Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Συνήθως στο άκουσμα της λέξης “νόμισμα” έρχονται εικόνες στο μυαλό μας από τα νομίσματα που χρησιμοποιούμε στις καθημερινές μας συναλλαγές. Όσοι έχουν λίγο μεγαλύτερη φαντασία πιθανό να σκεφτούν χρυσά νομίσματα, λίρες ή σπάνια φλουριά.

Πολύ δύσκολα όμως κάποιος θα φέρει στο μυαλό του τετράγωνα νομίσματα, νομίσματα με ήχο ή διακοσμημένα με πολύτιμες πέτρες.

Από τα χρόνια της αρχαιότητας ακόμα έως και σήμερα κράτη απ’ όλη την υφήλιο δημιουργούν ιδιαίτερα και περίτεχνα νομίσματα είτε για επετειακούς λόγους είτε έχοντας ως αφορμή σημαντικά ιστορικά γεγονότα.

 

Παρακάτω θα δούμε εικόνες από τα πιο περίεργα νομίσματα στον κόσμο

 

ta pio perierga nomismata ston kosmo John Kennedy

“Ich bin ein Berliner” δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Κένεντι, στις 26 Ιουνίου 1963 στην ομιλία του στο Δυτικό Βερολίνο. Η φράση αυτή έμεινε στην ιστορία και το 2007 κυκλοφόρησε νόμισμα το οποίο αναπαράγει τη φράση αυτή κάθε φορά που κάποιος το αγγίζει!

ta pio perierga nomismata ston kosmo Swarovski

Το συγκεκριμένο κέρμα έχει αξία 5 δολαρίων και είναι κατασκευασμένο από ασήμι καθαρότητας 999 και διακοσμημένο με κρύσταλλα Swarovski στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας. Ζυγίζει 25 γραμμάρια και είναι αφιερωμένο στην επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ στις ΗΠΑ το 2008. Κόπηκαν μόλις 5000 αντίτυπα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα συλλεκτικά νομίσματα είναι αρκετά σπάνια και οι κάτοχοί τους πιθανό να έχουν στα χέρια τους μια μικρή ή και μεγάλη περιουσία.

Εάν θέλετε να μάθετε την αξία του δικού σας συλλεκτικού νομίσματος επικοινωνήστε μαζί μας.

Επίσης διαβάστε εδώ για την αναλλοίωτη αξία των χρυσών νομισμάτων.

ta pio perierga nomismata ston kosmo stavros

Το κέρμα αυτό κυκλοφόρησε στη μνήμη του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ έχει σχήμα σταυρού και στο κέντρο του κυριαρχεί ένα μαύρο κρύσταλλο Swarovski.

ta pio perierga nomismata ston kosmo Van Gogh

Το νησί Niue στον Ειρηνικό Ωκεανό αποτελεί ξεχωριστά κρατίδιο και το 2007 εξέδωσε κέρματα αφιερωμένα σε μεγάλους καλλιτέχνες. Στην εικόνα απεικονίζονται σπουδαία έργα του Van Gogh

ta pio perierga nomismata ston kosmo rosika

Το συγκεκριμένο ρωσικό νόμισμα φαινομενικά δε διαφέρει από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Το βάρος όμως του χρυσού είναι 1 κιλό και του ασημένιου 3 κιλά!

ta pio perierga nomismata ston kosmo anapodo asteri                                       ta pio perierga nomismata ston kosmo trifilli

 

Η δημοκρατία του Παλάου εξέδωσε το ‘Ανάποδο Αστέρι’, αξίας ενός δολαρίου, βάρους 0,5 γραμμαρίων και χρυσού 9999 όπως και ένα τετράφυλλο τριφύλλι για καλή τύχη.

Υπάρχει πλήθος από περίεργα νομίσματα σε όλο τον κόσμο. Τα χρυσά νομίσματα όμως αποτελούν πάντα την πιο σίγουρη και διαδεδομένη επένδυση. Μάθετε περισσότερα για την αγορά χρυσών νομισμάτων.

 

 

 

Tags:

  Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
  Tags:

   Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble