Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

100 Χρυσά Φράγκα Ναπολέων ΙΙΙ

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Τα 100 χρυσά φράγκα εκδόθηκαν από το 1862-1870 από το νομισματοκοπείο στο Στρασβούργο. Το νόμισμα έχει βάρος 32,25 γρ με χρυσό 900 βαθμούς. Σχεδιαστής ήταν ο Désiré-Albert Barre.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Ο Κάρολος Λουδοβίκος Ναπολέων ή Ναπολέων Γ’ (1808-1873), ανιψιός του Ναπολέων Βοναπάρτη, υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας και ο τρίτος Αυτοκράτορας της Γαλλίας (1852-1870). Υποστήριξε τη βιομηχανία και τη γεωργία της χώρας καθώς επίσης έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των δημόσιων τεχνικών έργων. Η διακυβέρνησή του χαρακτηρίστηκε σταθερή αλλά και αυταρχική.

 

Στην μπροστινή πλευρά βλέπουμε την προτομή του Ναπολέων ΙΙΙ με στραμμένο το κεφάλι στα δεξιά φορώντας ένα δάφνινο στεφάνι με την επιγραφή NAPOLEON III EMPEREUR και το όνομα του χαράκτη ΒΑRRE. Στην άλλη πλευρά υπάρχει ο αυτοκρατορικός θυρεός με έναν αετό στο κέντρο του, στα πλάγια η ονομαστική αξία 100 FRs, γύρω του αναγράφεται EMPIRE FRANÇAIS και ακριβώς από κάτω το σύμβολο του νομισματοκοπείου ΒΒ με την ημερομηνία έκδοσης.

 

Χαρακτηριστικά

Βάρος32,25 γρ
Καθαρότητα900
Έτος1862-1870
Διάμετρος35 mm
Πάχος
ΣχήμαΚυκλικό
Χώρα Γαλλία
Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble