Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Τα πιο δημοφιλή χρυσά νομίσματα

 

Τα πλέον περιζήτητα χρυσά νομίσματα έχουν εκτοξεύσει τη δημοφιλία τους λόγω της μοναδικότητας που τα χαρακτηρίζει. Ως επί το πλείστον, απευθύνονται σε επενδυτές που εκτιμούν την ιστορική τους αξία και πληρώνουν αδρά για να τα εντάξουν στη συλλογή τους.  Στη λίστα που ακολουθεί συγκαταλέγονται 10 από τα καλύτερα χρυσά νομίσματα για αγορά με βάση τη μοναδικότητα, τη σπανιότητα και τη δημοτικότητά τους μεταξύ των επενδυτών.

 • Χρυσός Αμερικανικός Αετός
 • American Gold Buffalo
 • Νοτιοαφρικάνικος Χρυσός Κρούγκεραντ
 • Καναδικό Φύλλο Σφενδάμου Χρυσού
 • Gold Britannia
 • Χρυσή Αυστριακή Φιλαρμονική
 • Χρυσό Αυστραλιανό καγκουρό
 • Κινεζικό Χρυσό Panda
 • Χρυσός Σομαλικός Ελέφαντας
 • Χρυσό Μεξικάνικο Libertad

Τα νομίσματα αυτά ξεχωρίζουν καθώς διακρίνονται για τον εξαιρετικά λεπτομερή σχεδιασμό τους καθώς και για τη σπανιότητά τους. Για παράδειγμα, η Χρυσή Αυστριακή Φιλαρμονική εντυπωσιάζει λόγω της ομορφιάς της ενώ στον Νοτιοαφρικάνικο Χρυσό Κρούγκεραντ δεσπόζει η μορφή της αντιλόπης στην οπίσθια όψη, που αποτελεί σύμβολο της χώρας.

 

Χρυσά νομίσματα Ελλάδας

 

20 Χρυσές δραχμές 1884

 

Τα χρυσά νομίσματα Ελλάδας αποτελούσαν πάντοτε πόλο έλξης πολλών συλλεκτών λόγω της μεγάλης ιστορίας τους, αλλά και της υψηλής αξίας που τα χαρακτηρίζει. Στη χώρα μας, μολονότι ο θεσμός της βασιλείας δεν μακροημέρευσε, οι βασιλείς άφησαν μια σπουδαία κληρονομιά, τα ελληνικά χρυσά νομίσματα. Ο μακροβιότερος βασιλιάς της χώρας, ο Γεώργιος Α’, έδωσε το 1876 την εντολή να κοπεί το νόμισμα των 100 χρυσών δραχμών στο νομισματοκοπείο του Παρισιού. Έπειτα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κυκλοφορία χρυσών νομισμάτων που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τον Αύγουστο του 2004, οι Ολυμπιακοί Αγώνες επέστρεψαν στη χώρα που γεννήθηκαν πριν από 2500 χρόνια. Η ελληνική κυβέρνηση εξέδωσε συλλογή που περιελάμβανε 18 νομίσματα (6 χρυσά και 12 ασημένια).

 

Ράβδοι χρυσού ή χρυσά νομίσματα;

 

Σε αρκετές περιπτώσεις το δίλημμα μεταξύ της αγοράς ράβδων χρυσού ή χρυσών νομισμάτων απασχολεί έντονα τους υποψήφιους αγοραστές. Η βασική διαφορά εντοπίζεται στο ιστορικό υπόβαθρο που διαθέτουν τα χρυσά νομίσματα, γεγονός που αυξάνει τη συνολική τους αξία. Οι χρυσές ράβδοι είναι κομμένες σε συγκεκριμένο σχήμα και πάνω τους εγγράφεται η καθαρότητα σε χρυσό. Κατά κανόνα είναι φτιαγμένες από καθαρό χρυσό 24 καρατίων. Αποτελούν σταθερή επενδυτική αξία ενώ η τιμή τους επηρεάζεται άμεσα από τη διακύμανση της τιμής του χρυσού. Σε ό,τι αφορά τα χρυσά νομίσματα η αξία τους καθορίζεται από περισσότερους παράγοντες. Έτσι, ένα χρυσό νόμισμα του 19ου αιώνα διαρκώς αυξάνει την αξία του με την πάροδο των χρόνων, ιδιαίτερα όταν παραμένει σε καλή κατάσταση και έχει ένα ιδιαίτερο ιστορικό υπόβαθρο.

3 χρυσές μπάρες

 

Το ιστορικό υπόβαθρο εκτοξεύει την αξία

 

Τον Ιούλιο του 2023, σε μια φάρμα του Κεντάκι των Η.Π.Α. βρέθηκαν θαμμένα περισσότερα από 700 χρυσά νομίσματα. Σύμφωνα με τους New York Times, ο κρυμμένος θησαυρός περιείχε νομίσματα που κόπηκαν το 1862 και το 1863. Την εποχή εκείνη το Κεντάκι έγινε πεδίο πολεμικών συγκρούσεων κατά τη διάρκεια του αιματηρού Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου. Όπως γίνεται αντιληπτό, το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα νομίσματα φέρουν τέτοια ιστορική αξία σαφώς επηρεάζει την τιμή τους. Για παράδειγμα, το νόμισμα “Gold Liberty double eagles” που βρέθηκε θαμμένο ανάμεσα στα 700 νομίσματα κέντρισε το ενδιαφέρον. Πρόκειται για σπάνιο κομμάτι που κοστολογείται από μερικές χιλιάδες δολάρια μέχρι 381.875 δολάρια σε πρόσφατη δημοπρασία.

 

Αγορά χρυσών νομισμάτων στην ORAGOLD

 

Στην ORAGOLD πιστεύουμε πως κάθε νόμισμα κρύβει μια μοναδική ιστορία κι έτσι αποκτά ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τον κάτοχό του. Εξάλλου, σας παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν πληθώρα χρυσών νομισμάτων από τις ισχυρότερες χώρες του κόσμου. Παράλληλα, μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τη διαδικασία που ακολουθούμε ώστε να εκτιμήσουμε χρυσά νομίσματα. Πάγια τακτική μας είναι η εκτίμηση του κάθε νομίσματος με προσήλωση και σεβασμό. Τα βασικά χαρακτηριστικά των χρυσών νομισμάτων που λαμβάνουμε υπόψιν μας προτού προβούμε σε ασφαλή εκτίμηση είναι μεταξύ άλλων η κατάσταση του νομίσματος, η χρονολογία και η νομισματική κυκλοφορία. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουμε και να σας μυήσουμε στον εντυπωσιακό κόσμο των χρυσών νομισμάτων.

  Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.

   Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble