Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Ο χρυσός εμφάνισε πτώση τιμής πάνω από 1% την Τρίτη, η πρώτη υποχώρηση εδώ και ένα μήνα που παρατηρείται μόνο ανοδική πορεία. Καθώς ξεκίνησε ήδη η πτώση στην εξάπλωση του κορονοϊού σε κάποιες περιοχές παρατηρούνται δύο φαινόμενα: μια ώθηση στις αγορές μετοχών και μια ελαφριά υποχώρηση στην ασφαλή επένδυση του χρυσού.

Η τιμή του χρυσού έπεσε 0.6% στα 1.651,15 $ ανά ουγγιά, αφήνοντας πίσω τα 1.671,40 $ ανά ουγγιά, δηλαδή την υψηλότερη τιμή που σημειώθηκε τον τελευταίο μήνα.

“Αυτό που βλέπουμε τώρα στα χρηματιστήρια είναι κυρίως μια σταθεροποίηση των υψηλότερων τιμών (λόγω κορονοϊού) σε κάποιες αμερικανικές περιοχές” αναφέρει ο Bart Melek, επικεφαλής στρατηγικής στις αγορές αγαθών στην TD Securities. “Το μόνο που μας λέει αυτό είναι πως πιθανό να πλησιάζει το τέλος του παιχνιδιού αλλά σε καμία περίπτωση ο κόσμος δεν είναι αγαθός και φιλικός προς τον κίνδυνο” είπε, προσθέτοντας πως οι προσδοκίες για περισσότερα κίνητρα με χαμηλότερα επιτόκια μακροπρόθεσμα θα συνεχίσουν να ενισχύουν τις τιμές του χρυσού.

Τα χρηματιστήρια παγκοσμίως σημείωσαν για δεύτερη μέρα απότομα κέρδη, σημάδι προόδου κατά του κορονοϊού σε Ευρώπη και Αμερική.

Οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης ευελπιστούν σε μια συμφωνία μισού τρισεκατομμυρίου ευρώ ως οικονομική βοήθεια και των κρατών μελών, ενώ ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και εξέδωσε πακέτο 1 τρις δολαρίων για να ενισχύσει την οικονομία. Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν 3,2% από την προηγούμενη περίοδο.

“Ο κύριος λόγος που κινητοποιηθήκαμε τις τελευταίες μέρες δεν ήταν μόνο οι διαφορές στις τιμές του χρυσού αλλά κυρίως το γεγονός πως προβλέπουμε επιπρόσθετα μέτρα από τις κεντρικές τράπεζες” είπε ο Ole Hansen, αναλυτής της Saxo Bank. “Μιλάνε ήδη για το επόμενο πακέτο του 1 τρις δολαρίων που θα ανακοινωθεί μετά το Πάσχα. Όσο βλέπουμε να συνδυάζονται τέτοιου είδους πρωτοβουλίες με τις ήπιες διακυμάνσεις του δολαρίου, θα αναμένουμε και ανοδική πορεία για το χρυσό”.

Στο μεταξύ, ο αμερικανικός χρυσός υποχώρησε 0,3% στα 1.688,90 $/ουγγιά προκαλώντας ανησυχία στις αγορές καθώς το κλείσιμο των διυλιστηρίων και η δυσλειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας ενδέχεται να εμποδίσει την αποστολή χρυσού προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα αποθέματα χρυσού της Νέας Υόρκης που είναι καταγεγραμμένα στο CME Group, έχουν ανέβει κατά 50% από την προηγούμενη εβδομάδα καθώς ξεκίνησαν νέα συμβόλαια και ασφάλιστρα τιμής από όταν ξέσπασαν τα πρώτα κρούσματα.

Το παλλάδιο ανέβηκε 2,7% στα 2.213,69 $ ανά ουγγιά, η πλατίνα έπεσε 0,2% στα 736,50 δολάρια και το ασήμι ανέβηκε 1,1% στα $15,15.

Διάβασε περισσότερα σχετικά με τις επιπτώσεις του Κορονοϊού στην τιμή του χρυσού!

  Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.

   Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble