Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

50 Χρυσά Φράγκα Ναπολέων ΙΙΙ

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Το νόμισμα 50 χρυσά φράγκα απεικονίζει τον Ναπολέων ΙΙΙ, το βάρος του είναι 16,13 γρ με καθαρό χρυσό 900 βαθμούς. Παράχθηκε από το νομισματοκοπείο στο Παρίσι της Γαλλίας την περίοδο 1862-1868.Ο χαράκτης ήταν ο Désiré-Albert Barre
Περισσότερα

Πληροφορίες

Ο Κάρολος Λουδοβίκος Ναπολέων ή Ναπολέων Γ’ (1808-1873), ανιψιός του Ναπολέων Βοναπάρτη, υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας και ο τρίτος Αυτοκράτορας της Γαλλίας (1852-1870). Υποστήριξε τη βιομηχανία και τη γεωργία της χώρας καθώς επίσης έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των δημόσιων τεχνικών έργων. Η διακυβέρνησή του χαρακτηρίστηκε σταθερή αλλά και αυταρχική.

 

Στην μπροστινή πλευρά βλέπουμε την προτομή του Ναπολέων ΙΙΙ με στραμμένο το κεφάλι στα δεξιά φορώντας ένα δάφνινο στεφάνι με την επιγραφή NAPOLEON III EMPEREUR και το όνομα του χαράκτη ΒΑRRE. Στην άλλη πλευρά υπάρχει ο αυτοκρατορικός θυρεός με έναν αετό στο κέντρο του, στα πλάγια η ονομαστική αξία 50 FR, γύρω του αναγράφεται EMPIRE FRANÇAIS και ακριβώς από κάτω το σύμβολο του νομισματοκοπείου Α και η ημερομηνία έκδοσης.

Χαρακτηριστικά

Βάρος16,13 γρ
Καθαρότητα900
Έτος1862-1868
Διάμετρος28 mm
Πάχος1,8 mm
ΣχήμαΚυκλικό
Χώρα Γαλλία
Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble