Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

20 Χρυσές Λίρες Ειδικό Κυβερνητικό Ταμείο κατά του AIDS

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Το 1994 η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου εξέδωσε 4000 νομίσματα τις 20 χρυσές λίρες. Έχει βάρος 9,98 γραμμάρια χρυσού με 917 βαθμούς. Στην εμπρόσθια όψη είναι το έμβλημα  της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην οπίσθια όψη δύο ανθρώπινες κεφαλές αντικριστά προφίλ. Καλλιτέχνης είναι η Κάτια Γεωργιάδου.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Τα Χρυσά νομίσματα Κύπρου διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: μπορούν να είναι είτε χρυσές λίρες, είτε χρυσά ευρώ και αποτελούν εμβληματικές και πολύτιμες κατηγορίες νομισμάτων που μπορεί να έχει κάποιος στην κατοχή του. Η κοπή της χρυσής λίρας Μακάριος έγινε το 1966 από την Κυπριακή Δημοκρατία και ο αριθμός των νομισμάτων που κόπηκαν ήταν περιορισμένος. Αποτελούν νομίσματα που η αξία τους ξεπερνά την αντίστοιχη και ίση σε βάρος χρυσή λίρα Αγγλίας. Η χρυσή λίρα Μακάριος μπορεί να συναντηθεί σε διάφορες εκδοχές. Μπορεί να είναι μονή λίρα, πεντόλιρο, εικοσάλιρο κ.λπ. Ανάλογα λοιπόν με τον τύπο της λίρας διαμορφώνεται και το βάρος της και σε πολύ μικρό βαθμό η καθαρότητά της. Η λίρα αποτελούσε το επίσημο νόμισμα της Κύπρου, έως ότου η χώρα εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1ηΙανουαρίου του 2008. Με την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε η έκδοση χρυσών νομισμάτων ευρώ.

Χαρακτηριστικά

Βάρος7,98 γρ
Καθαρότητα917
Έτος1994
Διάμετρος22,05 mm
Πάχος1,49 mm
ΣχήμαΚυκλικό
ΧώραΚύπρος
Νομισματοκοπείο

-

Mintage4.000
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble