Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

20 Χρυσά Ευρώ (2006 Fifa World Cup)

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Τα 20 χρυσά ευρώ εκδόθηκε από το νομισματοκοπείο της Ρώμης το 2004, το βάρος του είναι 6,45 γρ με χρυσό 900 βαθμούς. Ο σχεδιαστής ήταν ο Roberto Mauri.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Τα 20 χρυσά ευρώ FIFA WORLD CUP GERMANY εκδόθηκαν από την Δημοκρατία της Ιταλίας το 2004 με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου. Το νομισματοκοπείο της Ρώμης εξέδωσε 7.500 κομμάτια με σχεδιαστή τον Roberto Mauri.

To 18o Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA διεξήχθη στη Γερμανία το 2006 όπου η Ιταλία επικράτησε της Γαλλίας. Ήταν η δεύτερη φορά που η Γερμανία φιλοξένησε το τουρνουά και η 10η που διεξήχθη στην Ευρώπη.

 

Στην κύρια όψη παρατηρούμε μία μπάλα ποδοσφαίρου στα δεξιά με φόντο την υδρόγειο σφαίρα και την επιγραφή 2006 FIFA WORLD CUP GERMANY TM με το όνομα του χαράκτη από κάτω mauri. Στην άλλη όψη υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος φοράει την παραδοσιακή στολή ποδοσφαίρου της Φλωρεντίας έχοντας από πίσω τοπικά σύμβολα της πόλης. Ακόμα αναγράφεται REPUBLICA ITALIANA, η ονομαστική αξία 20 euro, το μονόγραμμα R του νομισματοκοπείου, η ημερομηνία έκδοσης και τελευταία CALCIO STORICO FIORENTINO δηλαδή Ιστορικό ποδόσφαιρο της Φλωρεντίας.

 

Χαρακτηριστικά

Βάρος6,45 γρ
Καθαρότητα900
Έτος2004
Διάμετρος21 mm
ΣχήμαΚυκλικό
ΧώραΙταλία
Νομισματοκοπείο

-

Mintage7.500
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble