Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Η τιμή του διαμαντιού προκύπτει αφού λάβουμε υπόψιν μας ορισμένους παράγοντες που καθορίζουν την αντικειμενική του αξία συναλλαγής, δηλαδή πόσο θα πουληθεί και πόσο θα αγοραστεί.

“Στα καταστήματα Oragold θα σας εξυπηρετήσει γεμολόγος πιστοποιημένος από το GIA (Gemological Institute of America) και θα σας δώσει πλήρη και εμπεριστατωμένη εκτίμηση εντελώς δωρεάν!”

Πώς γίνεται η εκτίμηση ενός διαμαντιού;

Τα 4Cs

 • Cut

Ο πιο σημαντικός παράγοντας που καθορίζει την τιμή του διαμαντιού είναι η κοπή (cut). Η κοπή ορίζει σαφώς το σχήμα του και δίνει υπόσταση στον πολύτιμο αυτό λίθο. Όσο πιο σύγχρονη είναι κοπή του τόσο πιο εμπορικό θεωρείται το κομμάτι οπότε και ανεβαίνει η αξία του. Η πιο διαδεδομένη μορφή κοπής είναι το brilliant cut.

Εάν διαθέτετε κάποιο μπριγιάν ή οποιοδήποτε διαμάντι διαφορετικής κοπής επικοινωνήστε μαζί μας. Αγοράζουμε διαμάντια και πολύτιμους λίθους στις πιο συμφέρουσες τιμές της αγοράς.

Δείτε στην παρακάτω φωτογραφία τις πιο εμπορικές κοπές των διαμαντιών.

εμπορικότερες κοπές διαμαντιών 2018

Ενημερωθείτε για την εκτίμηση πολύτιμων λίθων.

 • Colour

χρώμα και καθαρότητα διαμαντιού

Αν εξαιρέσουμε τα έντονα και φανταχτερά χρώματα των διαμαντιών, στα λευκά διαμάντια ισχύει πως όσο πιο λευκό είναι τόσο πιο υψηλή είναι η τιμή του. Αντιθέτως τα διαμάντια που κιτρινίζουν είναι χαμηλότερης αξίας σε σύγκριση με τα αστραφτερά λευκά.

 • Carats

καράτια διαμαντιού σχέση με την αξία

Το καράτι είναι η μονάδα μέτρησης του βάρους ενός διαμαντιού και ισούται με 0,2 γραμμάρια. Όσο μεγαλύτερο είναι το βάρος του διαμαντιού σε καράτια τόσο υψηλότερη είναι η τιμή του.

 • Clarity

Με τον όρο clarity εννοούμε την καθαρότητα ή αλλιώς τη διαύγεια ενός διαμαντιού. Ένα διαμάντι με υψηλή καθαρότητα έχει όσο το δυνατό λιγότερα ψεγάδια ή μαύρα στίγματα. Φυσικά το γυμνό μάτι δε μπορεί να διακρίνει τέτοιου είδους σημάδια οπότε η εκτίμηση με ειδικά εργαλεία είναι απαραίτητη.

Είναι καλό να γνωρίζετε ότι ένα βαρύ διαμάντι δεν είναι απαραίτητα και πιο ακριβό από ένα ελαφρύτερο. Η τιμή του καθορίζεται βάσει όλων των παραπάνω παραγόντων.

Ο τιμοκατάλογος Rapaport

Ο τιμοκατάλογος Rapaport (The Rapaport Price List) ανανεώνεται κάθε Τρίτη και παρουσιάζει τις τιμές των διαμαντιών βάσει της παγκόσμιας βιομηχανίας.

Ένας σωστός εκτιμητής διαμορφώνει σφαιρική και πλήρη εκτίμηση αφού λάβει υπόψιν του τα 4Cs και συμβουλευτεί τον κατάλογο Rapaport.

© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Tags:

  Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
  Tags:

   Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble