Αγορά Πώληση

Αγοράζουμε πολύτιμα αντικείμενα στην πραγματική τους αξία.

Μάθετε άμεσα την αξία των πολύτιμων αντικειμένων σας από τους έμπειρους εκτιμητές μας εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσφορά.

Online Εκτίμηση form image

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα το
αντικείμενο που θέλετε να εκτιμήσουμε.

10 Χρυσά Δολάρια (Frist Flight Centennial)

ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ:
Κατόπιν εκτίμησης

Περιγραφή

Το νόμισμα 10 χρυσά δολάρια παράχθηκε το 2003, το βάρος του ανέρχεται στα 16,72 γρ με περιεκτικότητα σε χρυσό 900 βαθμούς. Με αφορμή τα 100 χρόνια η Αμερικανική Κυβέρνηση εξέδωσε 10.009 χρυσά νομίσματα από τις εφευρέσεις των αδελφών Wright.
Περισσότερα

Πληροφορίες

Οι αδελφοί Wright ήταν εφευρέτες οι οποίοι δημιούργησαν το πρώτο αεροπλάνο με κινητήρα που μπορούσε να ελεγχθεί από πιλότο. Μετά από τις καινοτομίες τους σε έλικα και κινητήρα ο Wilbur πέταξε το αεροπλάνο για πρώτη φορά στις 7 Δεκεμβρίου 1903 για 50 δευτερόλεπτα.

 

Στην μπροστινή πλευρά, την οποία φιλοτέχνησε η Donna Weaver, βλέπουμε τα πορτρέτα των αδελφών Wright ενώ αναγράφεται LIBERTY IN GOD WE TRUST 1903 2003 ORVILLE & WILBUR WRIGHT FIRST FLIGHT CENTENNIAL. Στην άλλη πλευρά, την οποία φιλοτέχνησε ο Norman E. Nemeth, υπάρχει το αεροπλάνο του 1903 σε πτήση και από πάνω του ένας αετός. Αναγράφονται UNITED STATES OF AMERICA E PLURIBUS UNUM W TEN DOLLARS.

Χαρακτηριστικά

Βάρος16,72 γρ
Καθαρότητα900
Έτος2003
Διάμετρος27 mm
ΣχήμαΚυκλικό
ΧώραΗ.Π.Α.
Νομισματοκοπείο

-

Mintage10.009
chat bubble Online Chat viber bubble Viber whatsapp bubble Whatsapp
Κλείσιμο open bubble