Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Τα ακριβά ρολόγια Rolex είναι μια σπουδαία επένδυση. Ωστόσο, είναι δύσκολο να αγοράσετε ένα καινούργιο Rolex αυτές τις μέρες. Και οι αγοραπωλησίες στη δευτερογενή αγορά αυξάνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα!

Πριν από έναν χρόνο, τα μεταχειρισμένα Rolex Cosmograph Daytona, 18 καρατίων με πράσινο καντράν που πήραν το όνομα του διάσημου κιθαρίστα και τραγουδιστή “John Mayer”, κόστιζαν 52.000$ στο Hodinkee Shop, ένα διαδικτυακό κατάστημα λιανικής πολυτελών ρολογιών. Νωρίτερα αυτό τον μήνα το ίδιο μοντέλο κόστιζε 96.000$.

Επιπλέον, η τιμή ενός σπορ μεταχειρισμένου Rolex Milgauss με μπλε καντράν έχει εκτοξευθεί επίσης, στα 14,500$ από τα 8,200$, που πωλούνταν πριν από ένα χρόνο. Το ίδιο και το μοντέλο Ditto the Explorer II του οποίου η τιμή έχει διπλασιαστεί σχεδόν από τα 7,500$ στα 13,000$ την ίδια περίοδο. 

Άλλο ένα σημάδι καλπάζοντος πληθωρισμού; Όχι ακριβώς!

“Είναι Economics 101” είπε ο συντάκτης του Βρετανικού Περιοδικού WatchPro, Rob Corder. “Αν η ζήτηση υπερβεί την προσφορά, οι τιμές θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν διαρκώς.”

“Η ζήτηση είναι τελείως εκτός κλίμακας,” προσθέτει ο κ. Corder. “Ήξερα εμπόρους που πριν από τρία χρόνια έλεγαν πως δεν είχαν ξαναδεί τέτοια ζήτηση για ρολόγια Rolex, αλλα και ότι κάθε χρόνο η αγορά γίνεται όλο και πιο καυτή.”

Ως αποτέλεσμα, οι τιμές των μεταχειρισμένων ρολογιών Rolex ανεβαίνουν, με τα πιο περιζήτητα μοντέλα να εκτοξεύονται στην δευτερογενή αγορά, σαν να είναι κάποιο καινούριο κρυπτονόμισμα.

Η ζήτηση για ακριβά ρολόγια Rolex

Η ζήτηση για ακριβά ρολόγια Rolex είναι τέτοια, που πολλοί καταναλωτές που πηγαίνουν σε εξουσιοδοτημένους εμπόρους και βρίσκουν λίγα εώς καθόλου νέα ρολόγια Rolex προς πώληση. Οι έμποροι πλέον κρατούν τα προϊόντα για την ευνοούμενη πελατεία τους.

“Ιστορικά, μέρος του γοήτρου της Rolex, ήταν ότι κάποιος μπορούσε να μπει σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο κατάστημα, παγκοσμίως, και με μερικά χιλιάδες δολάρια να αγοράσει ένα πιστοποιημένο σύμβολο της σύγχρονης ωρολογοποιίας,” αναφέρει ο Benjamin Clymer, ιδρυτής του Hodinkee.

“Όπως είδαμε πρόσφατα, το 2018, το Daytona ήταν το μόνο μοντέλο που δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου στις βιτρίνες των καταστημάτων”, αναφέρει ο Clymer. “Έπειτα, και τα Submariners άρχισαν να εξαφανίζονται”. “Ακολούθησαν τα GMT-Masters και τα Sea-Dwellers, κατόπιν τα Explorers, τα Air-Kings ακόμη και τα SKY-Dwellers και τα ατσάλινα Datejusts.

Η έλλειψη έγινε τόσο έντονη το προηγούμενο φθινόπωρο, που η Rolex έκανε μια σπάνια δημόσια δήλωση πάνω σε ένα άρθρο της Yahoo Finance. Μεταξύ άλλων αναφέρει: “Η έλλειψη των προϊόντων μας δεν αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας”. “Η παραγωγή μας δεν μπορεί να καλύψει την τρέχουσα ζήτηση, τουλάχιστον όχι χωρίς να μειωθεί η ποιότητα των ρολογιών.”

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η Rolex δεν διακινεί προϊόντα. Η εταιρεία εκτιμάται ότι κατασκεύασε 1.05 εκατομμύρια ρολόγια το 2021, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά από την Morgan Stanley σε συνεργασία με την LuxeConslut, μια εταιρεία που εδρεύει στην Γενεύη, πράγμα που της δίνει περίπου το 29% της αγοράς πολυτελών ελβετικών ρολογιών. Συγκριτικά η Patek Philippe παράγει περίπου 60,000 ρολόγια τον χρόνο. (Η Rolex ως ιδιωτική εταιρεία δεν αποκαλύπτει τακτικά στοιχεία πωλήσεων ή παραγωγής) 

Επομένως η προσφορά είναι μέρος της εξίσωσης. Γιατί υπάρχει τόσο έντονη ζήτηση;

Φαίνεται ότι η πανδημία βοήθησε στην τροφοδότηση της αγοράς, είπε ο Steven Kaiser, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kennedy USA, αλυσίδας ρολογιών με έδρα την Αυστραλία.

“Οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές του κλάδου μας δεν είναι άλλες μάρκες ρολογιών, αλλά άλλες πολυτέλειες όπως τα ταξίδια, η ψυχαγωγία, τα εστιατόρια και παραστάσεις στο Broadway,” τόνισε ο κ. Kaiser. “Δεν κάνατε αυτά τα πράγματα για δύο χρόνια, οπότε ο κλάδος μας άνθιζε”

Μάθετε τα πάντα για την αγορά επώνυμων ρολογιών.

 

Οι δημοπρασίες των ρολογιών Rolex

Οι αξιοθαύμαστες δημοπρασίες επίσης, ενίσχυσαν το κύμα, είπε ο κ. Corder. Το ενδιαφέρον για παρακολούθηση δημοπρασιών μετατράπηκε σχεδόν σε άθλημα, όταν το 2017 πουλήθηκε το Rolex Daytona του Paul Newman -ίσως και το πιο διάσημο ρολόι χειρός στον κόσμο, έναντι 15.5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η δημοπρασία διεξήχθη από τον οίκο Philipps και δημιούργησε αμέτρητα άρθρα και αναφορές.

“Η ακμάζουσα αγορά ρολογιών δεν περιορίζεται μόνο στην Rolex. Οι τιμές έχουν εκτοξευθεί και για διάφορα μοντέλα της σειράς Audemars Piguet Royal Oak, που προτιμώνται από διάσημους όπως ο Drake, ο Justin Bieber και ο Stephen Curry”, ανέφερε ο Paul Altieri, ιδρυτής του Bob’s Watches στο Newport Beach της Καλιφόρνια. Η σημαντικά αυξημένη τιμή μοντέλων όπως το 5711 της Patek Philippe Nautilus. Συγκρίνεται από κάποιους στον χώρο των ρολογιών, με την εξωφρενική ζήτηση για τουλίπες του 17ου αιώνα.

Ακόμη, άλλοι είναι πιθανό να αγοράσουν περιζήτητα ρολόγια απλά γιατί οι αυξανόμενες τιμές τους, τα μετατρέπει, τουλάχιστον προς το παρόν, σε ισχυρές επενδύσεις. Τα τελευταία χρόνια, πολλοί λάτρεις ρολογιών άρχισαν να βλέπουν τα ποιοτικά ρολόγια ως εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία. Τα θεωρούν ένα αντιστάθμισμα ενάντια σε μια ταλαντευόμενη αγορά για μετοχές, ομόλογα και κρυπτονομίσματα.

Οποιαδήποτε από αυτές τις επενδύσεις – ίσως και όλες – μπορεί να χαρακτηριστούν ως φούσκα. Μια φούσκα μπορεί να σκάσει σε άκυρες στιγμές, είτε λόγω μιας πανδημίας είτε λόγω του πολέμου μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας. (Η Rolex ήταν μία από τις πολλές ελβετικές ωρολογοποιίες, οι οποίες σταμάτησαν την αποστολή προϊόντων στην Ρωσική αγορά από τότε που ξεκίνησε την εισβολή. Aκόμη και πριν την απαγόρευση εξαγωγής πολυτελών προϊόντων στην Ρωσία, από την Ευρωπαϊκή Ένωση)

Σε στιγμές κρίσης, ωστόσο, οι επενδυτές συνήθως καταφεύγουν σε ασφαλή συναλλάγματα. Ένα από αυτά είναι και ο χρυσός, ο οποίος σημείωσε άνοδο κατά την έναρξη της ρωσικής εισβολής. Όμως και ένα Rolex έχει τα πλεονεκτήματά του.

“Το θέμα είναι, πως δεν μπορείς να φορέσεις μια μπάρα χρυσού στον καρπό σου.” όπως έξυπνα έθεσε ο κ. Altieri.

Πηγ: NY Times

© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

  Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.

   Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble