Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

100 Ευρώ Ποσειδώνας

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Το νόμισμα 100 χρυσά ευρώ Ποσειδώνας τυπώθηκε από το νομισματοκοπείο της Αθήνας το 2016, το βάρος του είναι 3,89 γρ με χρυσό 999 βαθμούς.To 2016 το νομισματοκοπείο της Αθήνας εξέδωσε 1.200 νομίσματα τα οποία αφορούν συλλεκτικές εκδόσεις με θέμα τον θεό Ποσειδώνα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Ο χαράκτης αυτού του νομίσματος είναι η Μαρία Αντωνάτου.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Στην αρχαία ελληνική μυθολογία ο Ποσειδώνας  ήταν ο θεός της θάλασσας, της τρικυμίας και των σεισμών. Προστάτευε τα άλογα και τα λάτρευε. Γιος του ήταν ο Πήγασος, το φτερωτό άλογο. Σύμβολά του ήταν η τρίαινα, το ψάρι, το δελφίνι, τα άλογα και ο ταύρος.

 

Στο μπροστινό μέρος βλέπουμε τον Ποσειδώνα να κρατά την τρίαινα, ένα από τα σύμβολά του και την επιγραφή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ 2016. Στο πίσω μέρος βλέπουμε τα κύματα της θάλασσας και από πάνω δύο δελφίνια, σύμβολα κι αυτά του θεού, να ενώνουν τα στόματά τους γύρω από τον ελληνικό θυρεό. Τέλος αναγράφεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 100 ΕΥΡΩ.

Χαρακτηριστικά

Βάρος3,89 γρ
Καθαρότητα999
Έτος2016
Διάμετρος17,5 mm
Πάχος
ΣχήμαΚυκλικό
Χώρα Ελλάδα
Νομισματοκοπείο

-

Mintage1.200
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble