Περισσότεροι Πολύτιμοι Λίθοι

Γενικότερα ως πολύτιμοι λίθοι χαρακτηρίζονται διάφορα ορυκτά τα οποία συγκεντρώνουν ορισμένες ιδιότητες όπως λάμψη, αντοχή και σπανιότητα. Οι πολύτιμοι λίθοι χρησιμοποιούνται κυρίως στην κοσμηματοποιία λόγω της εντυπωσιακής τους όψης.

Η φύση δημιουργεί πλήθος πετρωμάτων και πολύτιμων ορυκτών.

Οι πιο γνωστοί και ακριβοί πολύτιμοι λίθοι είναι το διαμάντι, το ρουμπίνι, το σμαράγδι και το ζαφείρι

Διαμάντι

Το διαμάντι είναι ο βασιλιάς των πολύτιμων λίθων και η πιο εμπορική πέτρα της σύγχρονης οικονομίας. Πρόκειται για το πιο σκληρό υλικό που υπάρχει στον κόσμο και η αξία του μπορεί να εκτοξευθεί αναλόγως με τα χαρακτηριστικά του. Δείτε ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την τιμή του διαμαντιού.

αγορά διαμαντιών στην υψηλότερη αξία τους

Ρουμπίνι

Το ρουμπίνι ανήκει στην οικογένεια των κορούνδιων και οφείλει το βαθύ κόκκινο χρώμα του στην ύπαρξη χρωμίου. Χρησιμοποιείται στην κατασκευή ακριβών και εντυπωσιακών κοσμημάτων.

αγορά ρουμπινιών στην πραγματική τους αξία

Ζαφείρι

Άλλος ένα πολύτιμος λίθος που ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των κορούνδιων είναι το ζαφείρι. Το ζαφείρι έχει μπλε χρώμα και είναι (μαζί με το ρουμπίνι) το αμέσως πιο σκληρό υλικό μετά το διαμάντι. Τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ζαφειριών στη Νότια Αφρική, στη Σρι Λάνκα και στην Ταϋλάνδη.

αγορά ζαφειριών από την oragold

Σμαράγδι

Το σμαράγδι είναι ένα πανέμορφο ορυκτό σε αποχρώσεις του πράσινου που συναντάται συνήθως σε χρυσά κοσμήματα, όπως κολιέ, σκουλαρίκια βραχιόλια και δαχτυλίδια. Ανήκει στην κατηγορία των βυρήλλων και το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας εξόρυξης τους λαμβάνει χώρα στην Κολομβία.

αγορά σμαραγδιών από την oragold

Εκτός από τους παραπάνω πολύτιμους λίθους υπάρχουν κι άλλοι, χαμηλότερης αξίας που όμως χρησιμοποιούνται ευρέως στην κοσμηματοποιία και έχουν ζήτηση σε αγοραπωλησίες πολύτιμων λίθων.

Κεχριμπάρι

Παρ’ όλο που το κεχριμπάρι δεν είναι ορυκτό, ανήκει στην κατηγορία των πολύτιμων λίθων. Δημιουργείται από απολιθωμένη ρητίνη και έχει χρυσοκίτρινο χρώμα.

κεχριμπάρι αγορά πολύτιμων λίθων oragold

Ακουαμαρίνα

Ένας αρκετά διαδεδομένος λίθος είναι η ακουαμαρίνα. Είναι παραλλαγή της βηρύλλου και το όνομά του σημαίνει ‘θαλασσινό νερό’ λόγω του χαρακτηριστικού γαλαζοπράσινου χρώματος που έχει.

aqua marina πολίτιμος λίθος αγορά oragold

Νεφρίτης

Ο νεφρίτης είναι ένα ορυκτό σκούρου πράσινου χρώματος. Η σύνθεση του αποτελείται από ενώσεις ασβεστίου, μαγνησίου και πυριτίου. Σαν ορυκτό συναντάται από την αρχαιότητα στην περιοχή της Ευρώπης.

Νεφρίτης αγορά πολύτιμων λίθων απ την Oragold

Λάπις Λάζουλι (Lapis Lazuli)

Η πέτρα λάπις λάζουλι είναι γνωστή για το πολύ έντονο μπλε χρώμα της. Έχει υψηλή αξία και συναντάται σε κοσμήματα, αγγεία και άλλα αντικείμενα. Η μάσκα του Τουταγχαμών κοσμείται από λάπις λάζουλι ορυκτά.

Λάπις Λαζούλι αγορά πολύτιμων λίθων στην πραγματική τους αξία

Τανζανίτης

Ο τανζανίτης είναι ένας εξαιρετικά σπάνιος λίθος μπλε ή μωβ χρώματος. Πήρε το όνομά του από την Τανζανία, δηλαδή από τη χώρα που ανακαλύφθηκε.

τανζανίτης αγορά στην πραγματική αξία oragold

Οπάλιο

Το οπάλιο είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή πέτρα αφού αποτελείται από πολλά και έντονα χρώματα και εκπέμπει μοναδική λάμψη. Είναι ένας αρκετά περιζήτητος λίθος ιδίως όταν πρόκειται για καλής ποιότητας.

οπάλιο αγορά στην πραγματική αξία

Τιρκουάζ

Μια αρκετά διαδεδομένη και όμορφη πέτρα όπου το χρώμα της είναι ίδιο με το όνομά της. Το τυρκουάζ συναντάται σε κοσμήματα αλλά μπορεί κάποιος να το αγοράσει και ελεύθερο, σαν πέτρα.

Τιρκουάζ πολύτιμος λίθος αγορά oragold

Μοργκανίτης

Ο μοργκανίτης είναι μια ρόδινη, απαλή ροζ και λαμπερή πέτρα. Είναι ποικιλία της βηρύλλου και είναι γνωστό με το όνομα ‘ροζ σμαράγδι’.

Μοργκανίτης αγορά πολύτιμων λίθων από την Oragold

Φεγγαρόπετρα (Moonstone)

Η φεγγαρόπετρα είναι μια ημιδιάφανη ιριδίζουσα πέτρα που χρησιμοποιήθηκε πολύ από τους σχεδιαστές του κινήματος art nouveau.

Φεγγαρόπετρα αγορά πολύτιμων λίθων oragold

Χαλαζίας ροζ (Rose quartz)

Η ροζ απόχρωση του χαλαζία είναι μια όμορφη και αρκετά διαδεδομένη πέτρα. Το χρώμα της οφείλεται στις προσμίξεις σιδήρου, μαγνησίου και τιτανίου.

ροζ χαλαζίας rose quartz αγορά oragold

Σιτρίν (Citrine)

Το σιτρίν είναι η κίτρινη ποικιλία του χαλαζία. Πρόκειται για μια διάφανη πέτρα η οποία έχει υψηλή αξία όταν βρεθεί σε φυσική μορφή και όχι κατασκευασμένη με τεχνητό τρόπο.

σιτρίν αγορά πολύτιμων λίθων από την oragold

Όλοι οι πολύτιμοι λίθοι, είτε οι πιο γνωστοί είτε οι λιγότερο εμπορικοί, έχουν αξία.

Στην Oragold η πολυετής μας εμπειρία μας δίνει το πλεονέκτημα να γνωρίζουμε την πραγματική αξία των πολύτιμων λίθων σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε τις τιμές των λίθων σας και να λάβετε άμεσα μετρητά. Μπορείτε να τους φέρετε για δωρεάν εκτίμηση ακόμη και αν είναι ‘δεμένοι’ σε κάποιο κόσμημα.

Δίνουμε πάντοτε τις πιο υψηλές τιμές στην αγορά πολύτιμων λίθων. Ελάτε να μας γνωρίσετε!

Σε περίπτωση συναλλαγής, είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο σας .

Δωρεάν εκτίμηση
Άμεση πληρωμή
Πώληση βάση της πραγματικής αξίας
Νόμιμη κρατική άδεια
Συμπληρώστε την
Φόρμα Εκτίμησης Αντικειμένων
και λάβετε online προσφορά