Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

5000 Χρυσές Δραχμές

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Οι 5000 χρυσές δραχμές παράχθηκαν το έτος 1981 τα κομμάτια του συγκεκριμένου νομίσματος έφτασαν τα 75.000. Το νόμισμα έχει βάρος 12,5 γρ με 910 βαθμούς χρυσό.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Το 1982 πραγματοποιήθηκαν οι 13οι Πανευρωπαϊκοί αγώνες στίβου στην Αθήνα γεγονός που έδωσε την αφορμή να εκδοθούν αυτά τα νομίσματα. Οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες και τα ιδανικά που αντιπροσωπεύουν αποτέλεσαν για ακόμη μια φορά πεδίο έμπνευσης του νεότερου ελληνικού πολιτισμού. Επίσης το έμβλημα του κράτους εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα νομίσματα το 1976.

Το 1981 η Ελληνική Δημοκρατία αποφάσισε να κόψει τρεις σειρές αναμνηστικών νομισμάτων κάνοντας μνεία στο αρχαίο Ολυμπιακό Ιδεώδες.

Στο μπροστινό μέρος αναγράφεται ΧΙΙΙ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ και η αρχαιοελληνική φράση ‘ΚΑΛΟΣ ΚΑΓΑΘΟΣ’ ενώ στο κέντρο απεικονίζεται η προτομή του στεφανωμένου Δία με το κεφάλι στραμμένο στα αριστερά, παράσταση παρμένη από αρχαίο ελληνικό νόμισμα. Στο οπίσθιο μέρος αναγράφεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η αξία του νομίσματος 5000 ΔΡΑΧΜΑΙ και το έτος έκδοσης 1981. Τέλος στο κέντρο αναπαρίσταται θυρεός μέσα σε φύλλα δάφνης.

 

Χαρακτηριστικά

Βάρος12,5 γρ
Καθαρότητα910
Έτος1981
Διάμετρος24 mm
ΣχήμαΚυκλικό
ΧώραΕλλάδα
Νομισματοκοπείο

-

Mintage75.000
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble