Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

10 Χρυσά Φράγκα ”Κοκοράκι”

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Ο Jules-Clément Chaplain σχεδίασε το νόμισμα 10 χρυσά φράγκα. Το νόμισμα χρονολογείται το 1899-1914 με βάρος 3,23 γρ και 900 βαθμούς καθαρότητα σε χρυσό.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Η Marianne αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο της ελευθερίας και της λογικής. Είναι η γυναίκα που ενσαρκώνει τις θεμελιώδεις ιδέες η οποία, κατά την Γαλλική Επανάσταση, αγωνίστηκε με σθένος γι’ αυτές. Ο Κόκορας επίσης είναι ένα ανεπίσημο γαλλικό σύμβολο υπερηφάνειας και θάρρους. Το τρίπτυχο Ελευθερία Ισότητα Αδελφότητα υπήρξε το σύνθημα της Γαλλικής Επανάστασης το οποίο με την Διακήρυξη του 1789 κατοχυρώθηκε.

 

Στο μπροστινό μέρος δεσπόζει το πορτρέτο της Μαριάν (Marianne) με στραμμένο το κεφάλι στα δεξιά φορώντας τον χαρακτηριστικό σκούφο. Στα δύο πλάγια της υπάρχει η επιγραφή REPUBLIQUE FRANÇAISE (Γαλλική Δημοκρατία) και κάτω δεξιά τα αρχικά του σχεδιαστή. Στο πίσω μέρος βλέπουμε το σύμβολο του Κόκορα με την επιγραφή Liberty Equality Brotherhood (Ελευθερία Ισότητα Αδελφότητα) γύρω του, την ονομαστική αξία 10 Fcs και την ημερομηνία 1907 από κάτω.

Χαρακτηριστικά

Βάρος3,23 γρ
Καθαρότητα900
Έτος1899-1914
Διάμετρος19 mm
Πάχος0,8 mm
ΣχήμαΚυκλικό
ΧώραΓαλλία
Νομισματοκοπείο

-

Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble