Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

100 Χρυσά Ευρώ Δίας

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Τα 100 χρυσά ευρώ Δίας κόπηκαν από το νομισματοκοπείο της Αθήνας, το νόμισμα έχει βάρος 3.88 γρ με χρυσό 999 βαθμούς.Το 2014 παράχθηκαν 1.000 νομίσματα τα οποία αφορούν συλλεκτικές εκδόσεις με θέμα τον θεό Δία της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Ο χαράκτης αυτού του νομίσματος είναι η Μαρία Αντωνάτου.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Στην Αρχαία ελληνική μυθολογία ο Δίας ήταν ο πατέρας των θεών και των ανθρώπων. Ήταν ο προστάτης της πολιτείας, των ξένων, των φτωχών και των ικετών. Ρύθμιζε επίσης τα καιρικά φαινόμενα  στέλνοντας βροχή, χαλάζι, χιόνι, αστραπή και τα σύννεφα. Ακόμα ήταν προστάτης της τάξης και απέδιδε δικαιοσύνη σε θεούς και ανθρώπους. Γι’ αυτό και πολλοί ναοί ήταν αφιερωμένοι σε εκείνον όπως για παράδειγμα αυτός της Ολυμπίας.

 

Στην εμπρόσθια όψη παρατηρούμε τον Δία να κρατά έναν κεραυνό δείχνοντας έτσι την δύναμή του και ένα περιστέρι καθώς πετά. Αναγράφεται στο πλάι 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΣ. Στην οπίσθια θέση παρατηρούμε πολλούς κεραυνούς κυκλικά γύρω από το ελληνικό εθνόσημο με την επιγραφή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 100 ΕΥΡΩ.

Χαρακτηριστικά

Βάρος3,88 γρ
Καθαρότητα999
Έτος2014
Διάμετρος17,5 mm
ΣχήμαΚυκλικό
ΧώραΕλλάδα
Νομισματοκοπείο

-

Mintage1.000
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble