Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

10 Χρυσά Φράγκα Ναπολέων ΙΙΙ

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Το νομισματοκοπείο στη Γαλλία τύπωσε τα 10 χρυσά φράγκα το έτος 1861-1868. Το νόμισμα έχει βάρος 3,23 γρ, με 900 βαθμούς χρυσό. Σχεδιαστής ήταν ο Désiré-Albert Barre.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Ο Κάρολος Λουδοβίκος Ναπολέων ή Ναπολέων Γ’ (1808-1873), ανιψιός του Ναπολέων Βοναπάρτη, υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας και ο τρίτος Αυτοκράτορας της Γαλλίας (1852-1870). Υποστήριξε τη βιομηχανία και τη γεωργία της χώρας καθώς επίσης έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των δημόσιων τεχνικών έργων. Η διακυβέρνησή του χαρακτηρίστηκε σταθερή αλλά και αυταρχική.

 

Στην μπροστινή πλευρά βλέπουμε την προτομή του Ναπολέων ΙΙΙ με στραμμένο το κεφάλι στα δεξιά φορώντας ένα δάφνινο στεφάνι με την επιγραφή NAPOLEON III EMPEREUR και το όνομα του χαράκτη ΒΑRRE. Στην άλλη πλευρά μέσα σε ένα δάφνινο στεφάνι βλέπουμε την ονομαστική αξία 10 FRANCS 1867, γύρω του αναγράφεται EMPIRE FRANÇAIS και ακριβώς από κάτω το σύμβολο του νομισματοκοπείου ΒΒ.

Χαρακτηριστικά

Βάρος3,23 γρ
Καθαρότητα900
Έτος1861-1868
Διάμετρος19 mm
Πάχος0,8 mm
ΣχήμαΚυκλικό
ΧώραΓαλλία
Νομισματοκοπείο

-

Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble