Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

10 Χρυσά Δολάρια “American Buffalo”

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Το νόμισμα 10 χρυσά δολάρια ’American Buffalo’ εκδόθηκε το 2008, το βάρος του ανέρχεται στα 7,77 γρ με χρυσό 999 βαθμούς.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Η Αμερικανική κυβέρνηση εξέδωσε το 2008 τα 10 χρυσά δολάρια στο νομισματοκοπείο του West Point, στις Η.Π.Α. Το σχέδιο του Fraser με τον ιθαγενή ινδιάνο το συναντούμε πρώτη φορά το 1913 στο ‘Buffalo Nickel’ και η έμπνευσή του προέρχεται από τα χαρακτηριστικά των αρχηγών τριών φυλών, της Iron Tail, της Big Tree και της Two Moons. Λέγεται πως το σχέδιο του αμερικανικού βουβαλιού βασίζεται πάνω στον Black Diamond, ένα βουβάλι που υπήρξε στον ζωολογικό κήπο στο Central Park της Νέας Υόρκης την δεκαετία του 1910. Το πρώτο χρυσό νόμισμα American Buffalo, τα 50 δολάρια του 2006, ήταν η πρώτη έκδοση στην αμερικανική ιστορία από καθαρό χρυσό 24 κ. με καθαρότητα 999.9 ανεβάζοντας έτσι την συλλεκτική αξία στα ύψη.

Στην εμπρόσθια όψη απεικονίζεται η προτομή ενός ινδιάνου ιθαγενή με το κεφάλι στραμμένο στα δεξιά, στα δεξιά του η λέξη LIBERTY και κάτω αριστερά το αρχικό μονόγραμμα του νομισματοκοπείου W, η ημερομηνία έκδοσης 2008 και το αρχικό του χαράκτη F. Στην οπίσθια όψη κατεβαίνοντας προς τα κάτω παρατηρούμε την επιγραφή UNITED STATES OF AMERICA, τη φράση E PLURIBUS UNUM, ένα αμερικανικό βουβάλι, τη φράση IN GOD WE TRUST και $ 10 1/4 OZ. .9999 FINE GOLD.

 

Χαρακτηριστικά

Βάρος7,77 γρ
Καθαρότητα999
Έτος2008
Διάμετρος22 mm
Πάχος1,83 mm
ΣχήμαΚυκλικό
ΧώραΗ.Π.Α.
Νομισματοκοπείο

-

Mintage9.949
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble