Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Ο χρυσός κατείχε ιδιαίτερα σημαντική θέση στην αρχαία Ελλάδα καθώς αποτελούσε ένδειξη δύναμης, πλούτου και ευρωστίας. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν από πολύ νωρίς εκτιμήσει την αξία του χρυσού και δεν ήταν λίγες οι φορές που αποτέλεσε αίτιο πολέμου.

Μεταλλεία Χρυσού στην Αρχαία Ελλάδα

Ο χρυσός μαζί με το χαλκό, το μόλυβδο και τον άργυρο, ήταν από τα πρώτα μέταλλα που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος για να διευκολύνει τη ζωή του και να εξελίξει τις δυνατότητες του.

Μέσα από ιστορικές αναφορές του Ηρόδοτου αλλά και άλλων ιστορικών της εποχής επιβεβαιώνεται η δύναμη που ασκούσε ο χρυσός στους ανθρώπους αλλά και η σημαντικότητα των μεταλλείων χρυσού.

μεταλλεία χρυσού στην Αρχαία Ελλάδα

 

Τα πιο σημαντικά μεταλλεία βρίσκονταν στη Θάσο, στο Παγγαίο και στη Χαλκιδική. Αξίζει όμως να σημειωθεί και το μεταλλευτικό κέντρο αργύρου στο Λαύριο το οποίο συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη και στον πλούτο της περιοχής.

Χρήση και Αξιοποίηση του Χρυσού

Χρυσά Νομίσματα

χρυσά νομίσματα χρήση και αξιοποίηση του χρυσού

Ένα πολύτιμο μέταλλο όπως ο χρυσός είχε πολλές εφαρμογές στη ζωή των ανθρώπων. Μία από τις πιο βασικές του εφαρμογές ήταν η κατασκευή χρυσών νομισμάτων.

Από την αρχαιότητα ακόμη οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν χρυσά νομίσματα για τις συναλλαγές τους.

Επιπλέον όμως αρκετοί βασιλείς και πλούσιοι άρχοντες φρόντιζαν να τα αποθηκεύουν ώστε να ανεβάσουν τον πλούτο και την περιουσία τους. Συνήθως η αξία των χρυσών νομισμάτων ήταν ανάλογη του βάρους τους.

Χρυσά Κοσμήματα

χρυσά κοσμήματα χρήση και αξιοποίηση του χρυσού

Χαρακτηριστικό έργο του Μινωικού πολιτισμού, το οποίο βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Οι πρόγονοί μας δημιούργησαν μια απίστευτη κληρονομιά περίτεχνων χρυσών κοσμημάτων πολλά από τα οποία σώζονται έως σήμερα. Εντυπωσιακά χρυσά κολιέ, δαχτυλίδια και βραχιόλια κοσμούσαν τα σώματα των αρχόντων της εποχής. Η κατοχή χρυσών κοσμημάτων ισοδυναμούσε με πλούτο και υψηλή κοινωνική θέση.

Μάθετε περισσότερα για την ιστορία του χρυσού στο πέρασμα του χρόνου.

Είναι γεγονός πως πάντοτε ο χρυσός ασκούσε μεγάλη επιρροή στους ανθρώπους και η αγορά χρυσού ήταν από τις πρώτες συναλλαγές στην ιστορία. Ακόμη και σήμερα όμως η δύναμη και η αξία του χρυσού παραμένει σταθερή και υψηλή.

 

Μάθετε από το έμπειρο προσωπικό της Oragold την πραγματική αξία του χρυσού σας και αποκτήστε άμεσα χρήματα στο χέρι.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Tags:

  Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
  Tags:

   Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble