Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

100 Χρυσά Ευρώ Απελευθέρωσης Θεσσαλονίκης

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Τα 100 χρυσά ευρώ απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης παράχθηκαν το 2012 από το ννομισματοκοπείο της Αθήνας. Το νόμισμα έχει βάρος 7,99 γρ με χρυσό 917 βαθμούς. Το 2012 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Με αφορμή  την επέτειο το ελληνικό κράτος εξέδωσε 1.500 χρυσά συλλεκτικά νομίσματα 100 ΕΥΡΩ Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Σχεδιαστής του νομίσματος είναι ο Γεώργιος Σταματόπουλος.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Κατά τη διάρκεια των Α’ Βαλκανικών πολέμων στις 26 Οκτωβρίου 1912 έγινε η παράδοση της Θεσσαλονίκης από τον Οθωμανό αξιωματούχο Χασάν Ταξίν Πασά στον ελληνικό στρατό. Η πόλη, από τους βυζαντινούς χρόνους, αποτελούσε εμπορικό και πολιτισμικό κέντρο μεταξύ δύσης και ανατολής. Μάλιστα μετά την Μικρασιατική καταστροφή και τον ερχομό των προσφύγων η οικονομία και η κοινωνική ζωή των κατοίκων άλλαξε ριζικά. Στις 28 Ιουλίου 1913 με την Συνθήκη του Βουκουρεστίου εντάχθηκε και επίσημα στην Ελλάδα.

 

Στο μπροστινό μέρος αναγράφεται 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1912-2012 ενώ στο κέντρο διακρίνουμε ένα φύλλο χρυσού σε κυκλικό σχήμα με μία ροζέτα στη μέση η οποία στόλιζε ρούχο νεκρού στα αρχαία χρόνια. Και όλα αυτά με φόντο την ελληνική σημαία. Στο πίσω μέρος απεικονίζεται ο Λευκός Πύργος έχοντας στο κέντρο του το ελληνικό εθνόσημο και στα πλάγια του φύλλα δάφνης. Ακόμα αναγράφεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και η ονομαστική αξία 100 ΕΥΡΩ.

Χαρακτηριστικά

Βάρος7,99 γρ
Καθαρότητα917
Έτος2012
Διάμετρος22,1 mm
Πάχος
ΣχήμαΚυκλικό
Χώρα Ελλάδα
Νομισματοκοπείο

-

Mintage1.500
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble