Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

1 Ασημένια Δεκάρα “Barber”

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Το νόμισμα 1 Ασημένια Δεκάρα "Barber" τυπώθηκε από το 1892 έως το 1916. Έχει βάρος 2,5 γρ. με ασήμι 900 βαθμών. Ταυτόχρονα, η διάμετρός του ανέρχεται στα 17,9 mm με πάχος 1,2 mm. Σχεδιαστής της ήταν ο Charles Edward Barber.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του αμερικανικού δικτύου CNN, η δεκάρα 1894-S Barber αποτελεί ένα από τα τρία σπανιότερα νομίσματα των ΗΠΑ, μαζί με το δολάριο του 1804 και τη πεντάρα Liberty του 1913. Στην εμπρόσθια όψη του νομίσματος απεικονίζεται το προφίλ της γνωστής φυσιογνωμίας της Ελευθερίας, που είναι γνωστή και ως “Columbia” στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η γυναικεία μορφή, στραμμένη προς τα δεξιά, συμβολίζει την ελευθερία και τη δημοκρατία. Στο κέρμα, η Ελευθερία φοράει ένα στέμμα, ενώ το όνομά της, “LIBERTY,” αναγράφεται πάνω από την εικόνα της.

Η 1 Ασημένια Δεκάρα “Barber” τυπώθηκε στο νομισματοκοπείο των Η.Π.Α. από το 1892 έως το 1896. Η ιδιαιτερότητα που κάνει το νόμισμα περιζήτητο είναι ότι σχεδιάστηκε από τον ορυκτολόγο και γλύπτη Charles E. Barber, και χρησιμοποιήθηκε ως κέρμα για τις καθημερινές συναλλαγές. Εξάλλου, ο Charles E. Barber σχεδίασε πολλά νομίσματα για το νομισματοκοπείο των Η.Π.Α. Το νομίσμα, γνωστό και ως “Barber Dime”, ζυγίζει 2,5 γρ. και περιέχει ασήμι 900 βαθμών. Επίσης, έχει διάμετρο 17,9 mm και πάχος 1,2 mm.

Χαρακτηριστικά

Βάρος2,5 γρ
Καθαρότητα900
Έτος1892-1916
Διάμετρος17,9 mm
Πάχος1,2 mm
ΣχήμαΚυκλικό
ΧώραΗ.Π.Α.
Νομισματοκοπείο

-

Mintage
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble