Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

20 Χρυσές Λιρέτες Umberto I

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Το νόμισμα 20 χρυσές λιρέτες Umberto I ανήκει σε μια σειρά εκδόσεων του 1879 - 1897. Το βάρος είναι 6,45 γραμμάρια, με χρυσό 900 βαθμούς.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Ο Ουμβέρτος ο Α’ (1844-1900) της Σαβοΐας ήταν γιος του Βίκτωρος Εμμανουήλ Β’ τον οποίο διαδέχθηκε στο θρόνο. Διετέλεσε, δεύτερος κατά σειρά, Βασιλιάς της Ιταλίας από το 1878 έως το 1900, ημερομηνία δολοφονίας του. Το 1882 υπέγραψε με την Γερμανία και την Αυστρία την Τριπλή Συμμαχία. Υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής και γι’ αυτό του δόθηκε το προσωνύμιο ‘Καλός’. Το ‘Αστέρι της Ιταλίας’ από το 1947 βρίσκεται στο κέντρο του επίσημου εμβλήματος της Ιταλίας καθώς αποτελούσε ένα από τα αρχαιότερα σύμβολά της.

 

Στο μπροστινό μέρος υπάρχει το πορτρέτο του βασιλιά Ουμβέρτου Α’ στραμμένο στα αριστερά με την επιγραφή UMBERTO I RE D’ ITALIA στα λατινικά, στο κάτω μέρος του λαιμού του τον χαράκτη SPERANZA και την ημερομηνία έκδοσης 1882. Στο πίσω μέρος εμφανίζεται ο βασιλικός θυρεός του οίκου της Σαβοΐας με το στέμμα από πάνω και κλαδιά δάφνης και βελανιδιάς γύρω του. Ακριβώς από πάνω του υπάρχει το Αστέρι της Ιταλίας, ενδιάμεσα η ονομαστική αξία L 20 και από κάτω στο πλάι το σύμβολο του νομισματοκοπείου.

Χαρακτηριστικά

Βάρος6,45 γρ
Καθαρότητα900
Έτος1879 - 1897
Διάμετρος21,5 mm
Πάχος1,3 mm
ΣχήμαΚυκλικό
ΧώραΙταλία
Νομισματοκοπείο

-

Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble