Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

20 Χρυσά Φράγκα Ναπολέων ΙΙΙ

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Το νόμισμα 20 χρυσά φράγκα έχει βάρος 6,45 γρ, με περιεκτικότητα σε χρυσό 900 βαθμούς. Κόπηκε από το νομισματοκοπείο στο Παρίσι το 1861-1870. Το νόμισμα σχεδιάστηκε από τον Désiré-Albert Barre.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Ο Κάρολος Λουδοβίκος Ναπολέων ή Ναπολέων Γ’ (1808-1873), ανιψιός του Ναπολέων Βοναπάρτη, υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας και ο τρίτος Αυτοκράτορας της Γαλλίας (1852-1870). Υποστήριξε τη βιομηχανία και τη γεωργία της χώρας καθώς επίσης έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των δημόσιων τεχνικών έργων. Η διακυβέρνησή του χαρακτηρίστηκε σταθερή αλλά και αυταρχική.

 

Στην μπροστινή πλευρά βλέπουμε την προτομή του Ναπολέων ΙΙΙ φορώντας ένα δάφνινο στεφάνι με στραμμένο το κεφάλι στα δεξιά με την επιγραφή NAPOLEON III EMPEREUR και το όνομα του χαράκτη ΒΑRRE. Στην άλλη πλευρά παρατηρούμε το αυτοκρατορικό εθνόσημο με έναν αετό στο κέντρο του, γύρω του αναγράφεται EMPIRE FRANÇAIS, στα πλάγια η ονομαστική αξία 20 FR και ακριβώς από κάτω το σύμβολο του νομισματοκοπείου Α με την ημερομηνία έκδοσης.

Χαρακτηριστικά

Βάρος6,45 γρ
Καθαρότητα900
Έτος1861-1870
Διάμετρος21 mm
Πάχος1,25 mm
ΣχήμαΚυκλικό
ΧώραΓαλλία
Νομισματοκοπείο

-

Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble