Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

100 Χρυσά Ευρώ Απόλλωνας

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Το νόμισμα 100 χρυσά ευρώ Απόλλωνας παράχθηκε από το νομισματοκοπείο της Αθήνας το 2018 και έφτασαν τα 1.200 κομμάτια, έχει βάρος 3,89 γρ με χρυσό 999 βαθμούς. Το χρυσό νόμισμα αφορά συλλεκτικές εκδόσεις με θέμα τον θεό Απόλλωνα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Ο χαράκτης αυτού του νομίσματος είναι η Μαρία Αντωνάτου. 
Περισσότερα

Πληροφορίες

Ο Απόλλωνας ήταν ο θεός του φωτός, της μουσικής, της ποίησης και της μαντικής. Τα σύμβολά του είναι η κιθάρα, η λύρα και το τόξο. Τα ιερά του ζώα είναι ο λύκος, το γεράκι, ο κύκνος, το κοράκι, ο πετεινός, ο τζίτζικας, το δελφίνι και το κριάρι. Γεννήθηκε στη Δήλο και πατέρας του είναι ο Δίας και μητέρα του η Λητώ. Έχει δίδυμη αδελφή, την Άρτεμη. Προς τιμή του είναι αφιερωμένο το σημαντικότερο μαντείο της αρχαίας Ελλάδας, το μαντείο της Πυθίας στους Δελφούς.

 

Στην κύρια όψη δεσπόζει ο θεός Απόλλων να παίζει την λύρα του, φορώντας ένα δάφνινο στεφάνι, με την επιγραφή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 2018. Στην πίσω όψη παρατηρούμε έναν επιβλητικό ήλιο με πολλές γωνίες έχοντας στο κέντρο του το έμβλημα του ελληνικού κράτους με την επιγραφή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 100 ΕΥΡΩ.

Χαρακτηριστικά

Βάρος3,89 γρ
Καθαρότητα999
Έτος2018
Διάμετρος17,5 mm
Πάχος
ΣχήμαΚυκλικό
Χώρα Ελλάδα
Νομισματοκοπείο

-

Mintage1.200
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble