Buy Sell

We buy valuables at their true value.

Get an instant offer for your valuables from our experienced appraisers, ensuring the highest possible price.

Online Evaluation form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

5000 Gold Drachmai

WE BUY:
AFTER EVALUATION

Description

Οι 5000 χρυσές δραχμές παράχθηκαν το έτος 1981 τα κομμάτια του συγκεκριμένου νομίσματος έφτασαν τα 75.000. Το νόμισμα έχει βάρος 12,5 γρ με 910 βαθμούς χρυσό.
More

Πληροφορίες

Το 1982 πραγματοποιήθηκαν οι 13οι Πανευρωπαϊκοί αγώνες στίβου στην Αθήνα γεγονός που έδωσε την αφορμή να εκδοθούν αυτά τα νομίσματα. Οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες και τα ιδανικά που αντιπροσωπεύουν αποτέλεσαν για ακόμη μια φορά πεδίο έμπνευσης του νεότερου ελληνικού πολιτισμού. Επίσης το έμβλημα του κράτους εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα νομίσματα το 1976.

Το 1981 η Ελληνική Δημοκρατία αποφάσισε να κόψει τρεις σειρές αναμνηστικών νομισμάτων κάνοντας μνεία στο αρχαίο Ολυμπιακό Ιδεώδες.

Στο μπροστινό μέρος αναγράφεται ΧΙΙΙ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ και η αρχαιοελληνική φράση ‘ΚΑΛΟΣ ΚΑΓΑΘΟΣ’ ενώ στο κέντρο απεικονίζεται η προτομή του στεφανωμένου Δία με το κεφάλι στραμμένο στα αριστερά, παράσταση παρμένη από αρχαίο ελληνικό νόμισμα. Στο οπίσθιο μέρος αναγράφεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η αξία του νομίσματος 5000 ΔΡΑΧΜΑΙ και το έτος έκδοσης 1981. Τέλος στο κέντρο αναπαρίσταται θυρεός μέσα σε φύλλα δάφνης.

 

Characteristics

Weight12,5 gr
Clarity910
Year1981
Diameter24 mm
Thickness
ShapeCircular
Country Greece
Mint

-

Mintage75.000
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble