Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Πολλές φορές ακούμε φράσεις όπως ‘14 καράτια χρυσού’ ή ‘18 καράτια χρυσού’. Γνωρίζετε όμως τι σημαίνουν αυτοί οι αριθμοί και για ποιο λόγο συνοδεύουν τον χρυσό; Πρόκειται για τα λεγόμενα καράτια χρυσού και αποτελούν μέτρηση της καθαρότητάς του. Ο αριθμός δηλαδή υποδηλώνει πόσο καθαρός είναι ο χρυσός που είναι κράμα με άλλα μέταλλα.

 

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ 24 καράτια χρυσού, 18 και 9 καράτια;

 

Τα 9 καράτια χρυσού είναι ένα κράμα χρυσού και άλλων μετάλλων, συνήθως χαλκού. Πιο συγκεκριμένα, από τα 24 μέρη μετάλλου, τα 9 μέρη είναι καθαρός χρυσός. Συνεπώς η περιεκτικότητα του καθαρού χρυσού είναι 37.5%. Ο χρυσός 9 καράτια είναι ο πιο οικονομικός και χρησιμοποιείται για την κατασκευή προσιτών χρυσών κοσμημάτων.

 

Αντίστοιχα, τα 14 καράτια χρυσού υποδηλώνουν ότι το 58.5% του κοσμήματος αποτελείται από καθαρό χρυσό και το υπόλοιπο από κράμα διαφόρων μετάλλων. Αυτή είναι και η πιο δημοφιλής επιλογή για αγορά κοσμημάτων.

 

Τα 18 καράτια χρυσού περιέχουν 75% χρυσό και 25 τοις εκατό άλλα μέταλλα, συχνά χαλκό ή ασήμι.

 

Τέλος όταν πρόκειται για ένα κόσμημα από 100% καθαρό χρυσό, τότε αυτό λέμε ότι αποτελείται από 24 καράτια. Αυτή είναι και η υψηλότερη τιμή που μπορούν να έχουν τα καράτια χρυσού.

 

Τι να προτιμήσετε: 9 ή 24 καράτια χρυσού;

 

Όσο περισσότερα είναι τα καράτια τόσο πιο ακριβό είναι το κόσμημα. Επομένως ένα κόσμημα με 9 καράτια είναι πολύ οικονομικότερο από ένα με 24, δηλαδή από ένα αμιγώς χρυσό κόσμημα! Και αυτό συμβαίνει διότι όπως εξηγήσαμε παραπάνω, στην πρώτη περίπτωση υπάρχουν κι άλλα μέταλλα αναμεμειγμένα στο κόσμημα, χαμηλότερης αξίας από του χρυσού.

 

Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως ένα κόσμημα με 9 καράτια δε διατηρεί την αξία του.

 

Εάν διαθέτετε χρυσά κοσμήματα και δεν είσαστε σίγουροι για την καθαρότητά τους σε χρυσό και την τρέχουσα αξία τους, μπορείτε να απευθυνθείτε στους ειδικούς της ORAGOLD. Είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε με απόλυτο επαγγελματισμό τα χρυσά σας κοσμήματα και να σας προσφέρουμε άμεσα την αξία τους σε μετρητά. 

 

Ένα χρυσό δαχτυλίδι που δεν φοράτε πια, ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια ακόμη και μια παλιά χρυσαφένια καρφίτσα είναι αντικείμενα που έχουν αξία. Μπορείτε να τα πουλήσετε εύκολα και γρήγορα και να λάβετε την χρηματική τους αξία χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και ένας από τους εκτιμητές μας θα σας δώσει την πιο συμφέρουσα για εσάς προσφορά. Αγοράζουμε χρυσό και χρυσά κοσμήματα στις πιο υψηλές τιμές της αγοράς.

 

 

Γιατί δεν χρησιμοποιούμε 24 καράτια χρυσού;

 

Ενώ πρόκειται για 100% καθαρό χρύσο είναι λίγοτερο πρακτικό για πολλές καθημερινές εφαρμογές. Είναι ευαίσθητος σε γρατσουνιές και βαθουλώματα λόγω της απαλότητάς του, οπότε είναι και λιγότερο κατάλληλος για αντικείμενα που υπόκεινται σε φθορά, όπως κοσμήματα και νομίσματα. Επιπλέον μπορεί να κάνει δύσκολη την εργασία στην κατασκευή κοσμημάτων, πχ να μην συγκρατεί περίπλοκα σχέδια ή κουμπώματα.

 

Ένας ακόμη παράγοντας είναι το κόστος καθώς είναι πιο ακριβός καθαρότητάς του. Η χρήση χρυσού από 24 καράτια για καθημερινά είδη θα αύξανε σημαντικά το κόστος. Για αυτούς τους λόγους, τα 18 ή 14 καράτια χρυσού, χρησιμοποιούνται πιο συχνά για την κατασκευή κοσμήμάτων. Προσφέρουν μια ισορροπία μεταξύ ανθεκτικότητας, πρακτικότητας και οικονομικής απόδοσης, διατηρώντας παράλληλα την ομορφιά και την αξία του χρυσού.

 

Οι τιμές του χρυσού ανεβαίνουν. Τι λένε οι ειδικοί για όσους επενδύσουν τώρα. Διαβάστε τα τελευταία νέα από CBS News.

 

Είναι σωστό να φοράτε 18 καράτια χρυσού καθημερινά;

 

Τα κοσμήματα απο 18 καράτια είναι πιο ανθεκτικά σε σύγκριση με τα 24. Τα καθιστά κατάλληλα για καθημερινή χρήση, καθώς είναι λιγότερο επιρρεπής σε γρατσουνιές ή κάμψη. Ωστόσο, είναι ακόμα καλύτερο να αφαιρείτε τα χρυσά κοσμήματά σας προτού ασχοληθείτε με δραστηριότητες που θα μπορούσαν να τα βλάψουν, όπως πχ άθληση ή λοιπές εργασίες. Επιπλέον, ο τακτικός καθαρισμός και η συντήρηση θα βοηθήσουν στη διατήρηση της εμφάνισης και της μακροζωίας των χρυσών κοσμημάτων σας.

 

Μπορώ να φοράω 14 καράτια χρυσού στο ντους;

 

Αν και είναι γενικά ασφαλές να φοράτε χρυσά κοσμήματα οι χημικές ουσίες που υπάρχουν σε σαπούνια και άλλα προϊόντα προσωπικής φροντίδας μπορούν σταδιακά να εξασθενίσουν τη λάμψη τους. Επιπλέον η παρατεταμένη έκθεση στο ζεστό νερό, ενδέχεται να χαλαρώσει τα κουμπώματα. Έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος απώλειας ή ζημιάς στα κοσμήματα.

 

Για να διατηρήσετε την ομορφιά και τη μακροζωία των χρυσών κοσμημάτων σας, είναι καλύτερο να τα αφαιρέσετε πριν κάνετε ντους, κολύμπι ή εμπλακείτε σε δραστηριότητες που τα εκθέτουν σε υγρασία.

 

Μάθετε πως να διατηρήσετε τα κοσμήματά σας σαν καινούρια, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

 

Στην ORAGOLD εξειδικευόμαστε στην αγορά χρυσού για περισσότερο από 25 χρόνια και εκτιμούμε την αξία του με αφοσίωση και σεβασμό. Ελέγχουμε τη γνησιότητα των κοσμημάτων σας και την καθαρότητά τους σε χρυσό. Όσα καράτια χρυσού και αν είναι τα κοσμήματά σας, έχουν αξία και μπορούμε να σας προσφέρουμε δωρεάν εκτίμηση.

 

Μη διστάσετε να μας ρωτήσετε οτιδήποτε σχετικά με τον χρυσό. Είμαστε στη διάθεσή σας σε δύο φυσικά καταστήματα στην Αθήνα αλλά και διαδικτυακά μέσω της online φόρμας εκτίμησης. Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και άμεσα θα έρθει σε επαφή μαζί σας ένας έμπειρος αντιπρόσωπός μας.

 

Ένα χρυσό κόσμημα που δεν χρειάζεστε πια μπορεί να σας αποφέρει ένα αξιόλογο κέρδος, καθώς η αξία του είναι πλέον αρκετά υψηλή λόγω της αύξησης της τιμής του χρυσού. Μάθετε την αξία των χρυσών σας αντικειμένων σήμερα και ενημερωθείτε για τις επιλογές σας από την ORAGOLD.

  Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.

   Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble