χαρακτηρίζουν τις λίρες κατώτερης ποιότητας όπως fair (τίμια), poor(φτωχή) κλπ.

Για αγορά χρυσών νομισμάτων στην Αθήνα απευθυνθείτε στους έμπειρους ανθρώπους της ORAGOLD.

Οι τιμές που προσφέρει η ORAGOLD είναι αδιαμφισβήτητα οι υψηλότερες της αγοράς. Εσείς αποφασίζετε εάν θέλετε να πουλήσετε το νόμισμά σας και να λάβετε την πραγματική του αξία με άμεση πληρωμή.

© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

  Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.

   Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble