Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Η παράδοση της Αγγλίας, απαιτεί, με την αλλαγή του Μονάρχη της, να αλλάζουν και όλα τα νομίσματα και χαρτονομίσματα που είχε στη κατοχή της έως πρότινος. Έτσι, τα παλιά νομίσματα θα πρέπει πολτοποιηθούν και η αντικατάσταση όλων των μετρητών που κυκλοφορούν θα επιφέρει ένα επιπλέον κόστος για την κεντρική τράπεζα της Αγγλίας. Η αξία όλων των νομισμάτων που θα αποσυρθούν, αγγίζουν τα 90 δισ λίρες. Συνολικά, πρόκειται να αντικατασταθούν 4,5 δισεκατομμύρια τραπεζογραμμάτια, αξίας 82 δισεκατομμυρίων λιρών και 29 δισεκατομμύρια κέρματα της μιας λίρας, που έχουν το πορτρέτο της εκλιπούσας Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄.

Δείτε την σημερινή τιμή της χρυσής λίρας .

Τι είναι η χρυσή λίρα;

Οι πρώτες χρυσές λίρες κυκλοφόρησαν τον δέκατο πέμπτο αιώνα κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας του βασιλιά των Τυδώρ, Ερρίκου Ζ’. Οι νεότερες χρυσές λίρες, του 1817 και έπειτα, καθιέρωσαν τις προδιαγραφές που εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι και σήμερα, περισσότερα από 200 χρόνια αργότερα. Τα χαρακτηριστικά τους είναι ότι αποτελούνται από 7,98 γραμμάρια χρυσού 22 καρατίων και έχουν διάμετρο 22,05 χιλιοστά. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι και ο κυριότερος τρόπος να εντοπίσετε μια κάλπικη λίρα. Μπορείτε να συμβουλευτείτε ένα πρόσφατο άρθρο, “Με ποιους τρόπους μπορείτε να ξεχωρίσετε μια κάλπικη λίρα. 

Μπορείτε να εκτιμήσετε τα χρυσά σας νομίσματα και κοσμήματα με απόλυτη εχεμύθεια και αξιοπιστία στην Oragold, λαμβάνοντας τη καλύτερη προσφορά, από τους έμπειρους εκτιμητές μας. Συμπληρώστε εύκολα και δωρεάν την online εκτίμηση.

Το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου Γ΄, από τον Μάρτιν Τζένινγκς.

Μια από τις επερχόμενες λίρες του 2023 είναι αυτή που παρουσιάζει το νέο πορτρέτο του Βασιλιά Καρόλου Γ‘. Είναι έργο του Βρετανού γλύπτη Μάρτιν Τζένινγκς και επιλέχθηκε μέσω ιδιωτικού διαγωνισμού που διοργάνωσε η Royal Mint Advisory Committee. Είναι εγκεκριμένο από τον ίδιο τον Βασιλιά, ενώ το πορτρέτο αποκαλύφθηκε λίγες εβδομάδες αφότου ανέβηκε στο θρόνο. Το σχέδιο του Τζένινγκς δείχνει τον Βασιλιά χωρίς στέμμα και στραμμένο προς τα δεξιά, με αντίθετη κατεύθυνση από τη μητέρα του, Βασίλισσα Ελισάβετ Β’, καθώς σέβεται μια μακρόχρονη βασιλική παράδοση. 

 

Τι διαφορά έχουν τα νομίσματα του Καρόλου Γ΄ από τα προηγούμενα της Ελισάβετ Β΄;

Όπως προαναφέρθηκε, το πορτρέτο του Βασιλιά Καρόλου Γ΄, τον δείχνει στραμμένο προς τα δεξιά, σε αντίθεση με το προηγούμενο νόμισμα που απεικονίζει τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ να στρέφεται στα αριστερά.

Στο εμπρόσθιο μέρος της λίρας θα συναντήσουμε τη γραφή: “CHARLES II · DEI · GRA · REX · FID · DEF ·”. Ωστόσο, τα νομίσματα με το πορτρέτο του Τζένινγκς για τον βασιλιά Κάρολο δεν είναι τα μόνα. Χρησιμοποιήθηκε ήδη, στη χρυσή λίρα που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2022 ως φόρος τιμής στη ζωή και την κληρονομιά της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄. 

Η χρυσή λίρα προς μνήμη της Βασίλισσας Ελισάβετ, είναι η πρώτη που απεικόνισε τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ στο εμπρόσθιο μέρος. Η πίσω όψη παρουσιάζει μια καινούργια αποτύπωση του Βασιλικού Εθνόσημου της Αγγλίας, από τον χαράκτη Τζόντι Κλαρκ. Αυτά τα νομίσματα είναι περιορισμένης έκδοσης, έχοντας mintage 17.500

Το εμπρόσθιο μέρος της λίρας του Καρόλου Γ΄.

Το Βασιλικό Εθνόσημο από τον χαράκτη Τζόντι Κλαρκ στο πίσω μέρος.

Ένα μεγάλο ερώτημα που εγείρεται με τη τρέχουσα παγκόσμια οικονομική κατάσταση είναι αν θα πρέπει να αποκτήσει κανείς χρυσό ή θα πρέπει να πουλήσει αυτόν που έχει στη κατοχή του. Μπορείτε να συμβουλευτείτε ένα πρόσφατο άρθρο, “Αξίζει να αγοράσετε ή να πουλήσετε χρυσό;

Κλείστε άμεσα ένα online ραντεβού για εκτίμηση του χρυσού σας, στην Oragold και λάβετε τη καλύτερη προσφορά.

Το πορτρέτο του Βασιλιά Καρόλου Γ΄, στο νόμισμα των 5 λιρών και 50 πενών.

Η εικόνα του νέου βασιλιά θα εμφανιστεί πρώτα στα νομίσματα για τις 5 λίρες και τις 50 πένες. Έχει σχεδιαστεί από τον Βρετανό γλύπτη Μάρτιν Τζένινγκς όπως προαναφέρθηκε και έχει πάρει την έγκριση του ίδιου του Βασιλέα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νομισματοκοπείου. 

Αποκαλύφθηκε λοιπόν, το επίσημο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου Γ΄ για τα νομίσματα 50 πενών & 5 λιρών, που μνημονεύει τη ζωή και την κληρονομιά της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄. Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ΄ θα αντικαταστήσει τη Βασίλισσα και θα γίνει ο πρώτος που απεικονίζεται σε βρετανικά νομίσματα από το 1952.

Η απεικόνιση του Βασιλιά Καρόλου Γ’ στα νέα νομίσματα της Αγγλίας.

Όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς, υπάρχει μια λατινική έκφραση γραμμένη στο εμπρόσθιο μέρος, που συγκεκριμένα αναγράφει: “CHARLES III – D – G – REX – F – D – 5 POUNDS – 2022”. Η μετάφραση της περιγραφής είναι: “Βασιλιάς Κάρολος ο Γ’, με τη Χάρη του Θεού, Υπερασπιστής της Πίστης”.

Τι θα συμβεί στα παλιά νομίσματα της Αγγλίας.

Οι ειδικοί λένε ότι θα πάρει αρκετά χρόνια για να μπορέσουν να συγκεντρωθούν όλα τα τραπεζογραμμάτια και νομίσματα της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄, πίσω στις τράπεζες. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, τα παλιά νομίσματα θα συνεχίσουν να ισχύουν, για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μέχρι να αποσυρθούν. Την εποχή της Ελισάβετ, το 1952, τα πρώτα τραπεζογραμμάτια με τη νέα Βασίλισσα έφτασαν σε ολόκληρη τη χώρα μόλις το 1960, δηλαδή οκτώ ολόκληρα χρόνια αργότερα.

Εκτιμήστε άμεσα, πολύτιμα κοσμήματα, ρολόγια ή χρυσά νομίσματα που έχετε στη κατοχή σας, με την online εκτίμηση που σας προσφέρει η Oragold. 

Πως επιλέχθηκε το πορτρέτο του Βασιλιά Καρόλου Γ΄.

“Το πορτρέτο σκαλίστηκε βάσει μιας φωτογραφίας του Βασιλιά και η έμπνευση για αυτό προήλθε από τα εμβληματικά νομίσματα που είχε η Βρετανία ανά τους αιώνες. Αποτελεί το μικρότερο, σε μέγεθος, έργο μου, αλλά νιώθω ιδιαίτερα ταπεινός μπροστά στο γεγονός ότι θα το χρησιμοποιούν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο για τους επόμενους αιώνες”, είπε ο γλύπτης Τζένινγκς.

Επίσης αναφέρθηκε και στο προνόμιο του να γίνει γλύπτης του Βασιλιά. “Αποτελεί προνόμιο για μένα το να είμαι ο γλύπτης του πρώτου νομίσματος του βασιλιά και να λαμβάνω την έγκρισή του για το σχέδιό μου”.

Η πρώτη αποκάλυψη του πίσω μέρους των 5 λιρών και των 50 πέννων της Αγγλίας.

Το πρώτο νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου που περιλαμβάνει το πορτρέτο του Βασιλιά Καρόλου Γ’ από τον Βρετανό γλύπτη Μάρτιν Τζένινγκς, εγκεκριμένο προσωπικά από την Αυτού Μεγαλειότητα, κυκλοφόρησε για να τιμήσει τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, της μακροβιότερης μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου. Η σχεδίαση των 50 πενών στο πίσω μέρος, απεικονίζει το στέμμα της στέψης του 1953, που σχεδιάστηκε από τον ζωγράφο Έντγκαρντ Φούλερ και διαμορφώθηκε από τον γλύπτη Σεσίλ Τόμας. Το οπίσθιο μέρος των 5 λιρών έχει δημιουργηθεί από τον Τζον Μπέργκνταλ, που συμπεριλαμβάνει δύο νέα πορτρέτα της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Το ένα την απεικονίζει σε νεαρή ηλικία και το άλλο σε γηραιότερη.

charles III

Η αποτύπωση των 50 πενών.

Αποτύπωση των 5 λιρών.

Οι αντιδράσεις των συλλεκτών για τη λίρα προς μνήμη της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄.

Αναμφισβήτητα, οι συλλέκτες αυτή τη στιγμή έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν. Η λίρα που ήδη έχει αποτυπώσει το πορτρέτο του Καρόλου Γ΄, έχει τη δική της συλλεκτική αξία. Ας μην εξαιρέσουμε το γεγονός, πως ήδη τιμολογιακά βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα για να την αποκτήσει κάποιος και τα αντίτυπα της είναι συγκεκριμένα (17.500). Αυτή τη στιγμή, η τιμή της ξεκινάει από 695 λίρες, δηλαδή γύρω στα 785 Ευρώ.

Επίλογος.

Η Αγγλία, με την άνοδο του Καρόλου Γ΄, στον θρόνο, μπαίνει σε μια νέα τροχιά. Εκτός από τις πολιτικές εκφάνσεις που έχει η νέα διαδοχή, θα βιώσουμε την αλλαγή των νομισμάτων της χώρας που είχε να πραγματοποιηθεί από το 1953. Οι νέες λίρες φέρουν το πορτρέτο του Βασιλιά, όπως ο ίδιος ενέκρινε και αδιαμφισβήτητα τα νομίσματα αυτά θα έχουν μια ξεχωριστή θέση στο λαό της Αγγλίας λόγω της αναφοράς τους στον βίο της Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄. 

Σήμερα μπορείτε να επισκεφτείτε την Oragold, για να λάβετε προσφορά από τους έμπειρους εκτιμητές μας, στα κοσμήματα, χρυσά νομίσματα και ρολόγια που έχετε στη κατοχή σας. Μπορείτε επίσης, να ελέγξετε τις “τιμές μας“, για να συμβουλευτείτε πόσο αγοράζουμε τον χρυσό και τα κοσμήματα σας.

© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

 

 

  Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.

   Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble