Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

20 Δολάρια ”Double Eagle”

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
1,684.92€ /τμχ

Περιγραφή

Τα 20 χρυσά δολάρια εκδόθηκαν το χρονικό διάστημα από το 1908 έως το 1933, έχει βάρος 33,43 γρ με καθαρότητα σε χρυσό 900 βαθμούς.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Η φράση IN GOD WE TRUST αποτελούσε ένα εθνικό σύνθημα για κάποια χρόνια και σήμαινε ότι η ευημερία του έθνους βρίσκεται στα χέρια του θεού. Ο αετός, εθνικό έμβλημα της χώρας, αποτελεί σύμβολο ειρήνης και ελευθερίας.

 

Στην μπροστινή όψη παρουσιάζεται ολόσωμη η προσωποποιημένη Ελευθερία, η λεγόμενη ‘Lady Liberty’, να αναδύεται μέσα από την ανατολή του ήλιου κρατώντας στο δεξί χέρι της ένα κλαδί ελιάς και στο αριστερό έναν πυρσό. Κάτω αριστερά διακρίνεται το Καπιτώλιο, το Κοινοβούλιο της Αμερικής, και κυκλικά 48 αστέρια, όσες και οι Πολιτείες. Από την άλλη μεριά αναγράφεται η ημερομηνία έκδοσης και το μονόγραμμα του σχεδιαστή. Στην οπίσθια όψη κάτω από την επιγραφή UNITED STATES OF AMERICA TWENTY DOLLARS δεσπόζει ένας επιβλητικός αετός καθώς πετά στην ανατολή του ήλιου. Από κάτω διαβάζουμε το σύνθημα IN GOD WE TRUST.

Χαρακτηριστικά

Βάρος33,43 γρ
Καθαρότητα900
Έτος1908-1933
Διάμετρος34,1 mm
Πάχος2,41 mm
ΣχήμαΚυκλικό
Χώρα Η.Π.Α
Νομισματοκοπείο

-

Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble