Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

4 Χρυσά Δουκάτα Franz Joseph I

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Το νόμισμα 4 Χρυσά Δουκάτα εκδόθηκε την περίοδο από το 1872 έχω το 1915,  το βάρος του είναι 13,96 γρ, με χρυσό 986 βαθμούς.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Τα 4 χρυσά Δουκάτα παράχθηκαν σε Αυστριακό νομισματοκοπείο. Στην μπροστινή πλευρά παρατηρούμε το εστεμμένο με δάφνινο στεφάνι πορτρέτο του Franz Joseph στραμμένο στα δεξιά ενώ διαβάζουμε FRANC IOS I D G AUSTRIAE IMPERATOR (Φραγκίσκος Ιωσήφ Α΄, με τη χάρη του Θεού, αυτοκράτορας της Αυστρίας). Στην άλλη πλευρά βλέπουμε το έμβλημα της Αυστριακής Αυτοκρατορίας, τον εστεμμένο δικέφαλο αετό, και υπάρχει η επιγραφή  HUNGAR BOHEM GAL LOD ILL REX A A 1915 (Βασιλιάς της Ουγγαρίας, της Βοημίας, της Γαλικίας, της Λοδομερίας, της Ιλλυρίας, Αρχιδούκας της Αυστρίας).

Όλα τα Δουκάτα του 1915 θεωρούνται επανεκδόσεις παλαιότερων νομισμάτων και εκδίδονται επίσημα από την Αυστριακή κυβέρνηση. Ο Φραγκίσκος Ιωσήφ Α’ υπήρξε αυτοκράτορας της Αυστρίας και βασιλιάς της Ουγγαρίας από το 1848 έως τον θάνατό του το 1916.

Χαρακτηριστικά

Βάρος13,96 γρ
Καθαρότητα986
Έτος1872-1915
Διάμετρος40 mm
Πάχος0,7 mm
ΣχήμαΚυκλικό
Χώρα Αυστρία
Νομισματοκοπείο

-

Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble