Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

20 Χρυσά Φράγκα ”Κοκοράκι”

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
384.42€ /τμχ
ΠΟΥΛΑΜΕ:
439.63€ /τμχ

Περιγραφή

Τα χρυσά γαλλικά νομίσματα έχουν μια πλούσια ιστορία και υψηλή αξία για τους επενδυτές. Τα περίτεχνα σχέδια τους και η υψηλή τους περιεκτικότητα σε χρυσό τα κάνουν να ξεχωρίζουν και να διατηρούν την αίγλη τους με το πέρασμα του χρόνου. Ένα από τα πιο διάσημα γαλλικά χρυσά νομίσματα είναι τα 20 χρυσά φράγκα "κοκοράκι" (20 Francs Rooster).
Περισσότερα

Πληροφορίες

Ιστορική αναδρομή

 

Τα χρυσά νομίσματα Γαλλίας, γνωστά και ως γαλλικά φράγκα, αναβίωσαν κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης το 1795 από τη γαλλική κυβέρνηση. Αρκετά χρόνια αργότερα, το 1854, κόπηκε το ιστορικό χρυσό νόμισμα των 10 φράγκων. Στην συνέχεια ακολούθησε η κοπή των 20 φράγκων το 1855 και μερικά χρόνια αργότερα, το 1861, ήρθε το νόμισμα των 100 φράγκων.

Στο χρυσό νόμισμα των 10 και των 20 φράγκων, γνωστό και ως ‘’Ναπολεόνι’’ ή ‘’Ναπολεόνιο’’, απεικονίζεται η προτομή του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Η πίσω όψη κοσμείται με το δάφνινο στεφάνι που αποτελούσε το απόλυτο σύμβολο εξουσίας, όπως επίσης και με τη φράση ‘EmpireFrançais’, δηλαδή Γαλλική Αυτοκρατορία. Τα χρυσά νομίσματα Γαλλίας είναι αρκετά σπάνια, κάτι που δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στην αξία τους.

 

Τεχνικές προδιαγραφές

 

Ιστορία: Η ιστορία των χρυσών γαλλικών νομισμάτων απλώνεται πίσω στους αιώνες και συνδέεται με την πολυπλοκότητα της γαλλικής ιστορίας και οικονομίας. Το γαλλικό νόμισμα, γνωστό και ως “Franc”, παρουσίαζε διάφορα σχέδια και παραλλαγές κατά τη διάρκεια των αιώνων.

Βάρος Χρυσού: Τα 20 χρυσά φράγκα έχουν 6,4 γραμμάρια, διάμετρο 21 χιλιοστά και πάχος 1,25 χιλιοστά. Η καθαρότητα του σε χρυσό είναι 900 βαθμοί

Διακόσμηση και Σχέδιο:  Στο εμπρόσθιο μέρος του χρυσού νομίσματος 20 χρυσά φράγκα “κοκοράκι”, απεικονίζεται ο Μαριάννα, θεότητα της ελευθερίας και σύμβολο της Γαλλίας. Συνήθως, απεικονίζεται ως μια γυναικεία φιγούρα με κορώνα στο κεφάλι, περιβαλλόμενη από στεφάνι λουλουδιών. Στην πίσω πλευρά του νομίσματος, απεικονίζεται ένα κοκόρι, με όρθια κορμοστασία και περήφανο ύφος. 

Κυκλοφορία: Το χρυσό νόμισμα 20 χρυσά φράγκα “κοκοράκι” κυκλοφόρησε από τη Γαλλία για εμπορικές και νομισματικές συναλλαγές. Είχε αξία και αξιοπιστία, χρησιμοποιούμενο και αναγνωρισμένο για διεθνείς συναλλαγές. Αξιοποιήθηκε και από συλλέκτες για την ιστορική, πολιτιστική και συλλεκτική του αξία. Έπισης, υπηρέτησε ως νόμισμα που κυκλοφορούσε εντός της Γαλλίας για νομισματικούς λόγους.

Διακοσμητικά Στοιχεία: Οι απεικονίσεις της Μαριάννας και του κοκοριού αντικατοπτρίζουν ένα πατριωτικό και εθνικό σύμβολο της Γαλλίας, προσδίδοντας ιστορική σημασία και συμβολισμό στο νόμισμα.

 

Άλλες εκδόσεις του νομίσματος 20 Χρυσά Φράγκα

 

Ορισμένες εκδόσεις του νομίσματος μπορεί να έχουν μικρές παραλλαγές στον σχεδιασμό της Μαριάννας, ανάλογα με τη χρονική περίοδο και την έκδοση.

Το περίγραμμα του κοκοριού μπορεί να διαφέρει επίσης ανάλογα με τη χρονική περίοδο και την έκδοση του νομίσματος.

Επενδυτική αξία

 

Η επενδυτική αξία των γαλλικών χρυσών νομισμάτων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η σπανιότητα, η κατάστασή τους και η ζήτηση. Ορισμένα γαλλικά χρυσά νομίσματα, όπως τα χρυσά φράγκα, έχουν μετατραπεί σε νομίσματα συλλογής και έχουν υψηλή αξία για τους επενδυτές

Η υψηλή περιεκτικότητα σε χρυσό και τα περίτεχνα σχέδια των γαλλικών χρυσών νομισμάτων ανεβάζουν επιπλέον την αξία και κατά συνέπεια την τιμή τους.

Χαρακτηριστικά

Βάρος6,45 γρ
Καθαρότητα900
Έτος1907-1914
Διάμετρος21 mm
Πάχος1,25 mm
ΣχήμαΚυκλικό
ΧώραΓαλλία
Νομισματοκοπείο

-

Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble