Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

10 Χρυσά Δολάρια (Dolley Madison)

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Τα 10 χρυσά δολάρια κόπηκαν το 2007 από την Αμερικανική Κυβέρνηση, το νόμισμα έχει βάρος 15,55 γρ με καθαρό χρυσό 999 βαθμούς. Το νόμισμα Dolley Madison σχεδιάστηκε από τους Don Everhart και Joel Iskowitz προς τιμήν των πρώτων προέδρων της και των συζύγων τους.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Η Dolley Madison (1768-1849) υπήρξε Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α. κατά την θητεία του τέταρτου προέδρου James Madison. Ξεκίνησε την καθιέρωση της παράδοσης η Πρώτη Κυρία να περιποιείται την έπαυλη του Λευκού Οίκου με βάση τα γούστα και τις ιδέες της αλλά και να έχει την ευθύνη της φροντίδας του και όσων περιέχονται σε αυτήν.

 

Στην εμπρόσθια όψη, την οποία σχεδίασε ο Don Everhart, υπάρχει το πορτρέτο της Dolley Madison με στραμμένο το κεφάλι στα αριστερά ενώ αναγράφονται DOLLEY MADISON IN GOD WE TRUST LIBERTY 2007 W 4th 1809-1817. Στην πίσω όψη, την οποία σχεδίασε ο Joel Iskowitz και ο Don Everhart, απεικονίζεται η σκηνή κατά την οποία η Madison διασώζει υπουργικά έγγραφα και τον πίνακα του Gilbert Stuart προτού οι Βρετανοί πυρπολήσουν τον Λευκό Οίκο τον Αύγουστο του 1814. Αναγράφονται · UNITED STATES OF AMERICA ·E PLURIBUS UNUM · $10 · 1/2 Oz. .9999 FINE GOLD.

Χαρακτηριστικά

Βάρος15,55 γρ
Καθαρότητα999
Έτος2007
Διάμετρος26,5 mm
Πάχος1,88 mm
ΣχήμαΚυκλικό
ΧώραΗ.Π.Α.
Νομισματοκοπείο

-

Mintage12.340
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble