Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

100 Ευρώ Αθηνά

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Τα 100 χρυσά ευρώ Αθηνά έχουν βάρος 3,89 γρ με καθαρό χρυσό 999 βαθμούς, εκδόθηκαν από το νομισματοκοπείο της Αθήνας το 2017. Κόπηκαν 1.200 χρυσά νομίσματα, τα οποία αφορούν συλλεκτικές εκδόσεις με θέμα την θεά Αθηνά της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Ο χαράκτης αυτού του νομίσματος είναι η Μαρία Αντωνάτου.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Στην αρχαία ελληνική μυθολογία η Αθηνά ήταν η θεά της σοφίας, της στρατηγικής και του πολέμου. Ήταν προστάτιδα των ποιητών, των υφαντουργών και των τεχνιτών. Σύμβολά της είναι η κουκουβάγια, η ελιά, το δόρυ, το φίδι, η πανοπλία και το κράνος. Σύμφωνα με τον μύθο από αυτήν πήρε και το όνομά της η πόλη της Αθήνας μετά από έναν ΄διαγωνισμό’ όταν χτύπησε με το δόρυ της την γη και φύτρωσε στο σημείο ένα δέντρο ελιάς. Με τις ελιές και το λάδι ο τόπος των Αθηναίων έγινε πλούσιος.

 

Στο μπροστινό μέρος βλέπουμε την θεά Αθηνά να έχει το κεφάλι της στραμμένο στα αριστερά φορώντας κράνος, ένα από τα σύμβολά της, και την επιγραφή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΑΘΗΝΑ 2017. Στο πίσω μέρος δεσπόζει η κουκουβάγια, σύμβολο της σοφίας της θεάς, με τον ελληνικό θυρεό στο κέντρο της και την επιγραφή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 100 ΕΥΡΩ.

Χαρακτηριστικά

Βάρος3,89 γρ
Καθαρότητα999
Έτος2017
Διάμετρος17,5 mm
ΣχήμαΚυκλικό
ΧώραΕλλάδα
Νομισματοκοπείο

-

Mintage1.200
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble