Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Αν είστε λάτρεις των πολυτελών ρολογιών, τότε σίγουρα θα έχετε μπει στο δίλημμα της επιλογής μεταξύ ενός μοντέλου της Rolex ή ενός της Cartier. Είναι και οι δύο κορυφαίες εταιρείες στην κατασκευή ρολογιών, φημισμένες για την πολυτέλεια, το φινίρισμα και την αισθητική τους. Η κατοχή ενός ρολογιού των συγκεκριμένων εταιρειών παρέχει ένα status symbol αντίστοιχο του οποίου καμιά άλλη εταιρεία δεν δύναται να προσφέρει.

Τι κάνει όμως αυτές τις δύο μάρκες διαφορετικές μεταξύ τους; Πώς ανακαλύπτει κανείς ποια είναι η ιδανικότερη; Στην ORAGOLD οι ειδικοί εκτιμητές μας είναι άριστα καταρτισμένοι και  εξοικειωμένοι με τις δυο μάρκες και μπορούν να δώσουν όλες τις απαντήσεις, ώστε να καταλήξετε στην επιλογή που εξυπηρετεί τις ανάγκες σας. 

Κύρος και αναγνωρισιμότητα 

Το Rolex είναι ένα εμπορικό σήμα που σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή στον καρπό σας. Πρόκειται για τη νούμερο ένα και πλέον αναγνωρίσιμη ελβετική μάρκα ρολογιών, με σχεδόν 100% διεθνή αναγνώριση μάρκας και πολλές καινοτομίες στους μηχανισμούς της. Αν επιθυμείτε να αποκτήσετε ένα ρολόι που θα απολαμβάνει την καθολική αναγνώριση, τότε η Rolex είναι η ιδανική επιλογή. Από την άλλη, εκείνοι που επιθυμούν να αποφύγουν την αναγνωρισιμότητα θα επιλέξουν άλλες μάρκες ρολογιών, όπως την Cartier.

Ακρίβεια

Τα Rolex περνούν από πολύ αυστηρές δοκιμές για να παρέχουν ακρίβεια στις μετρήσεις τους, γι’ αυτό και όλα τα μοντέλα της εταιρείας φέρουν την πιστοποίηση χρονομέτρησης από την ‘COSC’ (Επίσημο Ελβετικό Ινστιτούτο Ελέγχου Χρονομέτρων).

Η Cartier από την άλλη μεριά δεν διαθέτει πιστοποίηση χρονομέτρου στους μηχανισμούς της, χωρίς αυτό να συνεπάγεται κάποια έκπτωση στην ακρίβεια των μηχανισμών της.

Rolex sumbmariner

Μεταπωλητική αξία 

Τα ρολόγια Rolex διαθέτουν εξαιρετική μεταπωλητική αξία, στην υψηλότερη μέση τιμή σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη μάρκα. Όσο για τα Cartier, παρέχουν μια καλή μεταπωλητική αξία κυρίως όμως στα πιο εμπορικά και αναγνωρίσιμα μοντέλα της εταιρείας, όπως το “Ballon bleu”, το “Panthere” και το “Tank” (Americaine, Francaise) .

Επιλογές μοντέλων 

Η Rolex διαθέτει μεγάλη ποικιλία ρολογιών που βρίσκονται σε παράγωγη, με τον κύριο όγκο να αποτελείται από τα “Datejust” κι έπειτα από τα σπορ μοντέλα της εταιρείας τα οποία είναι και πιο δύσκολο να βρεθούν διαθέσιμα. Από την άλλη μεριά, η Cartier διαθέτει πολύ μεγαλύτερο αριθμό επιλογών σε διαθέσιμα μοντέλα και μια μεγάλη γκάμα μοντέλων όπως Tank, Santos, Ballon Bleu, Pasha, Panthere, Calibre de Baignoire, Crash, Drive de Cartier, Ronde de Cartier, Tortue να διαμορφώνουν τον ευρύ κατάλογο της μάρκας .

Σχήμα κάσας

Η Rolex ως επί το πλείστον χρησιμοποιεί κάσες σε στρογγυλό σχήμα στα ρολόγια της. Σε σπάνιες περιπτώσεις συναντάμε την εύρεση οποιουδήποτε άλλου σχήματος, κυρίως σε κάποια παλιά μοντέλα όπως τα Celini που έβγαιναν σε τετράγωνη κάσα. Η Cartier διαθέτει μεγάλη ποικιλία με σχήματα κάθε είδους, από στρογγυλά και οβάλ έως τετράγωνα και παραλληλόγραμμα ορθογώνια ρολόγια .

Τιμή

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι φυσικά οι τιμές των ρολογιών. Συγκεκριμένα, ένα entry level της Rolex έχει τιμή καταλόγου σχεδόν διπλάσια σε σχέση με το αντίστοιχο της Cartier. Στην ORAGOLD, έχουμε πρόσφατα αναλύσει τους λόγους που διαμορφώνουν τις διαρκώς αυξανόμενες τιμές των ρολογιών της Rolex (μπορείτε να ανατρέξετε στο αντίστοιχο άρθρο πατώντας εδώ). Σε γενικές γραμμές, τα Cartier διατίθενται σε τιμές αρκετά πιο προσιτές σε σύγκριση με τα Rolex.

Ρολόγια Quartz 

Είναι πολύ σπάνιο να βρούμε ρολόγια Rolex που να φέρουν μηχανισμό quartz. Οι περισσότεροι άνθρωποι που αγοράζουν ένα Rolex  εκτιμούν τους αυτόματους μηχανικούς μηχανισμούς και αποφεύγουν την επιλογή της μπαταρίας μπαταρία. Από την άλλη πλευρά, η Cartier διαθέτει πάρα πολλά μοντέλα (κυρίως γυναικεία) με μηχανισμούς quartz.

Cartier ρολόι

Ποιότητα κατασκευής 

Τόσο η Rolex όσο και η Cartier παράγουν πολυτελή ρολόγια κατασκευασμένα στην Ελβετία χρησιμοποιώντας εξαρτήματα υψηλής ποιότητας. Αρκεί να σημειωθεί πως και οι δύο εταιρείες χρησιμοποιούν για τα τζάμια των ρολογιών τους κρύσταλλα από ζαφείρι. Επίσης, ενώ αμφότερες αξιοποιούν πολύτιμα μέταλλα για την κατασκευή των μοντέλων τους, όπως χρυσό και πλατίνα, αρκετά από τα μοντέλα τους (κυρίως τα entry level) παράγονται από ανοξείδωτο ατσάλι.

Εντούτοις, η Rolex έχει προβάδισμα και σε αυτή την κατηγορία, καθώς χρησιμοποιεί ατσάλι 904 βαθμών, γεγονός που το καθιστά πιο ανθεκτικό στη διάβρωση σε σχέση με τα άλλα. Σε ό,τι αφορά την αντίσταση στο νερό, κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα και για τους δυο κατασκευαστές (περίπου στα 100 μέτρα στα περισσότερα μοντέλα), ωστόσο η Rolex προσφέρει εκδόσεις με μέγιστη αντοχή στο νερό στα 1.220 μέτρα. 

Τελική επιλογή 

Είναι γεγονός πως και οι δύο μάρκες ρολογιών φαίνεται να έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα όσον αφορά το στυλ. Το Cartier φαντάζει ιδανική επιλογή εάν αναζητάτε ένα ρολόι πολυτελείας για επίσημο dress code, με μεγάλη ποικιλία σε σχήματα κάσας. Ωστόσο παρά την έλλειψη σε επιλογές κάσας, η Rolex μπορεί να αποδειχθεί εξίσου ιδανική επιλογή αν ψάχνετε ένα premium ρόλοι που ενδείκνυται για διάφορα στυλ ντυσίματος όπως αθλητικό, casual ή επίσημο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την τιμή, τα ρολόγια Cartier είναι σχετικά πιο προσιτά σε σχέση με τα Rolex. Τα Cartier θα ήταν προτιμότερη επιλογή που θα πρέπει να εξετάσετε εάν ξεκινάτε τώρα την εμπειρία σας στην αγορά πολυτελών ρολογιών. Ωστόσο ένα γεγονός που δεν πρέπει να παραβλέψουμε είναι ότι η Rolex έχει υψηλότερη αξία μεταπώλησης. Επομένως ένα Rolex μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή εάν δεν θέλετε να διατηρήσετε το πολυτελές ρόλοι σας για πάντα, επειδή θα λάβετε περισσότερα μετρητά όταν αποφασίσετε να το πουλήσετε.

Στην ORAGOLD διαθέτουμε την απαιτούμενη τεχνογνωσία και τη σχετική εμπειρία και σας δίνουμε τη δυνατότητα είτε να πουλήσετε αντικείμενα αξίας είτε να αγοράσετε σε εξαιρετικές τιμές από τη συλλογή μας. Είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε την υψηλότερη τιμή της αγοράς για όποιο μοντέλο ή μάρκα επιλέξετε, λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς τάσεις και τη δυναμική της μεταπώλησης του ρολογιού σας. Μην ξεχνάτε πως στην ORAGOLD σας προσφέρουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε δωρεάν online εκτίμηση για μια μεγάλη γκάμα αντικειμένων, πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://oragold.gr/formes-ektimisis

Η επιλογή είναι δική σας για να ξεκινήσετε την εμπειρία σας στον υπέροχο κόσμο των πολυτελών ρολογιών!

© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

  Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.

   Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble