Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

Όταν πρόκειται για επένδυση σε ασήμι, υπάρχουν δύο επιλογές: ασημένιες μπάρες και ασημένια νομίσματα. Το καθένα ξεχωριστά έχει τα δικά του μοναδικά πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και η επιλογή μεταξύ τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις προσωπικές προτιμήσεις και τους επενδυτικούς στόχους του καθένα ξεχωριστά. Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε τις διαφορές τους και ποια είναι η καλύτερη επιλογή για τους περισσότερους επενδυτές. 

Πλεονεκτήματα αγοράς με τις ασημένιες μπάρες

Κατ’ αρχάς, ας ρίξουμε μια ματιά στις ασημένιες μπάρες, είναι παραλληλόγραμμες πλάκες από ασήμι που κατασκευάζονται από διάφορα νομισματοκοπεία σε όλο τον κόσμο. Συνήθως παράγονται σε μεγέθη που κυμαίνονται από 1 γρ έως 5 κιλά, με το πιο συνηθισμένο μέγεθος να είναι αυτό του 1 κιλού. Οι ασημένιες μπάρες απευθύνονται κυρίως σε επενδυτές που επιθυμούν να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες καθώς προσφέρουν μια αποδοτικότερη επιλογή από την αγορά πολλών ασημένιων νομισμάτων.Ασημένιες μπάρεςΈνα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα είναι ότι οι ασημένιες μπάρες τιμολογιακά καταλήγουν να είναι φθηνότερες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι παράγονται σε μεγάλο όγκο οπότε το κόστος παραγωγής είναι χαμηλότερο, επιπλέον αγοράζονται και πωλούνται με βάση την περιεκτικότητα τους σε ασήμι και όχι της συλλεκτικής τους αξίας που ενδεχομένως μπορεί να έχει ένα νόμισμα. Αυτό τις καθιστά μια καλή επιλογή για τους επενδυτές που επιθυμούν να αποκτήσουν όσο περισσότερο ασήμι μπορούν με όσο δυνατόν χαμηλότερο κόστος.

Στην Oragold θα βρείτε τη καλύτερη δυνατή προσφορά για τα νομίσματα σας. Λάβετε σήμερα εκτίμηση από τους ειδικούς μας, άμεσα και με εχεμύθεια.

Μειονεκτήματα απόκτησης ασημένιων ράβδων.

Υπάρχουν αρκετά μειονεκτήματα στην απόκτηση των ασημένιων ράβδων. Πρώτον, δεν είναι τόσο εύκολο να αγοραστούν και να πωληθούν όσο τα ασημένια νομίσματα, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι συνήθως αγοράζονται και πωλούνται μόνο από μεγάλους εμπόρους και όχι από μικρότερους πωλητές λιανικής. Επιπλέον, οι μπάρες ασημιού δεν είναι αναγνωρισμένες τόσο, όσο τα ασημένια νομίσματα, γεγονός που μπορεί να καταστήσει πιο δύσκολη την πώληση τους στο μέλλον.

Δεύτερον, οι ασημένιες μπάρες δεν έχουν τη συλλεκτική αξία που έχουν ορισμένα ασημένια νομίσματα, επειδή παράγονται κυρίως για επενδυτικούς σκοπούς, οπότε, εκτός εάν η ράβδος έχει ειδικά χαρακτηριστικά, όπως χαμηλή κοπή, ειδική έκδοση ή μοναδικό σειριακό αριθμό, ενδέχεται να μην έχει αξία πέραν της περιεκτικότητας της σε ασήμι.

Διαβάστε επίσης: Με ποιους τρόπους μπορείτε να ξεχωρίσετε μια κάλπικη λίρα

Τρίτον, είναι πιο δύσκολο να αποθηκευτούν από ό,τι τα ασημένια νομίσματα. Είναι μεγαλύτερες και βαρύτερες από τα νομίσματα, γεγονός που τις καταστεί πιο δύσκολη την εύρεση ενός ασφαλούς και προστατευμένου χώρου για την αποθήκευσή τους. Αυτό μπορεί να ανησυχήσει ορισμένους επενδυτές, ιδίως εάν ζουν σε περιοχές που είναι επιρρεπείς σε φυσικές καταστροφές, άλλους ενδεχόμενους κινδύνους ακόμα και απέναντι στη πιθανότητα κλοπής.

Τέλος, ένα σημαντικό μειονέκτημα της ασημένιας μπάρας είναι ότι δεν μπορεί να πωληθεί τμηματικά, για παράδειγμα, εάν θέλετε να πουλήσετε ένα μέρος της αξίας είναι αδύνατο, πρέπει να πουληθεί ολόκληρη ενώ στα ασημένια νομίσματα μπορείτε να πουλήσετε όσα θέλετε και να τα κρατήσετε τα υπόλοιπα. Έτσι, είναι πιο δύσκολο να βρείτε έναν πρόθυμο αγοραστή ή πωλητή που να δέχεται μπάρες από ό,τι νομίσματα.

Είναι σημαντικό να αξιολογήσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και να εξετάσετε αν εξυπηρετούν τους επενδυτικούς σας στόχους προτού λάβετε την τελική σας απόφαση.

Κλείστε άμεσα ένα online ραντεβού για εκτίμηση των νομισμάτων σας στην Oragold και λάβετε τη καλύτερη προσφορά.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των ασημένιων νομισμάτων.

Τα ασημένια νομίσματα συνήθως παράγονται από κρατικά ή ιδιωτικά νομισματοκοπεία. Υπάρχει ποικιλία στη παραγωγή τους, με το πιο συνηθισμένο βάρος τους να είναι η 1 ουγγιά, προτιμώνται συχνά από συλλέκτες και επενδυτές που θέλουν μια πιο εμπορική και αναγνωρίσιμη μορφή ασημιού.

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των ασημένιων νομισμάτων είναι ότι κατέχουν ευρεία αναγνώριση, καθώς αγοράζονται και πωλούνται εύκολα. Αυτό οφείλεται στο ότι πωλούνται σε μεγαλύτερη αξία από την περιεκτικότητα τους σε ασήμι στις μελλοντικές συναλλαγές, πράγμα που σημαίνει ότι μακροπρόθεσμα καταλήγουν να είναι πιο πολύτιμα από τις μπάρες.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η τρέχουσα αξία χρυσού και από τι εξαρτάται η τιμή του

Ένα άλλο πλεονέκτημα των ασημένιων νομισμάτων βρίσκεται στη φορητότητα και στην ευκολία αποθήκευσης. Επειδή είναι μικρότερα σε μέγεθος, καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο και είναι πιο βολικά στη μεταφορά. Επιπλέον, πολλά ασημένια νομίσματα έχουν ιστορική ή συλλεκτική αξία, γεγονός που μπορεί να τα καταστήσει πιο ελκυστικά για συλλέκτες και επενδυτές που αναζητούν κάτι περισσότερο από έναν τυπικό τρόπο επένδυσης.3 Ασημένια νομίσματα

Εκτιμήστε άμεσα, πολύτιμα κοσμήματα, ρολόγια ή ασημένια νομίσματα που έχετε στη κατοχή σας, με την online εκτίμηση που σας προσφέρει η Oragold. 

Μειονεκτήματα απόκτησης ασημένιων νομισμάτων.

Η επένδυση σε ασημένια νομίσματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διαφοροποιήσετε το χαρτοφυλάκιό σας αλλά υπάρχουν επίσης ορισμένα μειονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Ένα από τα κύρια μειονεκτήματα της επένδυσης σε ασημένια νομίσματα είναι ότι συνήθως βρίσκονται σε υψηλότερη τιμή σε σύγκριση με τις μπάρες. Αυτό σημαίνει ότι θα πληρώσετε περισσότερα για ένα ασημένιο νόμισμα από την αξία της περιεκτικότητας του στο συγκεκριμένο μέταλλο, γεγονός που μπορεί να προσθέσει επιπλέον κόστος στην επένδυσή σας. Ωστόσο, όπως αναφερθήκαμε προηγουμένως, για κάποιους επενδυτές αυτή η υπεραξία αξίζει τον κόπο λόγο της αναγνωρισιμότητας και της ευκολίας πώλησης στο μέλλον.

Τα ασημένια νομίσματα συλλέγονται συχνά για την ιστορική ή συλλεκτική τους αξία, γεγονός που μπορεί να καταστήσει πιο δύσκολη την αποτίμηση και την τιμολόγηση τους. Τα νομίσματα που έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν αλλοιωθεί τα χαρακτηριστικά τους μπορεί να έχουν χαμηλότερη αξία από άλλα που βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση.

Διαβάστε επίσης: Αξίζει να αγοράσετε ή να πουλήσετε χρυσό;

Τα ασημένια νομίσματα είναι ευαίσθητα και απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα, ώστε να διατηρηθούν σε καλή κατάστασή. Αυτό μπορεί να προβληματίσει όσους επιθυμούν να τα αποθηκεύσουν μακροπρόθεσμα και ίσως χρειαστεί να επενδύσουν σε ειδικό εξοπλισμό ή μέτρα ασφαλείας για την προστασία τους από αλλοιώσεις.

Τέλος, πρέπει συχνά να εξετάζονται και να πιστοποιούνται από εμπειρογνώμονες προτού αγοραστούν ή πωληθούν, γεγονός που μπορεί να προσθέσει επιπλέον βήματα στην διαδικασία συναλλαγής τους.

Στην Oragold, μπορείτε άμεσα να ελέγξετε για τη γνησιότητα και την αξία των νομισμάτων σας, από τους έμπειρους εκτιμητές μας, λαμβάνοντας τη καλύτερη προσφορά. Μπορείτε να ελέγξετε τις τιμές μας και να δείτε πόσο αγοράζουμε τα κοσμήματα ή τα νομίσματα σας.

Τι είναι τελικά καλύτερο; Ασημένιες μπάρες ή ασημένια νομίσματα;

Εν κατακλείδι, όταν πρόκειται να αποφασίσετε μεταξύ μπάρες ασημιού και ασημένια νομίσματα, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τους επενδυτικούς σας στόχους και τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Τόσο οι ασημένιες μπάρες όσο και τα ασημένια νομίσματα έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αλλά για όσους αναζητούν μια πιο απτή, αναγνωρίσιμη και εύκολη στη συναλλαγή μορφή ασημιού, τα ασημένια νομίσματα είναι η καλύτερη επιλογή γιατί προσφέρουν μεγαλύτερη ιστορική ή συλλεκτική αξία, φορητότητα και ευκολία αποθήκευσης.

Όπως συμβαίνει με κάθε επένδυση, είναι σημαντικό να εξετάσετε τα πιθανά μειονεκτήματα, προτού λάβετε την τελική απόφαση.

© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

 

 

  Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
  Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
  Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.

   Σχόλια Το email σας δε θα δημοσιευθεί.
   Τα πεδία με * είναι απαραίτητα.
   Επικοινωνώντας μαζί μας αποδέχεστε τους όρους χρήσης και πολιτική απορρήτου της Oragold.
   chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
   Κλείσιμο open bubble